Ortaokul öğrencileri üniversite okuyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Çocuk Üniversitesi projesi bugün itibariyle başladı.

Ortaokul öğrencileri üniversite okuyor
 Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Çocuk Üniversitesi projesi bugün itibariyle başladı. 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin yapmış olduğu Genç Akademi ve Çocuk Üniversitesi projeleri kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri akademisyenlerden eğitim alıyor. 65 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Çocuk Üniversitesi projesinde öğrenciler ilgi alanlarına ve becerilerine göre 13 farklı ders içerisinden kendilerine uygun olanı seçiyor. İlk olarak “Çocuk Üniversitesi” projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine verilecek olan 5 günlük eğitimin ardından “Genç Akademi” projesiyle lise öğrencilerine seçtikleri dallar üzerinde temel eğitimler verilecek.

Bu projeyle birlikte nitelikli bir sosyal olanak sunmayı planladıklarını ifade eden ve projenin koordinatörlüğünü yürüten Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Bayramoğlu yaptığı açıklamada, “Bülent Ecevit Üniversitesi bu konuda hassasiyet gösterdi. Bu programları Sayın Rektörümüz Mahmut Özer çok ciddi olarak destekledi ve birebir takip etti. Sürekli eğitim merkezimizin de bu anlamda üzerine düşeni yaptığını düşünüyorum ve programları geliştirdik. Umarım çocuklarımız bu programdan gerekli verimi alırlar. Biz daha sonra yaz okulu ve hafta sonu programlarımızla devam edeceğiz ve bu programları Zonguldak içerisinde sürekli tekrarlanır bir hale sokmak istiyoruz. Velilerimizi de bu noktada bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Çocuk Üniversitesi projesine katılan ortaokul öğrencisi Yiğit Ali Keleş, “Zonguldak’ta böyle güzel bir şey olması çok güzel bir duygu, biraz heyecanlıyım. Büyükler bile sınavlar yüzünden üniversite okuyamazken biz daha bu yaşta üniversiteye katılıyoruz. Ben daha eğlenceli olacağını düşündüğüm için ´robot yapıyorum´ programını seçtim” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER