Milletimiz, bu destanı yazanları hiçbir zaman unutmayacaktır.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Milletimiz, bu destanı yazanları hiçbir zaman  unutmayacaktır.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Tekin’in mesajı şu şekilde;

“Bilindiği gibi, 19 Mayıs 1919’da Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün milli mücadele ateşini yakmak için Samsun’a çıkışıyla başlayan ülkemizin kurtuluş mücadelesi, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılması ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle büyük bir zaferle sonuçlanmış ve ülkemiz küllerinden yeniden doğarak, yenidünya düzenindeki haklı yerini almıştır. Büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı, zor şartlarda verilen mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, ülkemizin yeniden var olmasının en önemli dönüm noktalarından birisidir. Umutların yok olmaya yüz tuttuğu bir dönemde, Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları, Anadolu’dan başlayarak, halkımızın var olan milli ruhunu uyandırmış ve dünyada bugün halen eşi benzeri görülmemiş büyük bir kahramanlık destanı yazmışlardır. Tüm mazlum milletlere ve geleceğimizin nesillerine de rehber olan bu büyük destan, ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşma mücadelesinin de yolunu açmıştır. Milletimiz, bu destanı yazanları hiçbir zaman unutmamış ve unutmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER