Ocak ,En büyük hedefimiz ,önemli projeleri hayata geçirmek

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, “ İlçemiz için önem taşıyan Alaplı OSB, ıslah OSB, Liman Projesi ve İlçeye 4 yıllık yüksekokulun kazandırılması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. 2016 yılında da bu projelerin takipçisi olacağız dedi.

Ocak ,En büyük hedefimiz ,önemli projeleri hayata geçirmek

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, “ İlçemiz için önem taşıyan Alaplı OSB, ıslah OSB, Liman Projesi ve İlçeye 4 yıllık yüksekokulun kazandırılması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. 2016 yılında da bu projelerin takipçisi olacağız dedi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, 2015 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. 2016 yılında yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Organize Sanayi Bölgesi Projesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında komisyona girdiğini ve komisyondan geçtiğini Islah OSB çalışmalarının sürdüğünü ve ALPORT Liman Projesi ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Ocak, 2016 yılında tüm bu projelerin takipçisi olacaklarını söyledi.

“ALAPLI OSB BAKANLIK KOMİSYONUNDAN GEÇTİ”

Alaplı OSB projesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında komisyondan geçtiğinin müjdesini veren Ocak, “Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemizde üzerimize düşen görevleri yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda oda olarak bizim öncelikli projelerimiz Alaplı OSB; Islah Organize Sanayi Bölgesi ve ALPORT Liman Projesidir. Organize Sanayi Bölgesi ile son dakika gelişmesini size aktarmak istiyorum. Dün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında OSB projemize komisyona girdi ve ardından komisyon geçti. Bu saatten sonra aşamada projemizin yasal prosedür gereği bir ay askı süreci var. Bu süreç bittikten sonra da hedefimiz Mayıs ve Haziran 2016 yılı alt yapı projesine bu projeyi aldırmak olacaktır. İnşallah ondan sonraki hedefimiz ise 2016 yılı sonuna doğru Eylül-Ekim ve Kasım ayları olabilir. OSB bölgesinde temel atıp, parsel satışlarına başlamak istiyoruz. Bu süreçten sonra işler belli kademelerle devam edecektir. Yapmış olduğumuz çalışmalar belli bir aşamaya gelmiştir. Bundan dolayı son derece memnunuz” dedi.

“ISLAH OSB PROJESİ”

Alaplı Islah Organize Sanayi Bölgesi projesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Ocak,

“Diğer Islah Organize Sanayi Bölgesi projemiz ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Proje ile ilgili ufak tefek sorunlarımız var. Onları da inşallah aşacağız. Biliyorsunuz 7 Haziran seçimlerinin ardından ki süreçte siyasi ve ekonomik istikrarsızlık meydana getirdi. Bu da bizim projelerin takip edilmesi noktasında Islah OSB çalışması sürecini biraz yavaşlatmış oldu. Başta Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu başta olmak üzere diğer Zonguldak Milletvekillerimizin de desteğini alarak bu süreci çözeceğimize olan inancımız tamdır. Biz yakın zamanda Ankara’da Islah OSB projesi ile ilgili ziyaretlerde bulunacağız” diye konuştu.

“ALPORT LİMAN PROJESİNİN ÖNÜ AÇILMALI “

ALPORT Liman Projesinin de önünün açılması gerektiğini kaydeden Ocak, “ALPORT Liman projesine gelince son zamanlarda çıkan haberler var. Bizim bu proje ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu zamana kadar biliyorsunuz Filyos Projesi öne sürülüyordu. Filyos projesi belli bir aşamaya geldi. Artık ALPORT Liman Projesinin de önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. Alaplı OSB, Islah OSB ve ALPORT Liman Projesi ile ilgili inşallah 2017 yılına kadar bir başarı elde edeceğimizi düşünüyorum. Bizim işimiz Alaplı ticaretine ve ekonomisine yön vermek Alaplı iş dünyasına istihdam oluşturmak ve işsizliği çözüm bulmaktır” dedi.

ALAPLI’YA MUTLAKA YÜKSEKOKUL KAZANDIRILMALI”

ilçeye 4 yıllık yüksekokul kazandırılması noktasında her türlü desteğe hazır olduklarını kaydeden Ocak, şunları söyledi: “Özellikle Kdz. Ereğli’deki eski Devlet Hastanesi alanının Üniversite kampus alanına çevrilmesinden sonra bizde Alaplı olarak bir fakülteye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Biz Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğer Alaplı’ya bir fakülte veya yüksekokul kazandırılacaksa biz şartsız olarak her türlü desteğe hazırız. Biz bu konunun takipçisi ve aynı zamanda ön planda destekçisi olacağız. İnşallah bu konu ile ilgili çalışmalara da hız vermek istiyoruz. Çünkü Alaplı Meslek Yüksekokulu’nun hem sayısal olarak belli bir konuma geldiğini bundan sonraki süreçte fakülte ile birlikte devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde şöyle bir fikir vermek istiyorum. Gerek üniversitenin kampus alanındaki sıkışıklığı, gerek arsa alanının olması ve var olan arsaların yüksek fiyatlarla üniversiteye satılması ile ilgili çalışmalar gerçekleşti. Bu beni açıkçası çok üzüyor. Çünkü bir eğitim kalitesi ilçede eğitim seviyesinin artması, hem de öğrenci sayısının artması doğal olarak da Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim ilçe ekonomimizin ve ilçe ticaretinin gelişmesini sağlayacak, hem de ilçenin sosyolojik yapısını değiştirecektir. Ben Alaplı’da bir fakülte kurulursa fakültenin ilçenin ve çevresinin gelişmesinde önem arz ettiğini düşünüyorum. İnşallah Alaplı’ya fakülte veya yüksekokul kazandırılır”

“MEVCUT ÖĞRENCİ YURTLARININ FAKÜLTE BİNASINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ”

Alaplı Meslek Yüksekokulu kampüsünün içindeki öğrenci yurtlarının fakülte binasına dönüştürülebileceği önerisinde bulunan Ocak, “Alaplı Meslek Yüksekokulunun içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna ait şu andaki mevcut öğrenci yurdu binaların ilerideki günlerde fakülte binası olarak kullanılabileceğini düşünüyorum. Bu yurtlarında daha farklı bir yerlere taşınıp mevcut binaların fakülte binasına dönüştürülmesi mümkün, bu binalardaki çok basit yöntemlerle iç tadilatlar bu işler halledilebilir. Biz en baştan beri burada yapılan binaların yurt olarak yapılmasını tasvip etmedik. Çünkü gerçekten okulun genişleme alanını kısıtladı. Biz oraya idari ve sosyal binaların yapılmasını istedik. Ama biraz acele edildi. Olsun burada bir eser kazandırıldı. Ben kazandıranlara da teşekkür ediyorum” dedi.

ALAPLI TSO ÜYELERİNE SEMİNER

Alaplı TSO Meclis Başkanı Hasan Öztürk, Başkan Vekilleri Tarık Yazıcı, Nedim Kaplancan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) geçen yıl başlattığı oda ve borsalardaki meclis üyeleri için bilgilendirme seminerlerine katılmak üzere Ankara’ya gittiklerini belirten Ocak, Odalar Birliği tarihinde bir ‘ilk’ olan bu projenin 2014 yılında uygulanmaya başladığını söyledi.

Ocak, Meclis üyelerinin TOBB ve oda-borsaların iş dünyası için verdiği hizmetler alanında üçer günlük eğitim programından geçtiğini belirten Ocak “Oda meclis üyelerimizin bilgilenmeleri açısından bu eğitim programı oldukça verimli oldu ” diye konuştu.

“TOBB BAŞKANI HISARCIKLIOĞLU’NU ALAPLI’DA AĞIRLADIK “

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,nu Alaplı’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ocak, “Oda tarihinde ilk defa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Alaplı’mıza gelerek bizleri onurlandırdı.

Alaplı TSO Başkanı Hasan Öztürk, TSO Genel Sekreteri Taner Arslan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte oda binamızı gezsen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu binamızı çok beğendi, oda çalışmaları ve Alaplı sanayisi hakkında bizlerden bilgiler aldı.

Oda toplantı salonumuzda Alaplılı iş adamlarımızla ile kısa bir toplantı yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ayrıca ilçemizin önemli projelerinden Alaplı OSB, Islah OSB çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na yöresel fındık, çilek reçeli ve çeşitli hediyeler takdim ettik” dedi.

700 AİLEYE GIDA YARDIMI

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Recep Ocak, oda olarak Ramazan ayı dolayısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin (TOBB) katkılarıyla, Alaplı´da 700 ihtiyaçlı aileye gıda yardımı yaptıklarını belirterek, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak her yıl geleneksel olarak yapılan yardımları bu yılda gerçekleştiriyoruz. Bu yılda yardımlarımızı mübarek Kadir gecesi öncesinde ve Ramazan Bayramına sayılı günler kala yaptık. Köy ve merkez muhtarlıklar ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı vasıtasıyla tespit ettiğimiz 700 ihtiyaç sahibi aileye ramazan yardımı paketlerini gönderiyoruz. Geçen yıl 600 aileye gıda yardımları yaptık. Bu yılda yardımları biraz arttırarak 700 miktarda yardımda bulunduk ve ihtiyaç sahibi vatandaşımıza gıda yardımlarını ulaştırmış olduk. İnşallah yardımlarımızı her geçen yıl arttırarak daha çok aileye yardımlar yapacağız” diye konuştu.

GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, oda olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yılda gerçekleştirdiklerini belirterek

“Her yıl odamız tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeğimizi bu yılda gerçekleştirdik” dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE BOT VE MONT YARDIMI

Oda olarak ilçede ihtiyaç sahibi 600 öğrenciye bot ve mont yardımında bulunduklarını belirten Ocak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un katkılarıyla Her yıl geleneksel olarakeğitimve öğretim yılı başında ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yönelik bot ve mont yardımlarını bu senede gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu yıl 600 ihtiyaç sahibi öğrencimize bot ve mont yardımında bulunduk. Ben bu anlamda bizlere yardımcı olan okullardaki müdürlerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu yardımlarımızı her sene arttırarak devam ettirmek istiyoruz” dedi.

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak kan bağışı kampanyalarının bu yıl 10.cusunu gerçekleştirdiklerini belirten Ocak, “

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Kan Bağış Kampanyamız bu yılda düzenledik. Bu yıl 10. uncusunu gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasına vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi ilgi gösterdi. Ben kampanyamıza destek veren oda yönetimimize, üyelerimize ve ilçe halkına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İHRACATÇILIK EĞİTİM KURSUNU TAMAMLAYANLARA BELGE

Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası olarak düzenlediğimiz “Firmalarımız ihracatla büyüyor” konulu eğitim seminerine katılan 27 kursiyer düzenlenen bir tören ile sertifikalarını verdiklerini belirten Ocak, “Bu tür kişisel gelişimi eğitimleri ile tüccar ve esnafımızı eğitmeye sürdürüyoruz. Bu eğitimimiz ihracatla ilgiliydi. Sizlerde bu kursu başarı ile tamamlayarak, başarı sertifikasını almaya hak kazandınız, sizleri kutluyoruz. Bu kursla önümüzdeki aylarda da talep ve ihtiyaca göre hizmet binamızda sürecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER