Maden işçileri iş bırakma eylemi gerçekleştirecek

Kdz. Ereğli’ye bağlı Kandilli Beldesi’nde, HATTAT Holding bünyesinde kurulu bulunan HEMA Armutçuk Müessesi Kömür İşletmeleri’nden 13 Maden işçisinin daha işine son verildiği belirtildi.

Maden işçileri iş bırakma eylemi gerçekleştirecek

Kdz. Ereğli’ye bağlı Kandilli Beldesi’nde, HATTAT Holding bünyesinde kurulu bulunan HEMA Armutçuk Müessesi Kömür İşletmeleri’nden 13 Maden işçisinin daha işine son verildiği belirtildi.

Daha önce 18 işçinin çıkarıldığı HATTAT Holding bünyesinde kurulu bulunan HEMA Armutçuk Müessesi Kömür İşletmelerinden bu kez 13 Maden işçisinin daha çıkarıldığı ve 22 Eylül Pazartesi günü Eylem yapacaklarını belirten Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Sorun çözülene kadar Zonguldak başta olmak üzere gidilecek neresi varsa gideceklerini söyledi.

İŞÇİLERİMİZİN KAFASININ RAHATLAMASINI İSTİYORUZ
 
Mutlu, Türkiye Taşkömüründe çalışan madencilere HEMA İşçilerine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi;

“Türkiye Taşkömüründe çalışan madenci kardeşlerimize, HEMA işçileri için vermiş oldukları destekten dolayı HEMA çalışları adına teşekkür ediyorum, Yaklaşık 10 yıldır bölgemizde hizmet yapan HATTAT Holding’in Kandilli kömür işletmelerinde yaşanan sorunlarını yakinen kamuoyundan takip etmektesiniz, Bizler Maden işçileri olarak yılardır bizlere verilemesini istediğimiz bir takım hakları “Torba Yasa” ile almış olmanın sevincini yaşamamız gereken bu günlerde bu tür işten çıkarılma politikaları ile karşı karşıya gelmekten son derece rahatsız olduğumuzu kamuoyuna paylaşmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Yaşadığımız bu sürecin başlangıcından bu yana Firma ile Devlet arasındaki çözümün bir an önce sonuca ulaşması ve huzurlu şekilde işçilerimizin üretime devam etmesi için Genel Maden İşçileri Sendikası olarak tarafları defalarca uyarmamıza rağmen bu güne kadar bu sese kulak veren hiçbir yetkiliyi göremedik, Bizler burada kesinlikle HATTAT Holding’in taleplerinin yerine getirilmesinin sadece ve sadece bu sürecin olumlu yada olumsuz artık bir karar bağlanarak sonuca ulaşması ve işçilerimizin gelecekleri konusunda kafalarının rahatlamasını istiyoruz” dedi.

“GÖREVLİLERİ BU KONUDA DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Mutlu, İşten Çıkarılmalara tepki olarak 22 Eylül Pazartesi günü iş bırakma eylemiş yapacaklarını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Sorunların başlangıcı olan 05-06-2014 tarihinden bu güne kadar 18 arkadaşımızı işten atmakla tehdit edilmemizi ve nihayetinde 16-09-2014 tarihinde 16 işçi arkadaşımızın iş akitlerinin fesih edilmesini ve 2 arkadaşımızın da bu işlerden bunalarak işi bırakması ve şu anda 13 kişiden oluşan yeni bir işten çıkartma tehdidinin önümüze getirilmesini şiddetle kınıyoruz. Görevlileri bu konuda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum, HEMA Kandilli kömür işletmeleri çalışanları olarak 22 Eylül Pazartesi günü 8-16 vardiyasının başlangıcı olan saat:08:00 itibari ile iş durdurma üretimi durdurma kararı almış bulunmaktayız. Bu sorun çözülene kadar Zonguldak başta olmak üzere gidilecek neresi varsa gideceğimizi buradan kamuoyuna paylaşmak istiyoruz. Biz Maden İşçileri olarak mücadele etmeden bir takım hakların elde edilemeyeceğini ve bu mücadele şekillerini çok iyi bilmekteyiz” dedi.

Konuşmaların ardından, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda çalışan madencilerin de destek verdiği meydanda işçiler olaysız şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER