“Mhp’nin üzerinden siyaset terziliği yapılmaya çalışılıyor”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, koalisyon sürecini değerlendirdi. Ayan, MHP’nin üzerinden siyaset terziliği yapılmaya çalışıldığını söyledi.

“Mhp’nin üzerinden siyaset terziliği yapılmaya çalışılıyor”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, koalisyon sürecini değerlendirdi. Ayan, MHP’nin üzerinden siyaset terziliği yapılmaya çalışıldığını söyledi. 
7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerin ardından koalisyon hükümeti kurma çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurma görevini vermesinin ardından başlayan süreci değerlendiren MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP’nin kriterleri olduğuna dikkat çekti.
Halkın; MHP’ye 80 milletvekilliği ile muhalefet görevi verdiğini ifade eden Ayan, şu ifadelere yer verdi:
“Bu süreç Anayasal bir süreçtir. Hükümetin kurulmasının belli bir süreci var. Cumhurbaşkanı 7 Haziran seçimlerinde en fazla oy almış olan partinin genel başkanına hükümeti kurma yetkisi verdi. Bunun da 45 günlük bir zamanı var. Burada Başbakan bir ve ikinci turlarını tamamladı. Şimdi sıra üçüncü turlardadır. Dolayısıyla hükümeti kurmak istiyorsanız zaten kurarsınız. Yani burada diğer siyasi partilerimizin başta MHP olmak üzere genel başkanımızın söylemiş olduğu kriterlerimiz bellidir. Eğer bir hükümet kurmayı gerçekten istiyorsanız gelirken bu tekliflere açık olarak gelirsiniz. Dolayısıyla görüşülecek gündem belli olmuştur. Eğer kurmak istiyorsanız kurarsınız. Ama şu da var ki biz parti olarak başta genel başkanımızın söylemiş olduğu gibi bize verilen oyların karşılığı olan 80 milletvekilliği, bize göre sandıktan ‘Muhalefet olun’ anlamına gelmiştir. Burada AK Parti 258 milletvekili almış. CHP 132 milletvekili almış. Bunlara bir ve ikinci parti olarak hükümeti kurmalarını söylemiş. Dolayısıyla bunlara da böyle bakmak lazım gelir. Ama her ne hikmetse bütün süreç MHP’nin elinde ve kontrolündeymişçesine adeta MHP’nin üzerinden bir siyaset terziliği yapılmaya çalışılıyor. Biz bunu böyle okuyoruz ama tabii ki bu işlerde genel başkanımız Türkiye’nin önü ne zaman tıkanıyorsa mutlaka devreye girmiş ve Türkiye’nin önünü açmıştır. Bu süreç içerisinde Davutoğlu, Genel Başkanımızı ziyaret ettiğinde genel başkanımız bir cümle söylemiştir. Burası çok önemlidir. Bunu unutmamak lazım ki o da ‘Bizim üzerimize düşen bir fedakarlık olursa Türkiye ve milletimizin bekası noktasında fedakârlık yaparız’ demiştir. Daha bundan büyük bir cümle yoktur. MHP yapacağını yapmıştır. Kaldı ki geldiğimiz sürece baktığınız zamanda; son yaşadığımız olaylarda maalesef genel başkanımız yine haklı çıkmıştır. Biz şunu diyemeyiz, ‘MHP olarak sadece bir yerlerde bakanlarımız, milletvekili koltuklarımız olsun. Bürokratlarımız olsun’ diye siyaset yapan bir parti değiliz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER