Minik kardeşlerine buzdolabı hediye ettiler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Sosyal Proje Dersi kapsamında Soğanlıyörük İlkokuluna buzdolabı kazandırdı.

Minik kardeşlerine buzdolabı hediye ettiler
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Sosyal Proje Dersi kapsamında Soğanlıyörük İlkokuluna buzdolabı kazandırdı. 
Kdz. Ereğli ilçesinde Ereğli Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü öğrencileri çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla okullara dağıttığı sütlerin bozulmaması için belirledikleri Soğanlıyörük İlkokulu’na buzdolabı hediye ettiler. Sosyal Proje Dersi kapsamında gerçekleşen proje hakkında bilgi veren Ereğli eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3 Sınıf Öğrencisi Nihal Torunoğlu, “Devletimizin çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak ve başarılarını arttırmak için ilkokullara uyguladığı okul sütü projesi bulunmaktadır. Çünkü sağlıklı nesiller için süt gerekir. Sağlıklı süt içinde buzdolabı gerekir. Bizlerde okul sütlerinin muhafaza edilip, tazeliğini kaybetmemesi için bir okulun buzdolabı ihtiyacını proje arkadaşlarımla birlikte karşılamak istedik. Proje kapsamında yaptığımız araştırmalar sonucu Kdz. Ereğli’ye bağlı Soğanlıyörük İlkokulu’nun böyle bir ihtiyacı olduğu bilgisine ulaştık. Proje arkadaşlarımla birlikte okulun ihtiyacı olan bu buzdolabını topladığımız yardımlarla temin edip ‘Besinlerimizi koruyoruz, sağlıklı büyüyoruz’ sloganıyla okulumuza hediye ettik. Bu projede görevli olan ben Nihal Torunoğlu, arkadaşlarım Esra Çelikkol, Oktay Taksim, Merve Melike Kaşıkçı, Tuğba Çiftçi, İrem Akyürek ve Ruhat Güneş adına başta proje koordinatörümüz Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz ve Soğanlıyörük İlkokulu Müdürü Hasan Gülhan’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz ile öğrencileri temsilen Nihal Torunoğlu buzdolabının açılış kurdelesini birlikte kesip, içerisine okul sütlerini yerleştirdi. Okul Müdürü Hasan Günhan’da okulun önemli bir ihtiyacını sosyal proje kapsamında karşılayan Ereğli eğitim Fakültesi öğrencileri ile Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz’e teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER