ÖLÜM YOLUNDA ÖLÜMDEN DÖNDÜ

ÖLÜM YOLUNDA ÖLÜMDEN DÖNDÜ
gundemeregli.com-Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Göbü köyünde devam eden yol genişletme çalışmaları sırasında, yoldan geçen araca kaya parçası düşmesi sonucu aracın camları kırıldı.
Göbü köyü ile Türkali köyü arasında devam eden yol genişletme çalışmaları sırasında yoldan geçen Muhammet Acar’a ait 67 AD 502 plakalı araca, yüksek kesimden düşen kaya parçası aracın camlarını kırarak maddi hasara yol açtı. Araç şoförü Acar, ölümden dönerken bir müddet şok yaşadı. Olayı gören diğer aracın sahibi Ali Kaldırım şok yaşayan Acar’ın yanına gelerek teselli etmeye çalıştı. Camları kırılan aracın sahibi Muhammet Acar yaşanan olay sonrası jandarmayı aradı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri inceleme yaparak tutanak tuttu. Kaza sonrası şoför Muhammet Acar, şöyle konuştu; “Göbü´den Filyos’a işe gidiyordum. Göbü köyünde sağlık evinde oturuyorum. Hastaneye gittim. Eşimi dönüşte eve bıraktım. Gelirken bu mevkide olan oldu. Üstte katonun çalışması var. Orada çalışma yaparken malzeme atmış öğle arasıydı, burada kimse yoktu. Oradan arabaya malzeme yuvarlandı aracımın camlarını kırdı. Allah muhafaza canımıza bir şey gelmedi. Tek sevincimiz budur. Araçta bir tek ben vardım. Eşimi çocuklarımı daha 5 dakika önce eve bırakmıştım. Taş ters taraftan vurduğu için sadece aracımın camlarını patlattı, maddi hasar meydana geldi; cana gelmesin yeter ki. Karakola haber verdim, karakol ekibi geldi. Burada krokisini çizdi tutanak tuttu.”
Olayı gören diğer şoför Ali Kaldırım da, şunları söyledi: “Kilimli ilçesindeki işyerimden çıktım Filyos’ta henüz açılışını yapmadığım bir işyerim için gidiyordum. Arkadaşım telefon etti, Ereğli ilçesinde cenazeleri varmış. Buradan işimiz acil olduğu için hızlı gidiyordum. Yukarıdan taşın hareket ettiğini gördüm. Öndeki arabaya korna bastım. Ne olduğunu anlamadı, yavaşlayınca kaya parçası onun üzerine düştü. Benim üzerime düşmekten son anda kurtuldum. Öbür araç biraz daha sağ tarafta olduğu için kaya onun üzerine düştü. Hemen biz durduk arkadaşta bir şey yoktu. Jandarmayı aradı. Ben Filyos’a hareket etmek üzere oradan ayrıldım. Arkadaşta bir şey yoktu. Sağlığı yerindeydi. Biraz olayın etkisinden şok halindeydi ben kendisini teselli ettim. Buradan geçerken yavaş geçmeyeceksin hızlı geçeceksin diye söyledim. Ben kendi yoluma devam ettim”
Filyos Göbü arasındaki karayolunda yol genişletme çalışmaları devam ederken zaman zaman yağan yağmurun çalışmaları aksattığı, yolun aralıklarla ekipler tarafından kapatıldığı kaydedildi.
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER