Liseli genç kız yaşadıklarını anlattı

Liseli genç kız yaşadıklarını anlattı

Liseli genç kız yaşadıklarını anlattı

Zonguldakın Ereğliilçesinde komşusu tarafından cinsel tacize uğrayan 15 yaşındaki lise öğrencisi,tacizcisinin tahliye edilmesi karşısında bunalıma girip intihara kalkıştı.Hayati tehlikeyi atlatıp evine dönen genç kız çok korktuğunu ve adaletin yerinegetirilmesini istedi. Gözü yaşlı baba ise kızına cinsel tacizde bulunan kişi veonun gibiler için idam kararının getirilmesini talep etti.

Kdz. Ereğli ilçesinde 17 Ağustos günü yaşanan olaydademir çelik fabrikasında çalışan A.K., iddiaya göre komşularının 15 yaşındakikızını evine temizlik için davet etti. A.K. yine iddiaya göre kendisinden çokhoşlandığını ve ilgi duyduğunu söylediği genç kıza sarılıp, öpmeye çalışarakcinsel tacizde bulundu. Genç kızın mesaj attığı ablasının eve gelen cinseltaciz olayı sonrası aile karakola gidip şikayette bulundu. Yapılan şikayetüzerine gözaltına alınan A.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevinegönderildi. Hakkında reşit olmayan çocuğa cinsel taciz ve kişiyi hürriyetindenyoksun bırakma suçlarında dava açılan A.K. için e 37,5 yıla kadar hapis cezasıistedi. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ki karar duruşmasında mahkemeheyeti A.K.’yi mahkemedeki iyi hali ve kaçma şüphesinin bulunmaması nedeniyle 9yıl 2 ay hapis cezası vererek Yargıtay’da cezanın kesinleşmesine kadartahliyesine karar verdi.

Tahliyekararı genç kızı intihara sürükledi

Alınan karar üzerine bunalıma giren genç kızınaynı gece çok sayıda ilaç içerek intihara teşebbüs etti. Ailesi tarafından Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kız midesi yıkanarak yoğun bakımaalındı. 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra evine getirilen genç kız halen çokkorktuğunu ve tedirgin olduğunu söyledi. Yaşadığı acı olayı anlatan G.D. “Olayakşamı yemek, yemek için beni evine davet etti. Ben annem, babam ve ablamdanizin alıp evine gittim. Telefonda eşinin ve çocuklarının evde olduğunusöylemişti. Eve gittiğimde eşinin ve çocuklarının evde olmadığını söyledim. Benmutfağa ve odalara girdim, o sırada kapıyı kilitledi. Kapıyı kilitlediğini ilkbaşta fark edemedim. ‘Sen şimdi onları boş ver’ gibisinden laflar söyledi,atlattı, geçiştirdi. Daha sonra salona geçtik, bana yaklaştı, elini omzuna attı,elimi okşadı. Ocak ayından beri bana ilgisinin olduğunu söyledi. Daha sonrabaşörtümü çıkarıp boynumdan ve dudaklarımdan öpmeye kalkıştı. Çok çırpındım amaelinden kurtulamadım. Ablama o sırada ‘ara’ diye mesaj atabildim. Kucağına alıpoturttu, zorla dans ettirmeye kalkıştı. Yere doğru çöktüm, elim, ayağımboşaldı, hiçbir şey yapamadım, engel olamadım. Ablamın sayesinde kurtuldum.Bana ‘Kokunu özlerim’ deyip köye gitmememi söyledi. ‘Seni çok özlerim’ diyesöyledi. Bu olayın aramızda kalacağını, elinde fotoğrafının olduğunu, eğersöylersem fotoğrafımı herkese göstereceğini söyledi. Beni bu şekilde tehditetti, çok korktum. Dışarıda olmasından rahatsız oluyorum. Korkuyorum, tedirginoluyorum, tekrar içeri girmesini istiyorum. Yaşattıkları sürekli gözümün önünegeliyor, attığı iftiralar aklımdan çıkmıyor. Bu yüzden intihar etmek istedim.Adaletin yerine gelmesini istiyorum” dedi.

Madencibabadan tahliye kararına tepki

Genç kızın babası Ayhan D. ise böyle bir suçuişleyen kişiye 9 yıl ceza verilmişken, dışarı salıverilmesine hiçbir anlamveremediğini söyledi. Kızına cinsel tacizde bulunan kişi ve onun gibiler içinmutlaka idam cezasının uygulanması gerektiğini söyleyen baba Ayhan D., tahliyeedilen kişiye mahkemede iyi halden ceza indirimi yapılmasına da tepki gösterdi.Baba Ayhan D. gazetecilere yaptığı açıklamada “Kızıma cinsel tacizde bulunanşahıstan kanunen şikayetçiyim. Ben şunu düşünüyorum; kararı veren hakim vesavcıların kız çocukları var mı ki acaba? Böyle bir adaletsizlik sadecegaribanlara mı oluyor? Türkiye’de böyle bir şeyin olması bu kadar basit mi?Yazık değil mi benim kızıma, intihar etseydi? Ben kızımı bu yaşında kadarbüyüttüm, getirdim. Ben kızımı bir tane şerefsizin yüzünden mi büyüttüm? Birtane şerefsiz yüzünden benim kızım kendisini zehirleyip ölseydi, kimden faydavardı? İki gündür kan ter içerisinde kalıyorum. Ağlıyorum, üzülüyorum. Neredebu adalet, hani devlet? Ben kızımı büyütmüşüm, özel okullarda, normal okullardaokutmuşum, aile ortamım çok güzeldi. Çocuklarıma elimden geldiği kadar en güzelşekilde bakmak istiyordum. Bir tane şerefsiz yüzünden aile huzurum yıkıldı.Resmen mağdurum, evimde huzurlu bir yemek yiyemiyorum. Sabah kalkıyorum ayrı,akşam kalkıyorum ayrı dert. Adalet istiyorum. Türkiye’de benim kızım gibikimsenin kızına bu hareketin yapılmasını istemiyorum. Mahkeme ilk duruşmada 37yıl 5 ay hapis cezası istedi. 2. Mahkemede 16 yıldan başladı, en alt seviyeden,iyi niyetliliğinden, esmer vatandaş olduğundan, annesinin temizlik yaptığındansalıverdiler. Bende esmer vatandaşım, benimde çoluk, çocuğum var. Ben yerin 9altında madende çalışıyorum, bende madenciyim. Yemeğimi evden sarıp kellemgövdemin altında gidiyorum, çalışıyorum. Nasıl koyveriyorsun bu adamı? Hakiminiyi niyetine kalmış. Bu şahsın iyi niyeti olsaydı çocuğuma cinsel istismardabulunmazdı. Nasıl iyi niyet bu adamın niyeti? Bence bu tip adamlar idamedilsin. Ben değil babam, kardeşimde yapsa idam edilsin. Allah kimseyi böylekötü insanlarla karşılaştırmasın” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER