Ocakcı,Ereğli’ye diretiliyor..

Ocakcı,Ereğli’ye diretiliyor..

Ocakcı,Ereğli’ye diretiliyor..

Cumhuriyet HalkPartisi CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, ilçede yapılması gündemegetirilen 3 bin kişilik caminin stratejik bir plan içinde bulunmadığını veEreğli’ye diretildiğini ileri sürdü.
Ocakcı, partili bazı Belediye Meclis üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantınınardından yaptığı yazılı açıklamada, Müftü Mahallesi sınırlarındaki Terminalbinasının bulunduğu alana geçtiğimiz yıl Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda, ‘KentMeydanı ve Yer altı Otoparkı’ yapılması kararının alındığını hatırlattı.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın da bir çok Belediye Meclis Toplantısı’ndakikonuşmalarında bilinen alan üzerinde bir başka yapı bulunmayacağını söylediğinibelirten Ocakcı, şunları kaydetti:

“EREĞLİ’YE DİRETİLİYOR”

“EreğliBelediyesinin hiçbir stratejik planı içerisinde bulunmayan bir proje Ereğli’yediretiliyor. Ereğli Belediye Başkanı, Kent Meydanı hakkında BelediyeMeclisindeki bir çok konuşmasında; bu alan üzerinde hiçbir yapı bulunmayacağınıtaahhüt etmişti. Hatta İngiltere’den ünlü bir meydanı örnek aldığını,hayallerini anlatıyordu. Bu hayallerinin içinde bu ibadethane şartını hiç dilegetirmedi. Ne yazık, yine gördük ki; Ereğli Belediye Başkanı hiçbir sözünütutamıyor.

“KİME SORDUNUZ?”

Hatırlatmakisteriz ki; Kente dair karar verme süreçleri modern kentlerin olmazsaolmazıdır. Belediye Meclisinin üzerine konuşamadığı, yorum yapamadığı bu kadarönemli bir konuyu bir anda Ereğli Belediyesi Meclisine kimler tarafındandiretiliyor? Ereğli’nin yıllardır hayalini kurduğu ‘Kent Meydanı’ projesini kimesorarak bir anda ibadethane alanı yapma alınıyor.
Kendi Meclis üyelerinin bile haberdar olmadığı bu konu ‘bir anda oldu bitti’mantığına getirilerek Ereğli halkı Kent Meydanı ile kandırılıyor mu? Ereğli’ninKent Meydanı kavramına 3 bin kişilik bir camiyi eklemek kimin fikri? Yoksa,Kent Meydanına cami yapılmasının amacı; kent halkının nefes ve yaşamalanlarının, Meydanlarının sahibi biziz mi denmek isteniyor? Bizim istediğimizolacak, kentlinin hiçbir şeye hakkı yok mu denmek isteniyor?

“CAMİYE İTİRAZIMIZ YOK AMA..!”

Bilinmesiniisteriz ki; Ereğli’nin camiye sahip olmasına itirazımız yok. Fakat cami içinseçilen ve halkımıza Kent Meydanı olması için planlanan alana yapılmasınaitiraz ediyoruz. Çünkü Kent Meydanları kamusal alandır. İhtiyaç halinde camiyapımı başka bir alanda yapılabilir.

“HANİ DEMOKRASİ AŞIĞIYDINIZ!”

Biz soruyoruz;Sayın Uysal, Hani demokrasi aşığıydınız. En demokratik olmayan yöntem olan ‘benyaptım oldu’ ile kent üzerinde hüküm sürmeye kalkıyorsunuz. Bu kentteki SivilToplum Kuruluşları, odalar, sendikalar ve kentte söz sahibi olan kentteyaşayanlara bir zahmet sorma gereğinde bile bulunmadınız. Belediyenin bir tekmeclis üyesinin haberi bile olmayan bir konuyu imar tadilat dosyası altınasaklayarak kent yönetiyorsunuz.
Kendi Meclis üyeleriniz bile ‘bizim haberimiz yok ama mecburuz’ diyekonuşuyorlar.”

SEÇİM VAATLERİNİ HATIRLATTI VE…
CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Uysal’ın, aralarında Kent Meydanı’nın dabulunduğu seçim vaatlerini hatırlattığı açıklamasını, şöyle sürdürdü:
“Yoksa bütün bu projeleri yaptınız da Ereğli halkının mı haberi yok? Bu kentinönceliğini göreve geldiğiniz günden bu güne kadar anlattınız ama hiç camidenbahsetmediniz. Ya da sizde bu camiden haberdar değildiniz. Burada amaçibadethane değil simge yaratmak ve kentlinin dini duyguları ile oynamaktır.
Bizler, bu kente cami yapılmasını her zaman destekliyoruz, desteklemeye devamedeceğiz. Çünkü biz halkımızın özgürce ibadetini yapmasını, inancınıyaşayabilmesine ve özgürlüğüne inanıyoruz. Bu sebepten dolayı Meclisimize Cemevlerinin de ibadethane sayılması için önerge vermiştik. Ama onu dareddetmiştiniz. Hatırlatmakta fayda olduğuna inanıyoruz; Ereğli’de yaşayanhalkımızın yaşam alanlarını kendisinin belirleyecek kadar demokrat olduğunubilmelisiniz. İşte, demokrasi tam burada lazım.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın yaşam alanlarının kısıtlanmadığı,halkımızın bu konuda söz sahibi olduğunu, mimari ve şehircilik anlamındayaşanabilir bir kent oluşturmanın önemini hatırlatır ibadethanelerimizin doğruyerde, doğru planlama ile yapılmasını desteklediğimizi ve önerdiğimizi açıkçaifade ederiz.”


Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER