MADENCİLER GREV KARARI ALDI

MADENCİLER GREV KARARI ALDI
gundemeregli.com-Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında yetkili sendika Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından grev kararı alındığı bildirildi.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesi’nde kömür işletmeciliği yapan özel bir maden ocağı işletmesi ile devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde sonuç alınamayınca GMİS grev kararı aldı.
GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, GMİS Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Teşkilatlanma Sekreteri Osman Tutkun Kandilli Beldesi’ne gelerek GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 16.00 vardiyasından çıkan işçiler ile 16.00 vardiyasına gelen işçilere grev kararını açıkladılar.
İHA Muhabirine konuşan GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu grev kararını geçtiğimiz hafta aldıklarını ve 28 Haziran’da kararın uygulamaya konulacağını işverene bildirdiklerini söyledi. Grev kararının Kandilli’de çalışan 750 işçi ile Amasra’da çalışan 450 olmak üzere toplam bin 200 işçiyi kapsadığını söyleyen Mutlu “2013 yılının Mart ayından bu yana toplu sözleşme görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim işverene işçilerimiz için talebimiz yılda 2 ton kömür, 2 tam gün ikramiye ve iki yılda yüzde 24 maaş artışı idi. İşveren ise bize 1. Yıl için 4+4 ve ikinci yıl içinde yine 4+4 zam teklifinde bulundu. Biz işçilerimizle görüşerek 2 ton kömür talibimizi bire, yine 2 tam ikramiye talebimizi de bir tam ikramiyeye düşürdük ancak işveren bunu da kabul etmedi. 28 Haziran’a kadar iş veren makul bir teklif ile görüşme talebinde bulunursa tekrar masaya oturabiliriz. Grev kararını uygulamaktan yana değiliz ancak işçilerimizin hakları verilmezse emekten gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyiz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER