Mayıs ayı şenlenecek

Kdz.Ereğli Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli halkını Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirecekleri Engelliler Şöleni, Bilim Şenliği ve Osmanlı Çileği Şenliklerine davet etti.

Mayıs ayı şenlenecek
Kdz.Ereğli Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli halkını Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirecekleri Engelliler Şöleni, Bilim Şenliği ve Osmanlı Çileği Şenliklerine davet etti.Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen Mayıs ayı Meclis toplantısı öncesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gündem dışı yaptığı konuşmada, Ormanlı Beldesinde zifte yapışan ve ölmek üzere iken itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması ile kurtarılan, Belediye veteriner hekimlerinin çabasıyla hayata döndürülen ve zift adı verilen 2 aylık yavru köpek ile yakalandığı hastalık nedeniyle ölmek üzere olan 3 yaşındaki Alman kurdunun 6,5 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşmasının yurt içi ve yurt dışında büyük yankı ya yol açtığını söyledi.Yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin Ereğli Belediyesi ile iletişime geçtiğini söyleyen ve 50 binlere yaklaşan teşekkür mektubu aldık” diyen Başkan Uysal, “Veteriner Müdürlüğümüz gerçekten çok büyük özveri ile çalışarak başardı. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum, bizleri yurt içi ve yurt dışından arayan tüm duyarlı vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum dedi.Başkan Uysal, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlunun elinden, Bilim Şenliği projesi ile jüri özel ödülünü aldıklarını da hatırlatarak, Bu son derece bizler için önemliydi. Bizleri motive etti, inşallah bundan sonra da bu çıtayı daha yükseklere çıkaracağız. Başka alanlarda da ödüller almamız lazım“ dedi.

GüZEL FOTOĞRAFLAR VERELİM

Mayıs ayında Engelliler Şenliği, Bilim Şenliği, Osmanlı Çileği Şenliklerinin gerçekleştirileceğini belirten ve etkinliklere herkesi davet eden Başkan Uysal, Önümüzdeki hafta engelliler şenlikleri ile başlamak istiyoruz. Bilim Şenliği ve Osmanlı Çileği şenlikleri adı altında Mayıs ayı dolu doluya geçecek. Zamanı geldiği zaman halkımıza bu etkinlikleri duyuracağız. İnşallah güzel bir Mayıs ayı geçireceğiz. Ben şimdiden şenliklere katılmanızı bekliyorum. Güzel bir resim fotoğraf verelim” dedi.

MECLİS GÜNDEMİ

Belediye Meclisi gündemde bulunan, İmar Komisyonuna üye seçilmesinin görüşülmesi, Belediyenin 2016 mali yılı Gelir Tarifesinde değişiklik ve ilave yapılmasının görüşülmesi, 2015 mali yılı Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabı ile Taşınır Mal Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabının görüşülmesi, bütçe içi ödenek aktarması yapılmasının görüşülmesi, Bütçe içi ödenek aktarması yapılmasına ait komisyon raporunun görüşülmesi, resmi kurum imar tadilatlarına ait komisyon raporunun görüşülmesi,şahısların imar tadilat taleplerine ait komisyon raporunun görüşülmesi, İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış ve takasına ait komisyon raporunun görüşülmesi ve Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneğine yer tahsisi konusuna ait komisyon raporunun görüşülmesi konularını görüşerek bazı maddeler oy birliği, bazı maddeleri oy çokluğu ile kabul ederek, bazı maddelerde ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclis yarın (05.05.2016 Perşembe) günü saat 10:00’da gündemde bulunan , İmar planı tadilatlarına askı müddeti içerisinde yapılan itiraz dilekçeleri, resmi kurumlara ait imar tadilat talepleri, şahısların imar tadilat talepleri,İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış ve takası ile, İlçenin Kavaklık Mahallesinde bulunan Sağlık Tesisi Alanının Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğüne devrinin görüşülmesi ve Başkan Uysal’ın gündeme ilave ettiği Hamzafakıhlı Muhtarlığına yer tahsisi konuları ile komisyona havale edilen diğer konuları görüşmek üzere bir kez daha toplanacak.

ÇAY-SİMİT ISMARLADI..

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Meclis toplantısının ilk oturumunun ardından, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri ile AK Partili Belediye Meclis Üyelerine Çınaraltında bulunan Çilek Cafede çay-simit ısmarladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER