Mevlit kandili yeni camii´nde kutlandı

Hz. Muhammed´in (s.a.v) doğduğu gece olan Mevlit Kandili, Zonguldak Yeni Camii´nde okunan ilahiler ve dualarla kutlandı.

Mevlit kandili  yeni camii´nde kutlandı
Hz. Muhammed´in (s.a.v) doğduğu gece olan Mevlit Kandili, Zonguldak Yeni Camii´nde okunan ilahiler ve dualarla kutlandı. 
Son Peygamber Platformu üyesi ZOGED (Zonguldak Sosyal Gelişim Derneği ), 1437 Mevlid Kandili kutlamalarını bu yıl ‘El-Muslih (s.a.v.) o, ıslah edendir’ teması ile yatsı namazından sonra Zonguldak’taki Yeni Camii´nde gerçekleştirdi. Son yıllarda her yıl farklı konsept ile Hz. Peygamber´in (s.a.v.) dünyaya teşrifini kutlayan Son Peygamber Platformu, Peygamber Efendimiz´in (s.a.v.) ıslah edici, iyileştirici olduğunu vurgulayan ‘El-Muslih’ ismini bu yılki etkinliklerin ana teması olarak belirledi. Hz. Muhammed´in (s.a.v.) ıslah edici özellikleri ile beraber bir de alt tema olarak unutulan bir sünnet olan “emr-i bil ma’ruf, nehy-i anil münker (iyiliği tavsiye ve kötülükten alıkoyma)” konusu da anlatıldı.
Yatsı namazının ardından başlayan kandil programı, Zonguldak İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin ilahileri ile başladı. Ardından Acılık Hz. Ali Camii İmam Hatibi Nizamettim Dereli’nin Kur´ân-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Yeni Camii İmam Hatibi Paşa Kozoğlu’nun Mevlid i Şerif okuduğu programda Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Harun SAVUT, Peygamber Efendimiz´in (s.a.v) hayatını ve onun ‘El Muslıh’ yönünü anlattı. İmam Hatip Ortaokulu İlahi grubunun okuduğu ilahiler de manevi atmosferi güçlendirdi. İl Müftü Yardımcısı Fehmi Malakçı’nın duasının ardından program lokum ikramları ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER