Maden işçileri eylemlerini sürdürüyor

Zonguldak’ta çalıştıkları maden şirketine FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan maden işçileri, süresiz gerçekleştirdikleri oturma eylemine devam ediyor.

Maden işçileri eylemlerini sürdürüyor
Zonguldak’ta çalıştıkları maden şirketine FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan maden işçileri, süresiz gerçekleştirdikleri oturma eylemine devam ediyor.
Zonguldak kent merkezindeki Şehitler Anıtı önünde toplanan yaklaşık 120 kadar madenci maaşlarını alamadıkları ve çıkışları verilmediği gerekçesiyle oturma eylemlerini sürdürüyor. Bir süre önce oturma eylemine başlayan işçiler, yaklaşık 4 aydır ailelerine bakamadıklarını ifade ettiler.
Maaşlarının ödenmesini isteyen 120 işçiden 50si sorunları çözülünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler. Olumsuz hava şartlarına rağmen eylemlerini sürdüren işçiler, yağan yağmura aldırış etmeden ellerindeki kartonları başlarının üstüne koyarak eylemlerine devam ettiler.
Ocak ayının 1’inden itibaren maaş alamadıklarını ve mağdur durumda olduklarını ifade eden maden işçisi Metin Ardıç, düzenledikleri oturma eyleminin yetkililerden bir cevap gelene kadar süreceğini ifade etti. Çıkışları verilmediği için başka yerde çalışamadıklarını ifade eden Ardıç, “4 Nisan’dan itibaren sürmekte olan bir eylemimiz var. Ocak 1’den beri alınamayan maaşlar var ve çalıştığımız şirkete kayyum atandı. Şirketten ayrılan arkadaşlarımızın çıkışları verilmedi. Şu anda da 4 aylık maaşımızı alamadığımız için ne evin ne de esnafın yüzüne bakmaya yüzümüz olmadığı için burada bir oturma eylemi gerçekleştiriyoruz. Bu oturma eylemi de yetkililerden bir cevap gelene kadar bu şekilde devam edecek. Hayırsever vatandaşlar tarafından bugün ve dün akşam ziyaret oldu. Sağ olsunlar bize yemek gönderdiler. Biz maaşlarımızın ödenmesini, çıkışı olan kişilere çıkış verilmesini istiyoruz. Benim çocuğum hasta yarın ameliyat olacak ben 5 aydan beri bu şirketten maaşımı alamadım. Biz bu iş sonuçlana kadar burada bekleyeceğiz” dedi.
Kayyumdan tek isteklerinin kendilerine çıkış verilmesi olduğunu ifade eden Erdem Başol ise “Bizim kayyumdan isteğimiz bizim çıkışımızı versin. Bizim tek isteğimiz bu. Bizim çıkışımızı versinler biz buradan gideceğiz. Açız ve durumumuz kötü” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER