MADEN ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

MADEN ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU


gundemeregli.com-Manisa’nın soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Kdz Ereğli’de Mevlid-i şerif okutuldu.

Kdz Ereğli Belediyesi ve Ereğli Müftülüğü tarafından Amfi tiyatroda Manisa’nın Soma İlçesinde  hayatını kaybeden 301 madenci için  Mevlid-i şerif  okutuldu.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ,Kuranı kerim okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Mehmet Ergün, Bütün Ülkemizi Bastan aşağıya üzen Soma şehitlerine cenabı haktan rahmet ve niyaz diler kederli ailelerine başsağlığı dilerim “dedi.

ÜLKEMİZİN BAŞISAĞOLSUN

Ergün´ün Ardından konuşan Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Manisa’nın soma ilçesinde meydana gelen Maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi için bir araya geldiklerini belirterek yaptığı konuşmada “Allah hepinizden razı olsun Soma’dan gelen acı haber yüreklerimize bir kor gibi düştü. Alın terine kömür karası diyen yüreği ak insanların diyarı şehrimiz, yaşanan bu büyük acıyı en derinden hissetmiştir. Karaelmas diyarından Soma’ya başsağlığı ve Tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah böyle acıları ne ülkemize nede diğer ülkelerde bir daha yaşatmasın, Acımızı paylaşan tüm dünya ülkelerine selam ve saygılarımı iletiyorum, Ülkemizin Başı sağolsun .
 
Kdz Ereğli ilçe müftülüğü görevlileri tarafından okunan Kur’anı kerimin ardından vatandaşlara pilavlı et dağıtımı yapıldı.

Programa, Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan yardımcıları Esra Alpago, Nazım Erdoğan, İbrahim Cöbek ve İsmail Başel, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Metin Ercan, Türk Metal Sendikası Mali Sekreteri Sedat Taşdelen, MÜSİAD Ereğli Şubesi Başkanı İbrahim Sezer, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Mehmet Ergün, AK Parti Ereğli Belediyesi Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2014, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER