MEZARLIKLARA ŞADIRVAN ve MUSALLA TAŞI PROJESİ

MEZARLIKLARA ŞADIRVAN ve MUSALLA TAŞI PROJESİ

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kurban bayramı öncesinde Ereğli Şehir Mezarlığı başta olmak üzere, Belediyeye bağlı 53 mezarlığın bakım ve temizlik çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Posbıyık, vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği mezarlıklarda yapılan çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Kurban bayramı öncesinde vatandaşlarımızın anlamlı telaşı var. Ereğlili hemşerilerimizin huzur içerisinde kabir ziyaretlerini gerçekleştirip o mekânlarda dualarını okuyabilmeleri için mezarlıklarımızda bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını tamamladık. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı Arefesinde Ereğli Şehir Mezarlığında muhteşem bir kalabalık, okunan Kuran ve Mevlid-i Şerifi dinledi.

Binlerce insanımızın katılımıyla yaptığımız duaların bir tekrarını inşallah Kurban Bayramı Arefe gününde gerçekleştireceğiz. Arefe günü hemen öğle Namazının arkasından yapacağımız Mevlid programına tüm Ereğli halkını davet ediyorum. Mezarlıklar Müdürlüğümüzün organizesiyle ilçemizin seçkin hafızlarının okuyacağı Kuran programı her sene Ereğli halkımızın büyük ilgisi ilekarşılanıyor. Ben hemşerilerimin Kurban Bayramlarını şimdiden kutluyorum. Yüce Allah’tan kazasız, belasız bir Bayram geçirmemizi diliyorum’’ dedi.

MEZARLIKLARA ŞADIRVAN ve MUSALLA TAŞI PROJESİ

Başkan Posbıyık, Ereğli Belediyesine bağlı Mezarlıkların hemen hepsine Şadırvan yaptıracaklarını söyledi. Posbıyık ‘’Yaklaşık bir süredir, bağlı Mezarlıklarımızda ekiplerimiz bu konu üzerinde çalışıyor. Hangi Mezarlığa nasıl bir şadırvan yapılacağının kararını verdik. Tüm Mezarlıklarımıza Ereğli halkına yakışır Şadırvanlar yaptırıyoruz. Ereğli de suyu, şadırvanı olmayan, Musalla Taşı olmayan Mezarlık kalmayacak’’ dedi.

AREFE GÜNÜ ŞEHİR MEZARLIĞINDA GELENEKSEL MEVLİD-İ ŞERİF

Posbıyık, Arefe Günü Şehir Mezarlığında öğle namazından sonra Mevlid-i Şerif okutacağını söyleyerek, tüm vatandaşlarımızı saat 13:00 da Şehir Mezarlığına davet etti.

ARİFE GÜNÜ MEVLİD PROGRAMI

10:30 Gümüşhaneliler Mezarlığı

13:00 Ereğli Şehir Mezarlığı

15:00 Kestaneci Mezarlığı

16:00 Kışla Mezarlığı

16:30 Köseler Mezarlığı

KABİRLERİ ZİYARET ETMEK MÜSTEHABTIR

Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı ise; kabir ziyaretlerinin Müslümanlar için önem taşıdığına vurgu yaparak, Peygamber Efendimiz (s.a.s) İslam’ın ilk yıllarında kader inancı tam oturmadığı ve cahiliye alışkanlıkları hayattan tam sökülüp atılamadığı için kabir ziyaretini yasaklamış ancak daha sonra buna müsaade etmiş hatta kabir ziyaretini teşvik etmiştir. Peygamber Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) zaman zaman kabir ziyaretinde bulunduğunu ve oradaki davranışını hadis kitaplarında görüyoruz. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, kabristana uğradığında mezarlara dönerek; “Esselamu aleyküm ey kabir halkı! Allah sizi de bizi de mağfiret buyursun. Sizler bizim seleflerimizsiniz. Biz de arkanızdan geleceğiz.” buyurmuştur. Avcı; ‘’Bu sebeple tüm vatandaşlarımızın hangi mezarlıklarda akrabaları varsa kabirlerini ziyaret etmeleri ve onların ruhlarına birer Fatiha okumaları üzerimize bir borçtur. Biz ölenlerimizin arkasından vazifemizi yapalım ki; bizi gören evlatlarımız ve küçüklerimizde bize karşı görevlerini yapsınlar. Onlara büyüklük ve atalık görevlerimizi yapma da örnek olalım’’ dedi.

TÜM MEZARLIKLARA OTOBÜS SERVİSLERİ YAPILACAK

Ereğli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sevim BABA, program yapılacak tüm mezarlıklara araç kaldırılacağını belirterek ‘’Başkanımız Halil POSBIYIK, Arefe Günü sırasıyla Gümüşhaneliler Mezarlığı, Şehir Mezarlığı, Kestaneci Mezarlığı, Kışla Mezarlığı ve Köseler Mezarlığında yapılacak olan Proğramlara katılacaktır. Her Bayram Arefesinde olduğu gibi bu Bayram Arefesi Kabir Ziyaretlerine gelen vatandaşlarımız için Belediyemiz özel şekerler hazırlattı’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER