OSMANLI ÇİLEK FESTİVALİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ

OSMANLI ÇİLEK FESTİVALİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ

 

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediyesi Mayıs ayı olağan belediye meclisi toplantısı saat 10.00 itibariyle Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da katıldı.

13 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının başlangıç konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, belediye meclis üyelerine geçen ayki meclis toplantısındaki tutum ve davranışlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasına gündem dışı olarak; Kent Meydanı projesinin Başbakanlıktan onay aldığı bilgisini vererek başladı.

Uysal, kısaca Ereğli´yi çok güzel günler bekliyor. Hep birlikte Ereğli´yi ayağa kaldıracağız şeklinde konuştu.

5 GÜNDEM MADDESİ DAHA EKLENDİ

Ak Parti grubunun gündem maddelerine 5 madde daha eklenmesi isteği üzerine yapılan oylama sonucu, CHP grubunun desteği de alınarak, gündem maddesine 5 madde daha eklendi. CHP Grubu ise, gündem maddelerine 6 madde daha ekletmek için meclise bir önerge verdi. 6 madde yapılan oylama sonucu reddedildi.

UYSAL: OSMANLI ÇİLEĞİ FESTİVALİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ

Gündem maddelerinin görüşüldüğü sırada, festivallerle ilgili görüşlerini belediye meclis üyeleri ve kamuoyuna aktaran Başkan Uysal, festivallerin bundan böyle kültür ağırlıklı yapılacağının altını çizdi. Kdz. Ereğli Belediyesinin yıl içinde yapılan festivallere yaklaşık 2,5 milyon TL para harcandığını belirten Uysal,bu paranın eğitimdeki eksiklikleri gidermek için kullanabileceğini belirtti.

Uysal kısaca; Festivallerimize ve geçmişimize sahip çıkacağız. 1. si Osmanlı Çilek Festivalini en güzel şekilde yapacağız. Festival giderlerini çok iyi inceledim ve şuna karar verdim. Festivalleri ekonomik düzeyde yapmamız gerekiyor. Eğitim öğrenciye saygı ile başlar. Bu sözde kalmamalı bizim eğitime bir şekilde destek vermemiz gerekiyor. Kaymakamlıktan gereken bilgileri aldım. Eğitim de çok büyük eksiklikler var. Bir festivale 1.5 milyon TL, diğerine 350 bin TL gidiyor. Düşünsenize bu festivallere giden paralar ile eğitime destek verirsek, evlatlarımızın geleceğini garanti altına almış olmaz mıyız. 33. 500 öğrenciye bu paralarla bir şekilde destek veremez miyiz?. dedi.

OSMANLI ÇİLEĞİNİN ÖLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

CHP Grubunun, gündem maddelerinden biri olan festival yapılması için bağış toplama yetkisinin başkana verilmesi maddesine onay veren Ak Parti grubuna yönelik, Daha önceki seneler niye karşı çıkıyordunuz? eleştirisi üzerine söz alan Ak Parti Belediye Meclis üyesi Yusuf Kalay, Siz her sene toplam 2 milyon´u (Trilyon) her sene çöpe attınız. Siz taksilerden 50´şer TL aldınız. Biz esnafın boğazını sıktınız. Biz öyle yapmayacağız. 6-7 ana sponsor ile bu bütçeyi oluşturacağız. Siz bu bağışları ´zorla´ yaptınız. Biz böyle yapmayacağız. Çilek Ereğli´nin bir markasıdır. Etiketidir. Ama siz bu festivali SBD festivalinin altında öldürdünüz. Biz Osmanlı Çileğinin ölmesine izin vermeyeceğiz.şeklinde konuştu..

UYSAL: SPOR´U KALKINDIRACAĞIZ

Yine gündem maddelerinden biri olan Ereğli Belediyespor´a maddi yardımda bulunulması, gündem maddesi üzerine bir konuşma yapan Başkan Uysal, sporseverlere müjde verdi. Ereğli´de spor bulunduğu yerden misli misli yukarıda olacak. diyen Başkan Uysal, Bizim spor anlayışımız sadece futbol değil. Her daldaki spor branşlarına destek vereceğiz.şeklinde konuştu..

18 madde oy birliği ile kabul edilerek; ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis´in 2. oturumu yarın (08.05.2014) tarihinde yapılacak..

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER