OKTAY,ÇAĞRIDA BULUNDU

Türk Kızılayı Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Oktay, Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda devam eden kampanya ile ilgili Ereğli halkına çağrıda bulundu.

OKTAY,ÇAĞRIDA BULUNDU
gundemeregli.com-Türk Kızılayı Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Oktay, Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda devam eden kampanya ile ilgili Ereğli halkına çağrıda bulundu.
Oktay, Irak’ta devam eden iç karışıklık ve savaş ortamında, özellikle Türkmen’lerin yoğun olarak yaşadığı Tel-Afer bölgesinde büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çekti.
Evlerinden ayrılmak zorunda kalarak başta barınma ve insani yardıma muhtaç durumdaki öncelikli çocuk ve kadın Türkmen’lere yapılmak üzere yardım kampanyası başlattığını belirten Oktay, şu açıklamayı yaptı:
“Bu etkinlik, Irak’ta, Tel-Afer’de, Musul’da, Kerkük’te yaşayan soydaşlarımız ve dindaşlarımızı için yapılan bir etkinliktir. Tüm Ereğli halkını, bu etkinlikte yanımızda olmasını bekliyoruz.
Kampanya, maddi yardım, gıda yardımı, giyecek, yiyecek yardımlarını kapsamaktadır. Özellikle kuru kumanya, çocuk bezi, kadın pedi üzerinde durulmaktadır.”
7 Temmuz’da başlayan kampanyanın 17 Temmuz’a kadar devam edeceğini kaydeden Başkan Oktay, toplanan yardımların önce Zonguldak iline, ardından da, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Gaziantep’te bulunan toplama merkezine gönderileceğini ifade etti.
Oktay, Ereğli Belediyesi’ne de desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER