ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANDI

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ZTSO) Kocaeli Sanayi Odası (KSO) işbirliğinde Okul ağaçlandırma Projesi gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANDI

gundemeregli.com-Zonguldak TSO AB Bilgi noktası ve Kocaeli Sanayi Odası AB BilgiMerkezi öncülüğünde Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi’nde bulunanÇatalağzı Orta Okulu Bahçesi’ne, proje kapsamında okulda ki öğrencilere çevrebilinci konferansı verildi ve öğrenciler tarafından da okul bahçesine ağaçfidanları dikimleri yapıldı.

Proje kapsamında okulda düzenlenenetkinliğe; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay,Kocaeli Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Yasemin Nur Yüce,Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Nürten Kınay, Emine Tosun veHalime Şahin Altay ile Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmazkatıldılar.

Avrupa Birliği Türkiye delegasyonu tarafından Türkiye’deki ABbilgi merkezleri Ağı’nın desteklenmesi çerçevesinde gerçekleştirilen projekapsamında ilk olarak Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve ToprakMuhafaza Şefi Nihan Pınar tarafından okul öğrencilerine film gösterimlikonferans sunuldu.

Konferansta çocuklara orman nedir, ormanın yaraları, ormanlarınkorunması konularıyla ilgili hem öğretici ve hem de eğlendirici çizgi filmgösterimleri sunuldu. Konferans sonunda ayrıca ormanların korunması ile ilgilihep birlikte orman andı okundu.

Konferans sonrasında ise okul bahçesinde oluşturulan arazide 200adet ıhlamur ağacı fidanı öğrenciler ve tarafından beşerli gruplar halindedikimi yapılırken, konuklarda öğrencilere yardım ettiler.

ÖĞRENCİLER DİKTİKLERİ AĞAÇLARI SULADILAR

Son olarak proje kapsamında öğrencilere Zonguldak Ticaret veSanayi Odası tarafından tüm okul öğrencilerine hamburger ve içecek ikramedildi.

Proje hakkında bilgi veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi OdasıGenel Sekreteri Renda Okay, “Kocaeli Sanayi Odası Avrupa Birliği bilgi merkezi,Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa birliği bilgi noktası olarak birlikte,koordinatörlüğünü kayseri Ticaret Odası’nın yapmış olduğu bir bilgi ağınıdestekleme projesini bugün başlatmış bulunuyoruz. İlkini geçtiğimiz yılyapmıştık. Bu sene ki amacımızda çocuklara çevre bilincini aşılmamak, çevreuyumunu, doğayla, ormanla 5olan ilişkisini çocuklara anlatabilmekti. Bugün deçok güzel bir program oldu. Gerçekten bu kadarını beklemiyorduk. 250’ye yakınfidanı, orman işletme müdürlüğümüzün yardımları ile bu Çatalağzı Orta Okulu’nagetirildi ve şimdi yerleri açıldı ve 200 öğrencimiz bu fidanlarımızı tek tekdikecekler. Akabinde kendilerine Ticaret ve Sanayi Odamızın yapmış olduğu öğlenyemeği ikram edilecek. Avrupa Birliği Çevre Bilincini çocuklara aşılamak adınaikincisini düzenlemiş olduğumuz bu projede bizim 28 tane bilgi ağımız var vebizde bu bilgi ağının içerisinde olan bir iliz. Ben en son bu konuyla ilgiliolarak Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün söylemiş olduğu bir sözle bu projemiziözetlemek istiyorum; ‘Ormansız yurt vatan değildir.” Bunları da çocuklarımızaaşıladığımız için çok mutluyuz” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü YaseminNur Yüce,

“Biz bugün Kocaeli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve ZonguldakTicaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Noktası olarak bugün Çatalağzı Orta Okulu’ndaçevre ve ağaçlandırmayla ilgili bir bilinçlendirme konferansı verdik. Ardındançocuklarla beraber 200 tane ağacı okulun bahçesine dikiyoruz. Bu ağaçlarçocukların her birine ait olacak. Herkes kedi ağacını benimseyecek ve herkeskendi ağacını büyütecekler. Bu sayede çevre bilincini aşılamış olacağızöğrencilere. Hem de Avrupa Birliği ile çevre politikalarının asılında nasılyürüdüğünü, oradaki çevre bilincinin aşılanması noktasında destek olmuşolacağız. Etkinliğimiz konferans kısmı sona erdi ve şimdide ağaç dikmeetkinliğimiz devam diyor. Öğrenciler kedi ağaçlarını dikiyorlar şu anda. Biz deZonguldak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bu etkinliği bugün buradagerçekleştirmiş oluyoruz. Teşekkür ediyorum” dedi.

Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, “ZonguldakTicaret ve Sanayi Odası’nın projesi kapsamında Kilimli ilçemizde Çatalağzı OrtaOkulu’nda yapmış olduğu ağaçlandırma çalışması gerçekleştiriliyor. Okulumuzunbahçesine 200 civarında ağaç fidanı dikilecek olup atıl olan okulun arkabahçesi de ağaçlandırılmış olacaktır. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nayapmış olduğu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER