Ortaköy cinayetinde, ilk duruşma yapıldı

Kdz Ereğli´de İmam nikahlı eşinin yeğenini öldüren kadının yargılanmasına başlandı.

Ortaköy cinayetinde, ilk duruşma yapıldı
gundemeregli.com-Kdz Ereğli´de İmam nikahlı eşinin yeğenini öldüren kadının yargılanmasına başlandı.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ortaköy Köyü’nde 24 Nisan 2014 günü Yasemin A. (30) imam nikahlı eşi Y.Ö.’nün (50) yeğeni Oktay Özcan’ı (33) tüfekle öldürmüştü.
Cinayet davasının ilk duruşması bugün Zonguldak 1. ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Yasemin A., imam nikahlı eşi Y.Ö., öldürülen Oktay Özcan’ın annesi Dudu Özcan, kardeşi Olcay Özcan ile avukatları katıldı. Yasemin A. mahkemede verdiği ifadesinde Oktay Özcan’ın cinayet günü imam nikahlı eşi ile birlikte muhtarın evinin önünde kendilerine sataştığını, oradan ayrıldıktan sonra araba ile kendilerini takip ettiğini söyledi. Eşinin hayvanlara bakmak için dağa gittiği sırada Oktay Özcan’ın elinde içki şişeleri ile evlerinin önüne gelerek kendisine küfürlü sözler söylediğini, daha sonrada kendisine cinsel amaçlı saldırıda bulunmak istediği sırada elinden kurtulup eve giderek av tüfeğini aldığını ve ateş ederek kendisini öldürdüğünü anlattı. Elinde ve yüzünde barut artığı tespit edilen çıkan diğer cinayet zanlısı Yasemin A.’nın imam nikahlı kocası Y.Ö., olaydan bir gün önce tüfekle atış yaptığını ve bu nedenle elinde ve yüzünde barut izi kalmış olabileceğini ifade etti.
Cinayete kurban giden Oktay Özcan’ın avukatı Ahmet Köse ise Y.Ö. ile müvekkili arasında alacak-verecek durumu bulunduğunu, sanıkların kadına karşı şiddet nedeniyle tahrik hükümlerinden yararlanmak amacıyla delillerin karartıldığını ve suçu özellikle Yasemin A.’nın işlediği yönünde gayret gösterdiklerini ifade ederek iki sanığında tutuklanarak ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Ortaköy Muhtarı Erol Özsoy’un Y.Ö. tarafından tehdit edildiği ve konu hakkında Ereğli cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen soruşturma evraklarının bir sonraki duruşma için hazır edilmesi istendi.
Alınan ifadelerin ardından mahkeme heyeti duruşmada bulunmayan görgü tanıklarının dinlenmesi, adli tıp kurumundan Oktay Özcan’ın kesin ölüm nedenine ilişkin raporun Adli tıp Kurumu’ndan beklenmesi için duruşmayı 1 Ekim 2014 tarihine erteledi. Mahkeme ayrıca cinayet zanlılarından Yasemin A.’nın tutukluluk halinin devamına, imam nikahlı eşi Y.Ö.’nün ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 06:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER