ÖRNEK SİYASETÇİ ,ELEKTRİK BORCUNU ÜSTLENDİ

ÖRNEK SİYASETÇİ ,ELEKTRİK BORCUNU ÜSTLENDİ
gundemeregli.com-Zonguldak’ta, mum ışığında ders çalışan kardeşlerin imdadına hayırseverler yetişti. Türkmen Ailesi, 20 gün sonra elektriğine kavuştu. Aile, hayırseverlere teşekkür etti.
Zonguldak’ta oturan 6 nüfuslu Türkmen Ailesi’nin imdadına hayırseverler yetişti. Karaelmas Mahallesi’nde ikamet eden, 33 yaşındaki Reyhan Türkmen, 5 çocuğu ile yaşam mücadelesini sürdürüyor. 2008 yılında eşinden boşanan Reyhan Türkmen, çocuklarını okutmaya çalışıyor. 2 bin TL’lik elektrik faturasını ödeyemediği için 20 gündür elektriği olmayan Türkmen Ailesi’nin imdadına hayırsever Sevcan Özelli yetişti. Özelli, ailenin 2 bin TL’lik elektrik faturasını ödedi.

“KENDİ AYAKLARIMIN ÜZERİNDE DURMAK İSTİYORUM”
20 gündür çocuklarına mum ışığında ders çalıştıran anne Reyhan Türkmen, çalışmak istediğini söyledi. Yardım eli uzatanlara teşekkür eden Reyhan Türkmen, şöyle konuştu: “Çok güzel oldu. Elektriğim açıldı. Şükürler olsun. 18 gündür elektriğimiz kapalıydı. Odun ve kömürümüz yoktu. Soğukta yaşıyorduk. Sabaha kadar uyuyamıyorduk. Ama çok şükür, Allah razı olsun yardım eli uzatanlardan. Sesimi duydular, bizi gördüler. Yardımcı oldular. Sayelerinde elektriğim açıldı. Odunum oldu, kömürüm oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Çok mutluyuz. Umutsuzluğumuza umut oldular. Gecemize gündüz oldular. Bundan sonra gerçekten zorluklar bekliyor beni. Elektriğim açıldı. İyi kötü kömürüm oldu. Ama tabi bir işim olursa, kendi çabalarımla, çocuklarımla ilgilenmek istiyorum. Bir işim olursa, çalışıp da bir şeyler yapmak istiyorum.”
9 yaşındaki Emre Türkmen ise elektriğin geldiğini belirterek şunları söyledi: Bir daha karanlıkta kalmayacağız. Odunumuz, kömürümüz geldi. Sobamız yanıyor. Derslerimize daha iyi çalışacağız. Hepsinden 5 alabilirim.”
Liseye giden 17 yaşındaki Dilek Türkmen de şunları söyledi: “Yaklaşık 20 gündür elektriğimiz yoktu. Karanlıkta ders çalışıyorduk. Evimiz soğuktu. Kömürümüz yoktu. Odun yoktu. Şu an elektriğimiz var. Yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. Sobamız yanıyor. Karanlıkta ders çalışıyorduk, bu nedenle derslerimiz düştü. İnşallah bu saatten sonra daha iyi olacak”
Karanlıkta kalmaktan kurtulan altı nüfuslu Türkmen Ailesi, hayırseverlere teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER