“Mega star” hayatını kaybetti

“Mega Star”ı olarak bilinen 53 yaşındaki Ergin Erdem, hastanede tedavi gördükten sonra geldiği evinde gece saatlerinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

“Mega star” hayatını kaybetti
Zonguldak´ın “Mega Star”ı olarak bilinen 53 yaşındaki Ergin Erdem, hastanede tedavi gördükten sonra geldiği evinde gece saatlerinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 

Zonguldak Valiliği’nde teknikerlik görevinin yanı sıra Anadolu Rock müziği ile de Zonguldaklı vatandaşların beğenisini kazanan yerel sanatçı Ergin Erdem, evinde gece 03.00 sıralarında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Mide rahatsızlığı sebebiyle özel bir hastaneye başvuran Ergin Erdem, tahlillerin ardından bir süre müşahede altına alındı. Yaklaşık iki saat boyunca hastanede kontrol altında tutulan Erdem, değerlerinin normalleşmesiyle birlikte hastaneden ayrıldı.

Gece 03.00 sıralarında rahatsızlanan Ergin Erdem, sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. Erdem’in evine gelen sağlık ekipleri kalp krizine bağlı olarak yaşamını yitirdiğini belirledi. Hastane yetkilileri ise Ergin Erdem’in müracaatı sırasında ve sonrasında gerekli müdahaleyi yaptıklarını ve tahlil sonuçlarının normal olması üzerine kontrol altında tuttuktan sonra evine gönderdiklerini ifade ettiler.



“GRİZUYA AĞIT” BESTESİYLE AĞLATMIŞTI

Son dönemde yaşanan maden kazalarının ardından madencilere “Grizuya Ağıt” bestesi yapan Ergin Erdem, klibini de çektiği bestesiyle ağlatmıştı. Bugüne kadar söz ve müziği kendine ait 200’ün üzerinde bestesi olan Ergin Erdem, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Üyesi olarak çalışmalarını da sürdürüyordu. Bestesini maden ocağında madencilerle seslendiren Erdem, eseri yaparken danıştığı, fikirlerini aldığı dostları olduğunu anlatarak, “Bu olaylar inşallah bir daha yaşanmaz. Bu yörede yaşayan bu yörede müzik yapan biri olarak bu tür olaylara duyarsız kalamazdım. Madencimizin bir sürü sorunu var. Bu sorunlara parmak basmak istedim. Bu sorunu gündeme getirmek istedim. İnşallah başarılı olmuşumdur. Takdir halkımızındır. İnşallah o acı, elem olaylar bir daha yaşanmaz. Bu ağıt ile o yaşanan olayları dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım” demişti.

Ergin Erdem için Zonguldak Valiliği çalışanları ve sevenleri de valilik binası önünde gerçekleştirilen törende son görevlerini yerine getirdiler. Erdem’in kızı Seda Baykal da babasının tabutu başından bir an olsun ayrılmadı.

Erdem’in cenazesi; ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazıyla aile mezarlığına defnedilecek.
Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER