MİLLETİMİZ KÜLLERİNDEN, ADETA YENİDEN DOĞMUŞTUR

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan 19 Mayıs Atatürk´ Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısııyla mesaj yayımladı.

MİLLETİMİZ KÜLLERİNDEN, ADETA YENİDEN DOĞMUŞTUR
gundemeregli.com-AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan 19 Mayıs Atatürk´ Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
Candan yayımladığı mesajında; Kurtuluş mücadelemizin başlaması ve Cumhuriyetin kurulmasında iki önemli dönüm noktası yer almaktadır. Birincisi 19 Mayıs 1919 günü Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a ayak basması ve özgürlük ateşini yakarak tüm Anadolu’yu sarması. İkincisi de 23 Nisan 1920 TBMM’nin açılması, Milli İradeyi Hakim kılmasıdır.19 Mayıs 1919 yılında başlayan, dalga dalga tüm yurda yayılan özgürlük ateşiyle milletimiz küllerinden adeta yeniden doğmuştur. Milletimiz, kenetlenerek bir kahramanlık destanı olan “Milli Mücadeleyi” büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüş, hiçbir zaman esareti kabullenmeyeceğini tüm dünyaya duyurmuştur.Atamız, bu iki önemli tarihi ülkemizin teminatı olan çocuklara ve gençlere bayram olarak hediye etmiştir. Bu hediye çocuklarımıza ve gençlerimize aynı zamanda bir mesaj vererek sorumlulukta yüklemiştir.Gençlerimize şanlı bir geçmişin mirasçıları olduklarını, milletimizin kültür, inanç ve değerlerinize sahip çıkarak Cumhuriyetimizi daha da yüceltmelerini, demokrasimizi güçlendirerek ülkemizi muasır medeniyetlere taşımalarını bayrağı sizden sonraki gençlere onurla, gururla devretmeleri gerektiğini bildirmiştir.Bu vesilesi ile;Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere değerli silah arkadaşlarını, isimlerini bilmediğimiz nice kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyor tüm hemşehrilerimizin bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER