O AİLEYE YARDIM ELİ UZANDI

O AİLEYE YARDIM ELİ UZANDI
gundemeregli.com-Kdz  Ereğli´de evleri tamamen yanan aileye Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi tarafından yardım yapıldı.
Kdz. Ereğli’de önceki gün Müftü Mahallesi Filtepe Sokak üzerinde Şefik Kaymaz’ a ait evde sobadan çıktığı belirtilen yangın da 11 kişilik aile evsiz kalmıştı. Komşularında kalmaya başlayan Kaymaz ailesine Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi tarafından bu gün yatacak ve mutfak malzemesi yardımı yapıldı.
Kızılay Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, evi yanan Kaymaz ailesine yatacak ve mutfak malzemelerini teslim ettiklerini söyledi. Oktay, “3 gün önce Kdz. Ereğli Müftü Mahallesi Filtepe Sokak’ta Şefik Kaymaz’a ait ev yanmış olup kendisine Kdz. Ereğli Kızılay Şube Başkanlığı ve Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’nce yatacak, çanak, çizme gibi eşyalar temin edilmiştir. Kızılayımız bunları bugün kendisine teslim ediyoruz. Bugün arkadaşımıza gelen malzemeler şunlardır; Lastik çizme 3 adet, radyo 1 adet, fener pilli 1 adet, ışıldak, lamba lüks 1 adet, battaniye tek kişilik 26 adet, karyola yataklı katlanır 13 adet, aile mutfak seti ( Diyanet Projesi ) 2 adet, soba LPG tüplü 1 adet, tüp başlığı piknik 2 adet, yastık 13 adet, ocak 3 gözlü 1 adet, sabun kalıp 8 adet, bidon plastik 5 adet. Bunlar evi yanan arkadaşımıza teslim edilmiştir. Teslim evrakını şu anda kendisi imzalayacaktır” dedi.
Evi tamamen yanarak kullanılamaz hale gelen Şefik Kaymaz ise kış günü sokakta kaldıklarını ve yetkililerin kendisine yardım etmesini istedi. Kaymaz, “Ben Belediye Başkanımızın yardımcısıyla görüştüm. O da beni kaymakamlığa yönlendirdi. Kaymakamımızla dün görüşemedik. Bu gün görüşeceğiz inşallah. Kavaklıkta da arsam var benim. İstersem oraya, istersem yanan evin yerine hangisine uygunsa ben evimi yaptırmak istiyorum. Benim çocuklarım sokakta kaldı. 11 tane torunum var benim. Tamamen mağdur durumdayız. Başka diyeceğim yok. Yardımları bekliyorum” dedi.
Çocukları ve torunları ile birlikte kış günü sokakta kaldıklarını ve yiyecek bulmakta dahi güçlük çektiklerini ifade eden Aynur Kaymaz, “Dün akşam arkadaşın biri geldi 20 lira para verdi. Yemin ederim onunla aldık ekmeği, yiyeceği, içeceği. Öyle yedik dün akşam. Bir sürüde çocuk, öyle işte. 3 lira bulup da bu çocukları okula gönderemedik. Ne beslenmeleri var, ne ellerine harçlık verebildik. Üç-beş kuruş para vardı çantada, oda yandı gitti. Hepsi bitti işte” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER