MECLİS İYİ BAŞLADI,TARTIŞMAYLA BİTTİ

Kdz Ereğli Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nın ikincisi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

MECLİS İYİ BAŞLADI,TARTIŞMAYLA BİTTİ
gundemeregli.com-Kdz Ereğli Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nın ikincisi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.İlk meclis toplantısında olduğu gibi, ikinci meclis toplantısında da gergin anlar yaşandı.
 
İlk meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Meclis Üyesi Nezih Anıl ve Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Partili Meclis Üyesi Esra Alpago arasında yaşanan “Sen ne ayaksın” tartışmasını argo bir kelime olduğunu belirten Başkan Uysal, Anıl’ın Alpago’dan özür dilemesini istedi. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Nezih Anıl, önce Alpago’nun kendisinden Özür dilemesi gerektiğini ifade ederek, Ben o lafı, oylama yapın başkanım  “Bunlardan kurtulalım” lafı üzerine kullandım, Önce o özür dilesin bende özür dilerim” şeklinde konuşurken, Bunlardan kurtulalım lafı benim ağrıma gitti “dedi.

GAZETECİLER VE ÖZYAĞCI ARASINDA TARTIŞMA

Aynı zamanda dünkü Meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin ortak imzası ile başkanlığa sunulan önerge ile Belediyeden ilan alan ve almayan gazeteciler teşhir edilmiş, bazı gazetelerin yeni oldukları gerekçesi ile nasıl ilan alabildikleri sorulmuştu. Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerin oturdukları koltuklara, içinde nasıl bir gazetecilik anlayışlarının ve hangi süreden beri yayın hayatında olduklarının anlatıldığı bildiriyi bırakan, Gazete Türk imtiyaz sahibi Muharrem Yokarıbaş ve Yankı Gazetesi Genel yayın yönetmeni İbrahim Solmaz ile Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri grup sözcüsü Özkan Özyağcı arasında tartışma yaşandı. Özyağcı Gazetecilerin kendisine sorduğu “Dağıtılan bildiriler hakkında bir şey söyleyecek misiniz? Sorusu üzerine, “Hiçbir şey söylemiyorum” dedi. Ardından Gazeteci İbrahim Solmaz,” Yankı Gazetesinin bir yıl önce kurulduğunu ve İki hafta sonra da birinci yılını dolduracağını belirterek, Biz sizin dün verdiğiniz önergeyi kınıyoruz” dedi. Özyağcı ise bunun üzerine “Sen yandaş gazeteci olarak istediğini yaz”dedi.
Belediye Meclis gündeminde 4 madde oylanırken, belediyeye binek otomobil alınması, belediye bünyesinde liman işletmesinin kurulmasının görüşülmesi gibi konular isim okunarak oy birliği ile kabul edildi.
 
ÖZYAĞCI´DAN GAZETECİLERE AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, Meclis toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kdz Ereğli Belediye Başkan yardımcısı Esra Alpago’nun geçen yıl da meclis üyelerine hakaretten dolayı hukuktan ceza aldığını belirten Özyağcı şunları söyledi; “Sayın Belediye Başkanıma buradan sesleniyorum Cumhuriyet Halk Partisinin sözcüsünün sesi kesilemez, Esra Alpago geçen yıl Cumhuriyet Halk Parti(CHP)’li meclis üyelerine hakaretten dolayı hukuktan ceza almıştır. Bu böyle bilinsin ve bunun belgelerini de hepinize dağıtacağım arkadaşlar, ne kadar ceza aldığını göreceksiniz, bir kere her kes bunları yaparken kendi önüne bakacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER