Minik Öğrencilere Sevgi Potası

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ndeki üniversite öğrencilerince anaokulu öğrencilerinin fiziksel gelişimlerinin artması amacıyla okul bahçesinde oluşturulan minyatür basketbol sahası, törenle açıldı.

Minik Öğrencilere Sevgi Potası
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ndeki üniversite öğrencilerince anaokulu öğrencilerinin fiziksel gelişimlerinin artması amacıyla okul bahçesinde oluşturulan minyatür basketbol sahası, törenle açıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman İşletmeciliği İkinci Sınıf öğrencileri Gülçin Onay, Muhammet Cergibozan, Bilal Emrah Öztürk, Muhammet Palaz, Fatma Nur Akay ‘Sevgi Potası’ adını verdikleri sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Pilot uyguma olarak Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu Anasınıfını seçen öğrencilerden Muhammet Cergibozan, arkadaşları adına gazetecilere yaptığı açıklamada, minyatür sahayı, orijinalinin 4’de bir oranında oluşturduklarını söyledi. Cergibozan, yapılan bazı anketlerden elde edilen sonuçları anımsatıp başarıya giden yolda fiziksel olarak gelişimlerini sağlayan çocukların daha başaralı olduğunu anlatarak şunları söyledi:
 
PROJENİN DEVAMI GELİR Mİ?
 
“Türkiye’de, 28 bin kişiyi kapsayan anket araştırma verilerine göre, çocuklarımızın başarısızlıklarının en büyük nedenlerinden birinin, özgüven eksikliği olduğu ortaya çıkmıştır. Bu eksikliğin giderilmesi, zihinsel ve fiziksel gelişimlerinin sağlık bir şekilde gerçekleşmesi için son derece önemlidir. Bizdi, tam bu noktada, çocuklarımızın fiziksel gelişimlerine katkı sağlamakla beraber, onların özgüvenlerini de arttırmaya yönelik olan bu çalışmayı başlatıp, fiziksel yapılarına uygun potaları inşa ettirdik. Projemizin pilot bir uygulama olması nedeniyle tüm anaokulu ve ilkokullarda hayata geçirilmesinin faydalı olacağını düşünmekteyiz. Projemizin devamının gelmesini temenni ediyoruz.” Öğrenci Cergibozan, hazırladıkları projeyi Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a anlatıp, ‘sizde devamını diğer okullarda getirin’ diyeceklerini de sözlerine ekledi.
 
VATANA FAYDALI İŞ…
 
Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu Müdürü  İsmet Kalıçlı ise üniversite öğrencilerini tebrik ederek, “bu çalışmayı yapmakta okulumuzu tercih ettikleri için, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada, özveriyle çalıştılar, güzel bir iş çıkarttılar. Bu yaptığı çalışmada, ileriki hayatlarında da, vatana ve millete faydalı işlerde katlanarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
 
MİNİKLERİN ‘BASKET’ SEVİNCİ..!
 
 Konuşmaların adından karşılıklı iki potaya bağlanan açılış kurdelesi proje uygulayıcıları tarafından kesildi. Basket atabilmek için sıraya giren anasınıfı öğrencileri, boylarına uygun yapılan potalara atışlar gerçekleştirdi. Bunu başarabilenler, yaşadıkları sevinçleri velilerine sarılarak yaşadı.
Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER