ÖĞRENCİLER, O KARARI PROTESTO ETTİ

ÖĞRENCİLER,  O KARARI PROTESTO ETTİ

gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde Ereğli Lisesi B blok 10/A sınıfında 3 gün önce meydana gelen tavan çökmesi sonucu Eğitim-Öğretime kapatılan B Blokta ki öğrencilerin Merkez Anadolu Lisesi’nin bulunduğu A Blok’a taşınarak ikili öğretime geçilme kararı alınması protesto edildi.
Kdz. Ereğli Anadolu Merkez Lisesi’nde okuyan yaklaşık 750 öğrenci ile 250 kadar öğrenci velisi önceki gün saat 12.30 sıralarında toplanarak ilçe Kaymakamlığı binası önüne geldiler. Binaya girerek Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile görüşmek isteyen öğrencileri polis engelledi. Burada “Son Söz Öğrenci” şeklinde slogan atan öğrenciler kendilerine sorunun kısa sürede çözüleceği sözü verilmesi üzerine kaymakamlık binası önünden ayrıldı.

“SON SÖZ ÖĞRENCİ, TABLETLİ DEĞİL BİLİMSEL EĞİTİM”

Yaklaşık 750 öğrenci kaymakamlık binasından Ereğli Merkez Anadolu Lisesi’ne kadar toplu şekilde yürürken “Son söz öğrenci, tabletli değil bilimsel eğitim” şeklinde sloganlar atarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan karara tepki gösterdi. Yürüyüş sırasında her hangi bir taşkınlık yaşanmaması için çevik kuvvet ekipleri de önlem aldı. Yürüyüşün ardından okul bahçesinde toplanan öğrenciler protestolarını burada da sürdürdüler. Öğrenciler adına gazetecilere açıklama yapan Mehmet Türkan Özcan, kendilerine sorulmadan okulların eğitim sisteminin değiştirilmesini kabul etmediklerini ve bu durumun düzeltilmesini istedi. Özcan gazetecilere yaptığı açıklamada Bu tepkinin nedeni, sistemimizin bize sorulmadan değiştirilmesi. Biz öğrenciler olarak bunu tepki ile gösteriyoruz. biz bunun yanlış olduğunu bize sorulmadan neden değiştiğini sorguluyoruz. Biz sorgulayan bir öğrencileriz. Türkiye de bunun böyle olması gerekir. Biz bunu başlattık dedi.

VELİLERDEN DESTEK

Kdz. Ereğli Merkez Anadolu lisesinde çocuğu eğitim gören velilerden Nilüfer Çiv’de eyleme destek vererek, yanlışın bir an önce düzeltilmesini istedi. Çiv konuşmasında Benim çocuğum merkez Anadolu lisesini kazandı. Burada okuyor. Şu ana kadar Vali Kaymakam yok muydu bu okulun bozulduğunda. O beton çocukların üzerine de düşebilirdi o beton. Neden bunun kontrolü yapılmıyor? Neden? Bizim çocuklarımızın suçu ne? Şimdi hepsi bir anda eğitim alacak. Sabah kaçta kalkıp gidecek benim çocuğum? Biz bun kesinlikle kabul etmiyoruz. Kaç senelik bina. Önce okullarını yapsınlar. Okulun tavan dökülüyor. Bu durum akşam olmasaydı belki de kaç tane çocuğumuz ölürdü. Bundan kim sorumlu? diye sordu.
Kdz. Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürlüğü yetkililerinin sorunu çözmek yerine üstünü kapatmaya çalıştığını ifade eden Eğitim-İş Ereğli temsilcisi Cengiz Başaran iki okulun birleştirilerek eğitime devam edilmesinin yanlış olduğunu savundu.

BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMELERİ LAZIM

Başaran konuşmasında Ereğli lisesinin binasında bir çökme nedeniyle gördüğünüz B blok kapatıldı. İçerisinde Ereğli lisesinin sınıfları vardı. Pek çok da öğrencisi var. Öğrencilerin tamamının A bloğa alınması Milli Eğitim tarafından kararlaştırıldı. A Blok da Merkez Anadolu Lisesi ve Turizm Lisesi var. Her iki okulun öğrencileri tam gün eğitim görüyor. Ereğli Lisesi öğrencileri geldiği an okulda yaşanacak sıkıntı eğitim öğretim ortamını etkileyecek. Çünkü ikili eğitime geçilmiş olunacak. Sabah 7 gibi okul başlayacak, akşam 7 ye kadar neredeyse devam edecek. Teneffüsler beşer dakikaya inecek. Çocukların böyle karmaşık ortamda kaldı ki bilimsel bir eğitim alması mümkün olmayacak. Küçük odalar bile sınıf haline getirilmeye çalışılıyor. Burada oluyor mümkün değil, ben yaptım oldu anlayışını değiştirmeleri lazım dedi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler eğitim gördükleri Merkez Anadolu Lisesi binasına girerek sınıflarına dağıldı. Okul bahçesinde ve dışarında önlem alan polis ekipleri, eylemin sona ermesinin ardından Çevik Kuvvet otosuyla okuldan ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER