O HEP YÜREĞİMİZDE.

O HEP YÜREĞİMİZDE.

27 yıllık öğretmenlikten emekli olan Eser, emekliliği üretkensizlik olarak kabullenemeyip, yerel gazete yayınlayarak hizmetini sürdürmeyi yeğledi.

Gündem GazetesiAli Osman Eser, 2001 yılında yakalandığı karaciğer hastalığından tüm çabalara karşın kurtarılamadı. 64 yaşındayken, 4 Mayıs 2002 Cumartesi günü yaşamını yitiren Eser, Laik, Demokratik hukuk devleti Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı ve ödün vermez Atatürkçü olmaktan gurur duyardı.

1982 yılında 27 yıllık öğretmenlik mesleğinden kendi isteği ile emekli olan Ali Osman Eser, emekliliği kendine yakıştıramadı.Çünkü, köyenstitüsü eğitimiyle yetişmişti. Emekliliği üretkensizlik olarak gördüğü için,13 Kasım 1989 günü oğulları Gazeteci Ali Suat Eser ve o dönem A.Ü Hukuk Fakültesi öğrencisi olan ve şu anda Avukatlık yapan Yücel Eser ile birlikte Gündem Gazetesini yayına başlattı.

Ali Suat EserÇetin Eser

Gündem Gazetesi bugün oğlu Çetin Eser sahipliğinde yayınını sürdürüyor.

ALİ OSMAN ESER

Ali Osman ESER

SiirtBeşiri ilçesi Şimiz nahiyesine atandı. 2 yıl burada zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra DevrekEğerci Bucağında 9 yıl öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptı. Bir süre de Üveyikli ve kendi köyü DerebulucaESER, Devrek istiklal ilkokuluDevrek Ortaokulu

Oğlu Yüksel ESERESER, Erdemir ilkokuluAlemdar ilkokuluAli Osman Eser, son görev yaptığı Ereğli

4 erkek ve 1 kız çocuğu olan Ali Osman Eser yaşamını yitirdiğinde 13 yıllık Sarı Basın Kartı sahibi idi. Emekli Öğretmen ve Gazeteci Ali Osman Eser

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 13:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
şenol zımba
şenol zımba - 12 yıl Önce

ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun öğretmenim ,,,son kez görmek nasip olmadı ....

SIRADAKİ HABER