MHP´de seçim takvimi belli oldu

MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, 12 Aralık’ta Eflani’de başlayacak kongre sürecinin 8 Şubat’ya yapılacak il kongresi ile son bulacağını söyledi.

MHP´de seçim takvimi belli oldu
MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, 12 Aralık’ta Eflani’de başlayacak kongre sürecinin 8 Şubat’ya yapılacak il kongresi ile son bulacağını söyledi.
Partisinin İl Başkanlığından gazetecilere açıklamalarda bulunan Burhanettin Arslan, “ İlk kongremizi 12 Aralık’ta Eflani başlatıyoruz ve ardından, Ovacık 14 Aralık’ta,Yenice 20 Aralık’ta,Eskipazar 28 Aralık’ta,Safranbolu 4 Ocak 2015,Merkez İlçe 11 Ocak 2015 ve il kongresi de 8 Şubat 2015’te yapılacak. Şimdiden aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Şunu herkes iyi bilsin hiç bir delege üzerinde tasarrufum olamaz,bu partinin her ferdine eşit mesafedeyim. Dün ne olmuşsa olmuş,biz onları unuttuk. Ben dün karşısına çıkanları delege listesinden atanlarla aynı kalitede değilim. Göreceksiniz delege listesinin başında bugün benim karşımda olduğunu söyleyenlerin isimleri olacak. Bizim bu teşkilata bir yön vermemiz lazım. Dürüst,ahlaklı,tüm Karabük’ü kucaklayan bir yönetimle hedefe ulaşacağız. Ben ailemden aldığım terbiye ve 44 yıllık devlet tecrübemle bunu başaracağıma da yürekten inanıyorum” dedi.
Şu ana kadar il başkan adaylığı için yalnızca Safranbolu İlçe Başkan Yardımcısı Muharrem Asker’in kendisine gelerek aday olmayı düşündüğünü ifade ettiğini belirten İl Başkanı Arslan, ”Arkadaşımız aday olmayı düşündüğünü ancak kesin kararını vermediğini ifade etti. Kendisine saygı duyarım. Genel merkez ve tabanda tek aday gidilmesine yönelik bir görüş var,ancak aday olmak isteyen arkadaşlarımız tabiki aday olabilir. Bende aday olurum ve kazanırsam üç yıl daha devam ederim,kaybedersemde asla partime küsmem,bir nefer olarak hizmete devam ederim” dedi.
Milli Eğitim’de yapılan Müdür ve Müdür Yardımcıları atamaları ile ilgili de açıklama yapan Arslan şunları söyledi:
“Milli Eğitime 44 yıl gönül vermiş ama hiçbir badire atlatmamış, soruşturma geçirmemiş bir kardeşiniz olarak şu gördüklerimden nefret duyuyorum. Böyle bir dönem ben 1970’in başından 2014 yılına kadar iki yılı hariç 42 yıl bir fiil idarecilik yaptım. 74’deki Ecevit dönemi, 78-79’daki yine o hızlı dönemlerinde, 80 ihtilali dönemlerinde, 95’den sonraki dönemleri hep hatırlıyorum evet kıyımlar olmadı diyemeyiz muhakkak oldu, ama böyle bir zulüm asla ve asla rastlanmadı. Müdür atamaları için yönetmelik çıkartıldı, yönetmelikte 40 puanı okul aile birliği, okuldaki öğretmenler, oradaki öğrenciler Okul Müdürüne değerlendirme yapacak. 60 puan da direk Milli Eğitim Müdürünün inisiyatifine kalmış bir puan alacak. Şimdi yönetmelik çıkartıyorlar ve atanan müdürler yardımcılarını kendisi belirler diyorlar.O da güzel,peki nasıl yaptılar,atanan idarecilerin % 83’ü Eğitim Birsen,% 10’u Türk Eğitim Sen ve % 1’i de Eğitimsen üyesi,tüm zekalı ve başarılı insanlar Eğitim Bir’de mi toplandı?”
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER