Öldürmek isteseydim elimde birçok fırsat vardı

Öldürmek isteseydim elimde birçok fırsat vardı

Öldürmek isteseydim elimde birçok fırsat vardı
Zonguldakın Ereğli ilçesinde geçen Haziran ayında babasına ateş ettiği iddiasıyla köy muhtarına pusu kuran tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi. Muhtarın oğlunun durumu fark etmesi üzerine aracını yolun ortasına sürerek babasını kurşunlardan korumaya çalıştığı olayda, tutuklu sanık ise olayda öldürme kastının olmadığını iddia etti.
Olay geçen Haziran ayında Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Şanver Aktağ ile Ahmet D. arasındaki husumet arazi anlaşmazlığı yüzünden başladı. İhtilaflı oldukları arsa yüzünden mahkemelik olan taraflar davayı Şanver Aktağ’ın kazanması ve mahkeme masraflarının Ahmet D.’ye çıkarılması üzerine, aralarındaki husumet daha da büyüdü.
Olaydan iki gün önce babası Ahmet D.yi silahla elinden vuran Çaylıoğlu Köyü Muhtarı Şanver Aktağ’a pusu kuran Birol D., silahıyla birkaç el ateş etti. Bu sırada 67 LR 472 plakalı hafif ticari kamyonetle olay yerine gelen Savaş Aktağ, babasına ateş edildiğini görüp aracıyla yolun ortasında ilerleyerek kurşunların babasına isabet etmesini engellemeye çalıştı. Bu sırada silahtan çıkan kurşunlar araca isabet etti. Birol D. olay yerinden kaçmaya çalıştığı sırada jandarma tarafından dere yatağında yakalanarak gözaltına alındı. Olaydan yara almadan kurtulan Şanver Aktağ ise karakola gelerek şikayetçi oldu. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri köye gelerek olay yerinde inceleme yapmaya başladı.
Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Şanver Aktağ’ın yanı sıra taraf avukatları da katıldı. “Öldürmeye teşebbüs”, “6136 sayılı yasaya muhalefet” ve “silahla tehdit” suçlamalarından tutuklanan Birol D. ise hava muhalefeti nedeniyle Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katıldı.

Bilirkişi raporuna fizik kuralı itirazı
Duruşmada araç üzerinde yapılan keşfin bilirkişi raporları okundu. Bilirkişi raporunda kullanılan silahın niteliği ve mermi ile aracın; gerek kapı saçı gerekse saç içerisindeki takviye malzemeleri değerlendirilerek merminin delerek içeri girme olasılığına ilişkin bir değerlendirme yapılmadığı belirtildi. Şanver Aktağ’ın avukatı ise bilirkişinin fizik kurallarını tam uygulamadığını öne sürdü. Bilirkişi raporuna itiraz eden Aktağ’ın avukatı tutuklu sanığın iradesinin öldürme kastında olduğunu düşündüklerini söyledi.

Sanık: “Öldürseydim elimde birçok fırsat vardı”
Şanver Aktağın avukatının savunmasına itiraz eden tutuklu sanık Birol D. ise SEGBİS bağlantısı ile katıldığı duruşmada, “Benim öldürmeye kastım yoktur. O esnada benim aracım da oradaydı. Öldürmek isteseydim elimde birçok fırsat vardı. Benim ateş ettiğim yerler aracın alt kısmındadır. Müşteki avukatının beyanlarını kabul etmiyorum dedi.
Mahkeme, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi’nden ek bilirkişi raporunun alınmasına ve tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER