Ocak, ALPORT Liman projesi devam ediyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Organize Sanayi Bölgesi Projesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında komisyona girdiğini ve komisyondan geçtiğini Islah OSB çalışmalarının sürdüğünü ve ALPORT Liman Projesi ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ocak, ALPORT Liman projesi devam ediyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Organize Sanayi Bölgesi Projesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında komisyona girdiğini ve komisyondan geçtiğini Islah OSB çalışmalarının sürdüğünü ve ALPORT Liman Projesi ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Çalışkan Alabalık Tesislerinde ilçedeki gazeteciler tarafından düzenlenen kahvaltılı programda Alaplı OSB, Islah OSB ve ALPORT Liman projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ALAPLI OSB BAKANLIK KOMİSYONUNDAN GEÇTİ”

Alaplı OSB projesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında komisyondan geçtiğinin müjdesini veren Ocak, “Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemizde üzerimize düşen görevleri yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda oda olarak bizim öncelikli projelerimiz Alaplı OSB; Islah Organize Sanayi Bölgesi ve ALPORT Liman Projesidir. Organize Sanayi Bölgesi ile son dakika gelişmesini size aktarmak istiyorum. Dün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında OSB projemize komisyona girdi ve ardından komisyon geçti. Bu saatten sonra aşamada projemizin yasal prosedür gereği bir ay askı süreci var. Bu süreç bittikten sonra da hedefimiz Mayıs ve Haziran 2016 yılı alt yapı projesine bu projeyi aldırmak olacaktır. İnşallah ondan sonraki hedefimiz ise 2016 yılı sonuna doğru Eylül-Ekim ve Kasım ayları olabilir. OSB bölgesinde temel atıp, parsel satışlarına başlamak istiyoruz. Bu süreçten sonra işler belli kademelerle devam edecektir. Yapmış olduğumuz çalışmalar belli bir aşamaya gelmiştir. Bundan dolayı son derece memnunuz” dedi.

“ISLAH OSB PROJESİ”

Alaplı Islah Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Ocak,

“Diğer Islah Organize Sanayi Bölgesi projemiz ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Proje ile ilgili ufak tefek sorunlarımız var. Onları da inşallah aşacağız. Biliyorsunuz 7 Haziran seçimlerinin ardından ki süreçte siyasi ve ekonomik istikrarsızlık meydana getirdi. Bu da bizim projelerin takip edilmesi noktasında Islah OSB çalışması sürecini biraz yavaşlatmış oldu. Başta Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu başta olmak üzere diğer Zonguldak Milletvekillerimizin de desteğini alarak bu süreci çözeceğimize olan inancımız tamdır. Biz yakın zamanda Ankara’da Islah OSB projesi ile ilgili ziyaretlerde bulunacağız” diye konuştu.

“ALPORT LİMAN PROJESİ “

ALPORT Liman Projesinin de önünün açılması gerektiğini kaydeden Ocak, “ALPORT Liman projesine gelince son zamanlarda çıkan haberler var. Bizim bu proje ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu zamana kadar biliyorsunuz Filyos Projesi öne sürülüyordu. Filyos projesi belli bir aşamaya geldi. Artık ALPORT Liman Projesinin de önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. Alaplı OSB, Islah OSB ve ALPORT Liman Projesi ile ilgili inşallah 2017 yılına kadar bir başarı elde edeceğimizi düşünüyorum. Bizim işimiz Alaplı ticaretine ve ekonomisine yön vermek Alaplı iş dünyasına istihdam oluşturmak ve işsizliği çözüm bulmaktır. Oda olarak sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık veriyoruz. Ramazan ayında gıda yardımı yaptık. Öğrencilerimize bot ve mont yardımı yaptık. Geçtiğimiz günlerde Oda Meclis Üyelerine yönelik Ankara’da eğitim seminerine katıldık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 07:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER