ONSUZ 74 YIL

ONSUZ 74 YIL

gundemeregli.com-

10 Kasım için ilk tören Atatürk Anıtında düzenlendi. Anıt önüne çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Ardından ilçe genelindeki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verilirken Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri tarafından Atatürk kurtuluş savaşında adlı oratoryonun gösterisi yapıldı. Ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler hatıra fotoğrafı çektirildi.

ZONGULDAK


Törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, siyasi parti başkanları, emniyet teşkilatı, askeri erkan, daire başkanları, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ BAŞKANI DUYGULANDIRDI



DAMGASINI VURANBİR LİDER



Vali Ayyıldız mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ebediyete intikalinin 74 üncü yıldönümünde milletçe sevgi ve saygı ile anıyoruz. Büyük Önder Atatürk, yaşamı, düşünceleri, tarihe mal olmuş başarılarıyla tüm dünyanın takdir ve saygısını kazanmış bir liderdir. Atatürk bağımsızlığımızın, ulusal birlik ve beraberliğimizin simgesi, geleceğimizi her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağıdır. Tüm yaşamını Ulusumuzun bağımsızlığına adamış, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak Ulusumuzun kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, gerçekleştirdiği devrimlerle bizlere çağdaş bir devlet ve cumhuriyet armağan eden, yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir. Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74.Yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev, kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini, Cumhuriyetimizin değerlerini, kazanımlarını korumak, kollamak ve yeni nesillere aktararak yaşatmaktır.

Türk Milleti Önderi Atatürk´ü her zaman gönlünde yaşatacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecek, Ulusumuz, büyük bedeller ödenerek kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyete ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük devlet adamı Atatürk aramızdan ayrılışının 74.yılında saygı ve şükranla anıyoruz dedi.




Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2012, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER