MAKLUBE İFTARINDA BİR ARAYA GELDİLER

Yerel ve ulusal basın mensupları Zaman Gazetesi Karadeniz Ereğli Temsilciliği tarafından düzenlenen iftar programında buluştu.

MAKLUBE İFTARINDA BİR ARAYA GELDİLER
gundemeregli.com-Yerel ve ulusal basın mensupları Zaman Gazetesi Karadeniz Ereğli Temsilciliği tarafından düzenlenen iftar programında buluştu.
Zaman Gazetesi Karadeniz Ereğli temsilciliğinde gerçekleştirilen iftar programında her yıl geleneksel hale getireilen maklube ikramı yapıldı.ilçede görev yapan  yerel ve ulusal basın çalışanları ile  gazete imtiyaz sahipleri katışdı.

Zaman Gazetesi Karadeniz Ereğli Temsilcisi Nejdet Taç, amaçlarının Karadeniz Ereğli´de çalışan gazetecilerle daha sıkı ilişkiler kurmak ve kaynaşmak olduğunu belirterek, “Maklube ikramımızı her yıl geleneksel olarak yapıyoruz. Mübarek Ramazan Ayına girdiğimiz şu günlerde Maklube ikramımızı iftar programı olarak düşündük.

Maklube; aslında yemekten ziyade sıcak bir ortamda kaynaşma amaçlı bir buluşma iftarı oldu. Daha sık aralıklarla bu tür buluşmaları çoğaltmak istiyoruz. Yaptığımız bu etkinlik sayesinde gazeteci arkadaşlarımızı hem tanımış hem de kaynaşmış olduk” dedi.

Maklubenin ardından Zaman Gazetesi Karadeniz Ereğli Temsilcisi Nejdet Taç ve gazeteciler çay içerek sohbet ettiler. Karadeniz Ereğli gündemi ve diğer konularda da bilgi alış verişinde bulundular.

Taç, ayrıca Maklubenin kelimeanlamı olarak da kapatma, ters çevirme, birleştirme anlamına geldiğini, pişirilme şeklinden dolayı da yemeğe bu ismin verildiğini de hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER