O EVDEN KURTULMAK İSTİYOR

O EVDEN KURTULMAK İSTİYOR
gundemeregli.com- Bartın’da, üç yaşındayken düşerek beyin damarlarında hasar oluşan genç kız, 15 yaşında kör olmasının ardından kötü hatıralarının bulunduğu dededen kalma ahşap evden kurtulmak için yetkililerden yardım istedi. Kendisi görme engelli, annesi felç, babası sinir hastası olan 28 yaşındaki Ayşe Karakayış’ın hayata olan bağlılığı görenleri hayrete düşürüyor.

TALİHSİZLİK ÜÇ YAŞINDA BAŞLADI

Bartın’ın Epçilerkadı köyünde yaşayan Karakayış ailesinin 28 yaşındaki ferdi Ayşe Karakayış, 3 yaşındayken beton zemine kafa üstü düştü. Düşme sonrası kendine getirilen Ayşe Karakayış’ın ailesi bir şeyi olmadığını düşünerek doktora götürmedi. 12 yıl sonra bir gün tarlada çalıştığı esnada teyzesi tarafından gözlerinde sorun olduğunun anlaşılması üzerine ailesi tarafından Bartın’da bir hastaneye götürüldü. Burada yapılan tetkikler sonucu Ayşe Karakayış’ın göz damarlarında hasar ve beyninde tümör olduğu anlaşıldı.Ankara´da 3, Bartın’da 4 kere ameliyat olan Ayşe´nin gözleri bir süre sonra tamamen kör oldu. Hayatının geri kalan kısmını görme yeteneği olmadan devam ettirmek zorunda kalan Ayşe Karakayış’ın yaşama sevinci görenlere örnek oluyor. Başına gelenler bununla kalmayarak, kardeşiyle çarşıda gezdiği esnada karşıdan karşıya geçerken araba çarptı. Yaralanarak hastanede tedavi gören genç kız gözlerinin kör olmasına sebep olan, tuvaleti banyosu ve mutfağı olmayan evinden soğuduğunu ve yaşadıklarının psikolojisini bozduğunu söyledi. Ayşe Karakayış, yardımsever vatandaşlardan kendilerine bir ev almalarını istedi. Yeni evinde hayatını daha iyi bir şekilde yaşamak istediğini söyleyen Karakayış, “Evimiz çok kötü. Yıkılmak üzere, 3 yaşında bu evde düşüp kör olduğum için evden soğudum. Bu evden kurtulmak istiyorum. Tek isteğimiz yeni evdir. Yardımsever vatandaşlardan bize yeni bir ev yapmalarını istiyoruz” dedi.

“ANNE FELÇ GEÇİRDİ”

Yaşadıkları sıkıntılı günler sebebiyle anne Fatma Karakayış da üzüntülere daha fazla dayanamayarak iki yıl önce felç geçirdi. Sol tarafı tutmayan anne, tek isteğinin yeni bir ev sahibi olmak olduğunu söyledi. Baba Zeki Karakayış ise, geçirdikleri kötü günler nedeniyle çalışamadığını ifade ederek, Evimiz dededen kalma eski, ahşap, tuvaleti, banyosu ve mutfağı yok. Yardımseverlerden bize yardımcı olmalarını istiyorum” dedi. Evin bütün yükü ve sorumluluğu ise Karakayış ailesinin en küçük ferdi Emine’ye düşüyor. Evin bütün işleriyle ilgilenen Emine, tuvaleti, banyosu ve mutfağı olmayan eski evde felçli annesi, sinir hastası babası ve görme engelli kardeşine bakıyor.
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER