Müftü Albayrak, Cemaatimizin ilgisi bizleri mutlu ediyor

Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan “Sabah Namazı bululaşmaları” programı büyük ilgi görüyor.

Müftü Albayrak, Cemaatimizin ilgisi bizleri mutlu ediyor


Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan “Sabah Namazı bululaşmaları” programı büyük ilgi görüyor. Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Sabah Namazı buluşmaları programını Kdz. Ereğli’de geleneksel hale getirecekleri belirterek, Cemaatimizin ilgisi her geçen gün artmaya devam ediyor, Bu yoğun ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Bizler tüm cemaatimizin en azından bir sabahta olsa bu programa katılmasını istiyoruz “dedi.

Sabah namazına katılımı ve Cemaat arasındaki birlik, beraberliği artırmak adına Orhangazi camiinde gerçekleştirilen Sabah Namazı programına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Bayanlarında çoğunlukta olduğu programda sabah namazı sonrası hayırsever vatandaşlar tarafından ikramlarda bulunuldu.

“Sabah Namazı buluşmaları” programına yoğun ilgi olduğunu belirten İlçe Müftüsü Recai Albayrak programla ilgili şunları söyledi;

“Sabah namazları gayet güzel katılımlı geçiyor, Cemaatimiz aşkla şevkle iştirak ediyor. Bundan sonra Sabah Namazı buluşmaları Kdz. Ereğli Orhangazi Camiinde geleneksel hal alacak, Köyden, Kentten, uzaktan, yakından kardeşlerimiz kalkıp gelerek hep birlikte namazımızı kılıyoruz, Sabah Namazından önce Kuran-ı kerim tilaveti okunuyor, Ardından namazımızı kılıyoruz, Tesbihat yapıyoruz ve yine Kuran-ı Kerim ve İlahilerle programımıza devam ediyoruz, Bunun yanında Haftanın Hadis ve Ayeti üzerinde duruyoruz, Her Hafta bir ayet ve Hadis-i şerifi Cemaatimizle paylaşıyoruz, Gerçekten umduğumuzdan daha fazla ilgi var, Bu ilgi aslında Cami’ye ve Allah’a olan muhabbetin Peygamber Efendimize olan sevginin göstergesidir, Bizlerde bunu istiyoruz zaten, Çünkü bizleri yaradan, yaşatan Allahımızı tanımak ve Sevmek bunu âlemlere rahmet olarak takdim ettiği, Bize önder olarak gösterdiği yegâne lider rehber Hz. Peygamber efendimizin sünnetine bizler tabi oluyoruz bu şekilde, Ben zannediyorum ki havaların biraz soğuk gitmesi hava muhalefeti belki çok daha fazla kalabalığı önledi, İnşallah bundan sonra havalar biraz daha ısınıyor, Yüreklerimiz ve havaların ısınması bu coşkuyu heyecanı biraz daha da artıracak, Bunun yanında namaz sonrası ufak bir ikram oluyor, Her hafta bir kardeşimiz kendi isteği ile sabah namazının bereketine ortak olmak istiyor, İkram yapıyoruz, Allah bu kardeşlerimizden razı olsun, Bu vesile ile bütün cemaatimizin en azından bir sabahta olsa burada olmasını isterim, Bu güzellikten mahrum kalmamasını bir müftü olarak arzu ederim”

“18 MART SABAHI ORHANGAZİ CAMİİNDE MUHTEŞEM PROGRAMDA BULUŞALIM”

Müftü Albayrak ayrıca, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100.yıldönümü dolayısıyla programlar tertip edildiğini ve Orhangazi camiinde 18 Mart Çarşamba sabahı muhteşem bir program tertip edildiğini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Önemli olan günlerimizden biriside Çanakkale şehitlerimizin yıl dönümü olacak, Bu yıl 100.yılına giriyor. Programlar tertip edildi. Orhangazi Camiinde 18 Şubat Çarşamba sabahı Çanakkale anısına muhteşem bir program tertip edildi. Bütün kardeşlerimiz inşallah burada toplanacak, inşallah o Sabah heyecan ve coşkuyla orada olmuş oluruz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER