MHP´den Ereğli çıkartması

MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan, MHP’nin diğer adayları ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Kdz. Ereğli’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

MHP´den Ereğli çıkartması


MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan, MHP’nin diğer adayları ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Kdz. Ereğli’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan, beraberinde MHP adayları Yavuz Erkmen, Ahmet Emre Bayramoğlu, Meral Aydoğan  Demirbaş, MHP Ereğli ilçe Başkanı Talat Şeker, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle birlikte Ereğli Muhtarlar Derneği, Türk Metal Sendikası, Türkiye Harp Malulü Gazi-Şehit Dul ve Yetimler Derneği, Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve son olarak Ereğli Şoförler ve Otomobilciler odasını ziyaret etti.

İlk olarak Muhtarlar derneğini ziyaret eden MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan ve beraberindekiler burada Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra kalabalık muhtarlar tarafından kapıda karşılandı. Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çıktığınız bu yolda 137 muhtar arkadaşlarım adına hepinize başarılar diliyoruz. İlimizde ve ilçemizde daha önce yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler hiçbir parti rozeti olmadan halk ile teke tek seçilmiş kişileriz. Bizim istediğimiz seçildikten sonra muhtar arkadaşlarımızı kucaklamak, aramak biz başka bir şey istemiyoruz. Bizim partimiz hizmet partisidir. Herkesin siyasi görüşüne biz saygılıyız. Devletimizin kılcal damarı hükümetimizin temel taşlarıyız. Bizler Hizmet etmek için buradayız” dedi.

“BÖLGEME HİZMET ETME FIRSATI BULDUM”

Geçmiş dönem çalışmalarına ilişkin verdiği bilgilerin ardından değerlendirmelerde bulunan MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan yaptığı konuşmada şunları söyledi;“1989 Yılında özellikle Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü döneminde 40 bin köy 25 bin mezraya hizmet etme fırsatı buldum, inanın diğer adaylardan bizim adaylarımızın farkı vali, doktor, emekli, mimar arkadaşlarımız ile bizim listemiz hizmet listesidir. Muhtarlarımız Ankara’ya gelirlerdi, yaşayan muhtarlarımız bilirler. Siyaseti ahlak ve etik çerçevesinde yaptık, bir kez yalan söylemedim. Yalan söyledi diyen varsa karşıma çıksın. Siyasete 12-13 yıl ara vermemize rağmen her gittiğimiz yerde sevgi ve saygı ile karşılanıyoruz. Biz o sevgi ve saygıyı hiçbir zaman o toplumda eksik etmedik. Ben hiç kimsenin karşısına önüm açık çıkmadım, muhtarlarımız Ankara’ya gelirlerdi terminalden telefon ederlerdi minibüs gönderirdik. Köy Hizmetlerinden ne istiyorsun sen, alıyorduk o buraya gelmeden önce malzemesini gönderirdik. Alaplı ve Ereğli’nin şantiyesinin açılması, tüm köylerimizin yolundan camisine, menfezinden köy konağına kadar o dönemde yapmamız gereken ne var ise yapmaya çalıştık. Sadece ülkemize yaparken bölgemizi biraz daha önde tuttuk çünkü her siyasetçi bunu yapıyor çünkü kol içeri bükülüyor. Oy ile seçilen herkesi iyi bilirim.

“MUHTAR OLMAK MİLLETVEKİLİ OLMAKTAN DA ZOR”

Muhtar olmak milletvekili olmaktan daha zor. Çünkü milletvekili geniş bir alana hitap eder hatası olursa fazla gözükmez, muhtar gece gündüz orada. Ben bu göreve talep olmadan önce ülkenin içerisindeki durumu değerlendirdim, siyasete ara vermiştik, fazla da niyetim yoktu. Ülkenin içerisinde bulunduğu durumu değerlendirdiğimde laik, sosyal, hukuk devleti tehlikede. Al bayrağımızın göklerde dalgalanması esnasında o rüzgar kesilmek isteniyor. Bugün nerede ise, Ne Mutlu Türk’üm diyene veya demeye, başka gözle bakmaya başlandı. Okullardan andımız kaldırıldı, baktım aynaya dedim ki nereye gidiyoruz. Yılların birikimi var, siyasette belediye başkanlığından bakanlığa kadar geldim,57’nci hükümette birlikte çalışmaktan onur duyduğum gerçek devlet adamı sözünün eri Devlet Bahçeli ile siyasete devam etme kararı aldım. Her türlü görevde bulunduktan sonra bazı şeylere ihtiyaç olmaya bilirdi ama bu vatana, millete bizim borcumuz var. Tecrübelerimizi yansıtabileceğimiz hizmetleri bölge bekliyor, biz hizmete talip olduk. İktidarda olalım muhalefette olalım muhtarlarımızın halkımızın yüzünü kara çıkartmayız. Bunun en önemli örneği geçmişte yaptığımız hizmetlerimizdir ”dedi.

ZONGULDAKTA YAKLAŞIK 6 YIL GÖREV YAPTIM

Zonguldak Valisi olarak görev yaptığı dönemde bölgeye önemli hizmetler sağlamaya çalıştığını belirten MHP’nin diğer adayı Yavuz Erkmen ise yaptığı konuşmasında; Zonguldak’ta yaklaşık 6 yıla yakın görev yaptığını ve Muhtarlar derneği binasının bulunduğu alanda emeği olduğunu dile getirerek şu görüşlere yer verdi; “Bu bina eskiden küçük bir bina halindeydi. Köylere götürdüğümüz hizmetlerin yanı sıra bu binanın yapılmasında emeğim oldu. Bu bile muhtar arkadaşlarımıza bizlerin bakışını göstermiştir diye düşünüyorum. Öğretmenlerimizin, arkadaşlarımızın bu binada güzel bir şekilde daha rahat daha sosyal bir anlamda ikamet ediyorlarsa, hizmetlerini yürütüyorlarsa emeği geçen bir kardeşleri olarak bende mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.Biz 24 saat halkımız ile birlikte olduk, hiçbir arkadaşımız valinin kapısına gittiğimizde görüşemedik, bize şöyle davrandılar böyle davrandılar diyemezler. Şahitleri buradaki arkadaşlardır. Başarı da bizim değil ekip başarımızdır. Aynı kararlılık, düşünce ile önümüzdeki dönemde de hizmet anlamında göreve talibiz. Hizmeti, bölgeyi, Zonguldak’ı düşünüyorsak herkes elini vicdanına koyup objektif olarak düşündüğü zaman diğer partilerin de listesini ele aldığında en doğru kararı verecektir.

TERSANELER KONUSUNDA HER GÜN BURAYA GELDİK

Tersaneler konusunda da buralara gelip,gittik,Bunu yarattığımız zaman 6-7 bin kişi çalıştığında hepimiz sevindik. Bugün baktığımızda tersanelerin kapalı olması işsizleri, bu bölgeyi nasıl üzüyorsa bizleri de çok üzüyor emeği geçenler olarak. İstanbul’da bakıyoruz Tuzla’da tersanelerde faaliyet var burada yok, dönüp bunu sorgulamamız lazım. Neden burada istihdam yok, demir çeliğin yanında tersaneler gelir kapısı iken neden kapanıyor. TTK’ya bakıyoruz günden güne küçülüyor, Kandilli’nin hali ortada, Köylerde emekli arkadaşlarımız belki de son dönemlerin en perişan dönemlerini yaşıyorlar. Karadeniz’de göç veren yer Zonguldak. Gelin MHP çatısı altında toplanalım biz Zonguldak’ın üzerindeki bu ölü serilmiş gibi toprağı atalım, tekrar hizmet için yola devam edelim. Biz bunu yapmaz isek hiçbir şey değişmeyecek ve önümüzdeki süreçte işsizlik, moralsizlik, ekonomik anlamdaki çöküntü aynı anlamda devam edecek. Bunun hiçbirini olmasını istemiyoruz. Bunca yıl hizmet verdik, mevki makam peşinde koşan kişiler değiliz. Caddeye yola çıkıyorsak herkesten sevgi ve saygı görüyoruz. Mevki makam ve parasal beklentimiz yok. Zonguldak’ın hizmetinde olalım Zonguldak bizim ile birlikte olsun ve yürüsün. Herkesin bir kez daha düşünmesini istiyorum, hakikaten Zonguldak’a hizmet lazım.”dedi. Diğer aday adaylarının da yaptığı konuşmanın ardından Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesini Ziyaret eden MHP’li adayları burada Başkan Yusuf Ziya Odabaş ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra kalabalık işçi tarafından karşılandı.

Başkan Odabaş’ı çok iyi tanıdığını ve İşçinin hakkını her zaman savunduğunu dile getiren Çakan şu görüşlere yer verdi;

Bizler Başkanımla Birbirimizi iyi tanıyoruz, Yıl 2002 o günlerde sizler yine sendikacılık yapıp, belki bu görevde değildiniz ama ünite temsilcisiydiniz, o tarihten bu yana sizi çok iyi tanıyorum, 1200, 1300 işçi ile toplantı yapmıştık, işte o toplantıdır, o öncülüğünüzdür, o işçinin hakkını savunmanızdır, o işçinin ezilmişlikten kurtulması için yaptığınız mücadeledir ki; o toplantıdan sonra bizi bir akşam Erdemir misafirhanesinde bizi bir araya getirdi, o gece Sayın Başbakanı ve bakanı arayarak gece saat 3 ‘ de bir kısmı çıkarılmaya başlanan işçilerimizin, özellikle de sosyal hizmetlerde çalışıp ilkokul, ortaokul mezunu bile olmayıp ayrılan işçilerimizin kadroya geçme hareketinden en önemli öncülüğü yaptınız. Siyasi olarak kararlılığımız, azmimiz, inancımız ve bu konuyla ilgili olarak vatandaşımızın yanında olma arzumuz, siyaseten gerekenler de gerektiğinde masaya vurmamız yaklaşık bugün 15 bin kişilik bir aile oluşturdu. O gün 1975 kişi, bugün torunlarıyla 15 bin kişiyi bulmuştur. O günlerden bu günlere bakıyoruz, Türkiye genelinde olanlar zaten belli, o günlere baktığımızda Erdemir’in üretmiş olduğu saç Ereğli piyasasında belirli saç tüccarları tarafından bazı ayrıcalıklarla verilerek burada ticaretten bir canlılık söz konusuydu, bugün yok. O günlerden o saçtan, o taşımacılıktan yararlanan belirli insanlar vardı, o ticaretten kaynaklı çeşitli üretimin yanında taşımacılık vardı, kamyon taşımacılığı çok önemli bir sektördü, bugün artık o da yok. O günlerde ücretini alan değerli işçi kardeşlerim belirli ücretlerini daha fazla alıyorlardı. Özelleştirme adı altında o işçi ücretlerinin azalarak yaptığınız bütün mücadeleler rağmen o gün aldıklarını oranlandığımızda bugün alabiliyorlar mı alamıyorlar. Tersanelerimizde çalışan 6 bin 7 bin işçimiz yok. O zaman ben şunu soruyorum, o dönemlerde biz bir şeyler yaptık, acaba bu dönemlerde bunu yapmak hak mıdır, bunu yapma mücadelesi verelim mi, bize tekrar görev düşer mi diye düşündük taşındık biz bu görevlere talip olduk. Bugüne kadar bize güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadık, aynı şekilde bugün yine taşeronda çalışan, bugün yine belirli ölçü de emeğinin karşılığını alamayan, her an işten atılma endişesi yaşayan işçilerimiz var. Biz geçmişte olduğu gibi, MHP’si başta Genel başkanımız olmak üzere taşeronlaşmaya hayır diyen, kadrolu çalışmayla, özel sektörde veya devlet kurumunda işçinin geleceğinden endişe duymayan bir yapının oluşması taraftarıyız. Sendikal haklar konusunda mücadele edilmediği takdirde işçi ezilmeye mahkûmdur. Biz bölgemizde ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmanın şart olduğuna inanıyoruz. Erdemirle ilgili olarak bütün siyasilere abi ama önümüze de sizi katarak, işçinin babası, işçinin sahibi olarak, sizin oturduğunuz koltuğa ve size saygı duyarak, hiçbir zaman belirli komplekslere kapılmadan, istersek Başbakan olalım istersek Cumhurbaşkanı olalım, işçinin iş yerinde olan güvenliğini, sosyal güvenliğini sağlayan, sendikanın olduğunun bilinciyle hareket ederek, biz işçimizin zayii olan haklarını elde edebilmek, kazanımlarını sağlayabilmek, Ereğli’yi ve Alaplı’yı eski haline döndürebilmek için taşın altına elimizi koyduk” dedi.

“ZONGULDAK’IN EKONOMİK OLARAK YÜKSELMESİNİ İSTİYORUZ”

Her şeyden önce Vatana, Millete ve bayrağa sahip çıkmanın mücadelesini verdiklerini dile Getiren Erkmen ise yaptığı konuşmada; “Her şeyden önce vatanımıza, milletimize, bayrağımıza sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. İkincisi bu hassasiyetleri bünyesinde toplayan nispeten gerek Zonguldak olarak gerekse ne kadar çok Türkiye’nin illerinden mecliste MHP olarak bir çoğunluk elde edebilirsek Türkiye’nin geleceğinin o kadar emin ellerde olduğunu düşünüyoruz. Bizler sizlerin bugüne kadar olan ki mücadelenizi her zaman sevinerek ve sizin yanınızda olarak, her zaman size katkıda bulunarak desteledik bundan da büyük kıvanç duyduk. Genelde Zonguldak bütününe baktığımız zaman ekonomik olarak şuan da bir çöküntü içindeyiz, bir tarafta Ereğli’nin Zonguldak’ın ekonomik olarak yükselmesini istiyoruz” dedi. Başkan Odabaş ise MHP’li adayların ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Artık Türk Metal Sendikası bu yolda işçilerimize, Erdemirimizle, Sendikamızla, yani meclise gittiğinizde bu işçinin yanında ne kadar duracaksınız, bu işçiye en yapacaksınız beklentisi içerisindeyiz. Örgütlü bir güç olarak sendika olarak günden güne her gün ivme kaybeden bir kurumuz. Mecliste bize ne vereceksiniz, yarın sıkıştığımızda telefon ettiğimizde telefon açacak insana ihtiyacımız var. Bu kriterleri bilerek yolda yürüyüp, biz de yürümekte sizle beraber yol arkadaşı olmakta bir sıkıntı yaşamayız ama bu işçi kesimine bu sözü verecek insanları, bunları bekliyorum. Bu kişilere bu güvenleri verecek insanları istiyoruz, yani bizi seçim zamanı sevip okşayan dostuz deyip omuz omuza olup da sonra meclise gittiğimizde kapısını bulmakta zorluk çektiğimiz kişiler var. Artık bizim ufkumuzu açacak insanlarla bizim yol arkadaşlığı yapmamız lazım, biz de üstümüze düşeni yapacağız ama gelen vekillerimizin burada vereceği mesajlar bizler için çok çok önemli. Bize dik duracak insanlar lazım, inşallah bu konuda başarılı olursunuz. Biz de bölgemiz için ne yapmamız gerekirse üstümüze düşeni yapacağız ama biz artık samimiyet istiyoruz, yüzümüze gülüp de elimizi sıkan değil biz samimiyet istiyoruz” dedi.

“ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN”

Sendika ziyaretinin ardından Şehit Dul ve Yetimler derneğinin de konuşan Çakan,“Bugün bu ziyaretimizde sizlere duyduğumuz sevgi, saygı, yaşadığınız acıları paylaşmak, bir daha Allah böyle günler göstermesin, Allah bir daha devletimize, milletimize zeval vermeden şehitlerimizin ruhu huzur bulsun. Siyasetçi olarak da bundan sonra bizim yapacağımız onların bu ülke için verdikleri mücadelelere devam etmek ve onların ruhunu daha da rahat tutmak için yağacağımız mücadeledir. Şehitlerimizin yetimleri var, eşleri var, anaları var, babaları var, onların sosyal hakları var. Onların daha iyi olabilmesi konusunda bize düşen görev neyse bir her zaman elimizden gelen desteği veririz. Benim ilk çıkardığım kanundur, bana bu konu Zonguldak’ da ki Şehit Ailelerinden gelmiştir, şehit ailelerimizin elektrik ücretleri %40 oranında şuanda düşük ücretle ödüyorlar, eğer mikron kadar katkımız varsa analarının ak sütü gibi helal olsun, hükümetimizin, devletimizin kendilerine yapmış olduğu ufak bir jesttir, inşallah daha böyle nice jestler yapmak bizim için görev olur” dedi.

“DEVLET BUNU AFFETME YETKİSİNE SAHİP DEĞİLDİR”

MHP’li adayların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Harp Malulü Gazi-Şehit Dul ve Yetimler Derneği şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen ise yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Özellikle son zamanlarda Ağrı’da yaşanan olaylardan rahatsızlığımızı beyan ediyoruz. İkincisi Abdullah Öcalan’ın muhatap olarak kabul edilmesi, cezaevinden çıkarılması ya da ev hapsine dönüştürülmesini şiddetle reddediyoruz. Genel bir affın ülkeye zarar getireceğini, bunların içerisinde PKK’lıların olacağını düşündüğümüz için genel affa da karşı olduğumuzu beyan ediyoruz. Benim evladımın, bizim evlatlarımızın bir hakkı varsa ancak onu anne baba olarak biz affedebiliriz, .Zannetmiyorum ki bir şehit annesi de çocuğunun katilini affetsin, devlet bunu affetme yetkisine sahip değildir, çünkü o evlatların acısını yüreğimizde biz hissediyoruz. Ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı çok seviyoruz ama bize de yüreğimizi yakacak, acılarımızı daha derinleştirecek, psikolojimizi daha çok bozacak bazın şeylerle bu ülkenin insanları, büyüklerimiz gelmesin, sıkıntı duyuyoruz, acı duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇAKAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ”

Konuşmaların ardından Türkiye Harp Malulü Gazi-Şehit Dul ve Yetimler Derneği şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen hizmetlerinden dolayı Zeki Çakan’a plaket taktim etti.

MHP Zonguldak Milletvekilleri sırasıyla, Türkiye Harp Malulü Gazi-Şehit Dul ve Yetimler Derneği ziyaretinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret ve Sanayi odası ile Şoförler ve otomobilciler odasını ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 14:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
meral Demirbaş
meral Demirbaş - 9 yıl Önce

Bulunanan aday Meral Demirbaş ın adı yok. Basına eksik haber yakışıyormu

SIRADAKİ HABER