Madenciler gününde bayıltan koşu

Zonguldak’ta 4 Aralık Dünya Madenciler Günü sebebiyle gerçekleştirilen koşuda öğrenciler zor anlar yaşadı.

Madenciler gününde bayıltan koşu
Zonguldak’ta 4 Aralık Dünya Madenciler Günü sebebiyle gerçekleştirilen koşuda öğrenciler zor anlar yaşadı. Finişi gören bir öğrenci son anda öğretmenlerine tutunarak ayakta durmaya çalıştı. Ambulans isteyen öğrenciye programda görevli bir öğretmen, Adını söyleyebilen kalkıp da yürüyebilir; kalk ayağa, sürünme yürü hadi dedi.
Zonguldak’ta 4 Aralık Dünya Madenciler Günü sebebiyle ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere 14 okulun katılımıyla koşu yarışı gerçekleştirildi. 100’e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen koşuda bayılan öğrenciler, öğretmenleri ve aileleri korkuttu. 1500 metrelik parkurda koşularını gerçekleştiren öğrenciler yağmurun ve soğuk havanın etkisiyle zor anlar yaşadı. Koşuyu güçlükle tamamlayan öğrencilerinden bazıları bitiş çizgisi ile birlikte kendini yere bıraktı. Baygınlık geçiren öğrencilere ilk müdahaleyi öğretmenleri yaptı.

BAYILAN ÖĞRENCİYE ÖĞRETMENDEN AZAR
Koşu sonrası baygınlık geçiren 16 yaşındaki Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Funda Şeker finişi zor gördü. Bitiş çizgisini aşar aşmaz öğretmenlerine tutunan sporcu öğrenci “Ambulans gelsin, çok kötüyüm, kalkamıyorum” dedi. Bunun üzerine öğretmenlerinden biri Funda’ya “Kalk ayağa sürünme, yürü, hadi. Adını söyleyebilen kalkıp da yürüyebilir ” dedi.
Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 2. Başkanı Hüsnü Meydan, “4 Aralık bütün dünyada Madenciler Günü olarak kutlanıyor. Ülkemizde de birçok etkinliklerle kutlanmaktadır. Madencilerin kültürünün temelinde paylaşmak yatar. Biz nasıl ki yer altında ekmeğimizi paylaşıyorsak, ölümü paylaşıyorsak, yer üstüne çıktığımızda da içinde yaşadığımız toplumla bir yaşamı paylaşıyoruz. Bu nedenle biz Maden Mühendisleri Odası olarak her yıl değişik etkinliklerle toplumla, halkla birlikte oluyoruz” dedi.
Daha sonra Zonguldak Maden Mühendisleri Odası’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER