Özbakır,Gazetecilerle biraraya geldi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi

Özbakır,Gazetecilerle biraraya geldi
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya geldi. Sohbet şeklinde geçen kahvaltı programında Özbakır basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
1 Kasım 2015 genel seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, “7 Haziran öncesi bir çekingenlik vardı. Başsavcı olmamızdan kaynaklıydı. 7 Haziran öncesi ve sonrasında büyük fark var. Halkımızın bakış açısı değişti. Muhalefetin tutumu nedeniyle hükumetin kurulamaması nedeniyle biz 1 Kasım seçimlerini görmeye başladık. Aldığımız oy oranıyla AK Parti´nin en yüksek oy oranını aldık. Çok teşekkür ediyorum. Biz mahcup etmeyeceğiz. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Yolları, teşvik olayını ve en son tren yollarını takip etmeye devam edeceğiz. Bir hayli katkılarımız oldu. Mizaç olarak kendimi övmeyi sevmem. Bazı şeyleri de aksettirmek gerekiyor. Karayolları zaten hızlandı. Tünellerde üç vardiya çalışılıyor. Artık bundan sonra 4 yıl önümüze bakacağız. Vatandaşımız hükumetin kurulamaması nedeniyle olayı gördü. 1 Kasım seçimlerinde muhalefete bir ders verdiler. Tren yollarıyla ilgili olarak ay sonunda bu gün itibariyle sinyalizasyonların başlaması gerekiyor. Ayın 13´üne kadar yapılacak. Ayın 13´ünde biterse teslimat alınır. Çaycuma’dan Karabük’e kadar uzatmak istiyoruz. Karabük’ten bir heyet bize teşekküre geldiler. Bizden ümitli olduklarını söylediler. Takibini yapıyoruz. DSİ´ye uğradık. Kozlu dere yatağı güzel bir projeyle güzelleşecek. Şimdi sanırım ay sonuna kadar hükumet kurulur. Taşlar yerine oturur. Bakanlık Bize görev verilirse yaparız. Oy artışının en büyük sebeplerinden bir tanesi partimiz kendine çeki düzen verdi. Bir takım eksikliklerimiz vardı onları giderdik. Terörle mücadelemiz oldu. Halkımız da bunları gördü” dedi.
BAŞKANIN DAVADAN VAZGEÇMESİ GEREKİR
Filyos Projesiyle ilgili çalışmaların devam etmesi için Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yürütmeyi durdurma davasından vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Özbakır, “Filyos Projesi bunun iki ayağı var biri liman diğeri bakanlar kurulunca acele kamulaştırma konusudur. Bu kadar uzamaması gerekiyordu. Bu davanın sonuçlanması gerekiyordu. Çaycuma Belediye başkanı yürütmeyi durdurma davası açmış. Kendisi sembolik dava açtığını söylüyor. Ben karar örneğini aldım. Tüm arazilerle ilgili dava açmış ve yürütmeyi durdurmuş. Kendisinin bu davadan vazgeçmesi lazım gelir. Davasından vazgeçerse yürütmeyi durdurma kararı kalkar. Danıştay 10. Dairesinin kararında tüm arazilerle ilgili yürütmeyi durdurma olduğu yazıyor. Böyle bir karar var. Başkan onu söylüyorsa hiç olmazsa arazilerin önünü açarız. Bize öbür davayı takip etmek kalır. Başkana da teşekkür ederiz. Limanla ilgili davayı takip ederiz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER