Özcan,Ereğli´nin önü açılmalı

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan basın toplantısı düzenleyerek, Kdz. Ereğli’nin önünü açmak için TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker’in görevi gençlere bırakması gerektiğini belirterek, kendisinin TSO Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Özcan,Ereğli´nin önü açılmalı


Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi  ve İş Adamı Niyazi Özcan , Kdz. Ereğli’nin önünü açmak için TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker’in görevi gençlere bırakması gerektiğini belirterek, kendisinin TSO Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Sahil bandında bulunan Kahverengi kafe’de düzenlenen  basın toplantısında konuşan Özcan, Kdz. Ereğli’nin önünü açmak için öncelikle Ereğli’de kurumların başına genç, hızlı ve başarılı olacak yeni arkadaşların gelmesi gerektiğini belirterek, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker’in bayrağı genç arkadaşlara bırakması gerektiğini ifade etti.

Özcan İlçede, Ereğli mücadele platformu kurarak ,Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın dışında tüm sivil toplum örgütlerinin destek verdiğini ve o günün şartlarında çok mücadele ettiklerini belirterek “Kendi imkânlarımız ve bizlerle gelen arkadaşlarla birlikte İstanbul’a gittik, otobüs tuttuk, birlikte paralar topladık, kendi imkânlarımızın çerçevesinde mücadele vermek için elimizden geleni yaptık “ dedi.

Şimdiki gelinen noktanın Ereğli açısından çok büyük kayıp olduğunu ifade eden Özcan, “Eğer Ereğli’de gerçekten Ereğli’nin hakkını savunan bir yönetim anlayışı varsa, sivil toplum örgütleri varsa, beğenirsin beğenmesin şuanda Ereğli’de seçilmiş bir belediye başkanı var, sivil toplum örgütleri ve belediye başkanı bir arabaya binmediği müddetçe Ereğli’de şahsi, kişisel çıkarlar yine konuşulacaktır, Ereğli’nin bir adım ileriye gitme şansı yoktur. Hepsi bir arabaya binsin Ereğli’nin derdini çözmek için Ankara’ya gitsin, çözülmeyecek hiçbir derdi yok. Bunun dışında bir dert daha var, bir arabaya binmeme derdi. Onlarda kişisel menfaatleri nedeniyle bir arabaya binmiyorlar, binsinler Ereğli’nin derdine derman olsunlar” dedi.
 
 
Geçtiğimiz Yıl İstanbul Ataşehir’de ERDEMİR ’in önünde büyük eylem yaptıklarını Türkiye’de ulusal basına çıktıklarını ve bu durumdan Ereğli’deki bazı yöneticilerin rahatsızlık duyduğunu ifade eden Özcan, birileri bizleri ihanetle suçladı,ama gelin görün ki; işin gerçeği bugün ortaya çıktı. O gün söylediklerimiz Zonguldak-Ereğli ilçesinin ekonomik olarak eylem planına alınması gerekiyor diye söyledik. Geldiğimiz noktada o gün biz ERDEMİR ’den 2013 yılında ‘’Ereğli’ye yüzünü dön ey ERDEMİR’’. ERDEMİR o zaman 584 milyon dolar kar yapmıştı ve Ereğli’ye hiçbir şey vermiyordu. Biz bu rakamsal olayları biliyorduk, takip ediyorduk Ereğli’ye bir şey vermesi gerektiğine inanıyorduk ve Ereğli’nin çok acı çektiğini biliyorduk. 2014 yılı geldi, 1 milyon TL yine kar, yine Ereğli’ye bir şey yok. 5-6 ay önce dünya genelinde olan Demir-Çelik sektöründe çok büyük bir düşüş yaşandı, %50-%60 fiyatlar aşağı geldi ve şuanda o gün buna karşı gelen ve aslen biz bu düşüncelere katılmıyoruz diyen arkadaşlar maalesef bizim 4 yıl sene önce konuştuklarımızı daha yeni konuşuyorlar. Biz 4 sene önce ‘’ Kdz. Ereğli’ye bir ayı girdi, darmadağın duman etti Ereğli’yi’’. Şimdi bugün bakıyoruz adamın biri çıkmış, ya da birkaç kişi diyor ki;’’ e ben ayıyı değil ayının ayak izini gördüm’’, ya biz ayıyı gördük diyoruz, sen ayak izinden bahsediyorsun. Ereğli’de gelinen nokta ortada, İcralık olanları mı söylersin ? İflas edenler mi söylersin? Erteleyenlerimi söylersin? İcralık dosyalar mı söylersin, vergi ödememelerimi söylersin, çok daha enteresan BDDK’nın açıklamış olduğu en son açıklamasında, Zonguldak’ın borç ödememe de birinci sırada. Biz 4 sene önce Canlı yayında avukatlar zengin olmasın biz ekonomik afet planı uygulayalım dediğimiz zaman, 2 yıl ötelensin borçlar dondurulsun dediğimiz zaman herkes gülüp, ya olmaz öyle şey mi olur diyenler kişisel menfaatleri yüzünden bugün bu ortama getirmişlerdir. Ereğli’nin bugün ki ortamına gelmesinin tek sebebi sivil toplum örgütlerinin önde daha hızlı çalışan başındaki insanlardır. Bugün ERDEMİR canını kurtarmaya uğraşıyor, ERDEMİR’ den sen ne alabilirsin, ERDEMİR sana hiçbir şey vermez. O günün şartlarında duygusal işler işlerin önünü kesiyor, gelinen noktada Ereğli’den kültür seviyesi, bilgi birikimi olan insanlar bu maaşlara burada çalışmıyorlar. Ekonomik olarak da Ereğli’ %75 küçülmüş” şeklinde konuştu.

ÖNCELİKLE BU KURUMLARIN BAŞINA GENÇ, HIZLI VE BAŞARILI ARKADAŞLAR GELMESİ LAZIM

Özcan, Nakliyeci ile Kooperatifin birleştirilmesi önerisinde bulunduklarını aksi takdirde odaya üye 50-60 Nakliyecinin önünün kesileceğini ve buna rağmen Ticaret ve Sanayi Odası ile Şoförler Odasının Kışlada yeni kooperatif kurduklarını ifade ederek, yaptığı basın toplantısında şunları söyledi; ‘’Öncelikle Ereğli’de bu kurumların başına genç, hızlı ve başarılı olacak yeni arkadaşlar gelmesi lazım. İnsanların gazını almak için bazı işlemler yapılıyor; Ticaret Odası Kışlaya gitti, Şoförler Odası Başkanı ile birlikte bir Kooperatif kurdu, aynı odamızın üyesi, 50-60 tane nakliyeci var, nakliyecinin önünü kesmeye çalışıyorsun. Biz ne söyledik, nakliyeci ile kooperatifi birleştirelim, ERDEMİR şuanda çok büyük rakamlarla saç satıyor, bunun içinden Ereğli nemasını alsın, Saç fiyatı 600 dolardan 240 -235 dolara gelmiş, şimdi ben buradan nemalanacağım diyorsun, bu insanların gazını almaktan başka bir şey değil. Artık doğruları konuşalım, hedefe varmak için en iyi ve en doğruyu tespit etmek zorundayız. Eğer lidersen doğruyu görebilmek ve en iyiyi bulabilmek zorundasın. Yapacağın hatada geri kalmış 10- 20 tane kamyon alacak nakliyeci arkadaş, bunlarda batacaklar batmama şansları yok.’’

KEŞKE BAĞLAMASAYDIDA ZONGULDAK BORÇ ÖDEMEDE GERİ KALMASAYDI

‘’Ulusal Kanalı canlı yayına getirdik, Ereğli’de program yaptık, İstanbul’a gittik program yaptık. Değerli Yaşar (Yaşar Tetiker )ağabeyim 21 Ekimde bize hitaben diyor ki; ‘’Niyazi Özcan’ın konuştukları bizi bağlamaz ‘’. Keşke bağlasaydı da Zonguldak borç ödememe de 1. Sıraya gitmeseydi. Bizim 5 sene önce düşündüklerimizi 4 sene önce mücadele ettiklerimizi bugün mücadele etmeye çalışıyorsun. Neye yarar, ne zaman neyi yapacağını iyi bilseydin belki bir şey çıkarmıştın. Aktör rolü oynayan beyefendi Rıfat Hisarcıklıoğlu, bizim oda başkanımız, Ereğli Demir Çelikte rol oynayan en aktif insan, peki neden en değerli ağabeyim arkadaşın dediğin adam Ereğli’ye gelmedi 3 seneden beri, ya da getirilmiyor? Burada insanlar ağlıyor insanlar iflas ertelemeler, icralık dosyalar kat,kat üzerine binerek gidiyor, yoksa Ereğli’de çok güzel şeyler oluyor da bizim mi haberimiz yok. Keşke olsa. Biz de diyoruz ki; sen abisin, çok şey yaptın, senin elinden de öperiz, ağabeyliğini yap artık bayrağı teslim et. Boşuna zaman kaybetmeye gerek yok. Ticaret Odası kendi içerisinde inşaat halinde çalışma yapıyor başka bir şey yaptığı yok yani ya da birilerine bir şeyler fazla batıyor, battığı içinde ancak oralarda uğraşılıyor.’’

ÖZCAN, MİLLETVEKİLERİNE SESLENDİ

‘’Enerji Bakanı diyor ki; Türkiye’nin %37’sinin enerjisi kömürden tedarik ediliyor, Kandillinin yeni bir projesi var, 80 yıllık bir kömür çıktı, bu kadar aktif hareket varsa, kömür bu kadar değerliyse bu Zonguldak’taki özellikle milletvekili arkadaşlara söylüyorum; Siz bir araya gelip de Enerji Bakanlığından Zonguldak ile alakalı projelerinizi, kömürle alakalı ARGE ‘leri geliştirip bunu da en üst seviyeye çıkarılıp neden yapılmıyor? Ereğli’nin kaderini belki destekleyici olarak Kandilli destekleyici olacak o zaman hiç olmazsa bu projelere sahip çıkın bu projeler biraz daha ileriye gitsin.’’

İNANDIĞIMIZ DOĞRULARDAN GERİ DÖNMEYECEĞİZ

‘’HEMA ile alakalı, 2 ay’a kadar ihale var, son aşamasına gelinmiş, inşallah kendi şahsi firmam olarak çalışmalarım devam ediyor, Bir firma ile konsorsiyum kurup ihaleye katılacağım,İnşallah elimizden geldiği kadar Ereğli’nin ekonomisine güç verebilmek için ne kadar önümüze taş koysalar da, set atsalar da biz inandığımız doğrulardan geri durmayacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz.’’

ANKARA’YA GİDİLSİN ÇÖZÜLMEYECEK SORUN YOK

‘’Eğer Ereğli’de gerçekten Ereğli’nin hakkını savunan bir yönetim anlayışı varsa, sivil toplum örgütleri varsa, beğenirsin beğenmesin şuanda Ereğli’de seçilmiş bir belediye başkanı var, sivil toplum örgütleri de belediye başkanı da bir arabaya bir arabaya binmediği müddetçe Ereğli’de şahsi, kişisel çıkarlar yine konuşulacaktır, Ereğli’nin bir adım ileriye gitme şansı yoktur. Hepsi bir arabaya binsin Ereğli’nin derdini çözmek için Ankara’ya gitsin çözülmeyecek hiçbir derdi yok. Tek derdi var bir arabaya binmeme derdi. Onlarda kişisel menfaatleri nedeniyle bir arabaya binmiyorlar, binsinler Ereğli’nin derdine derman olsunlar”

BAYRAĞI DEVRET DİYORUZ

‘’Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan kendisine sorulan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına Aday mısınız? Sorusuna ise şu şekilde cevap verdi;“Biz zaten söylüyoruz (Yaşar Tetiker )ağabey devret diyoruz bayrağı, senin devrettiğin bayrağı en üst seviyeye çıkaralım. Sen ağabeyimizsin, yoruldun yaş itibariyle bir yere geldin, hiçbir zaman hakaret etmedim, yanlışları söyledim. 1994 yılından beri beraber devam ediyoruz, eğer Yaşar Tetiker desin ki; Niyazi Özcan Ereğli’nin adına, oda adına, esnafın adına bir zerre tanesi ihanet ile yanlış bir şey yapmıştır, bir dakika bırak istifa etmeyi Ereğli’de durmam. Bir tane diyemez zerre tanesi ki; Yaşar Tetiker için bile hayatımı riske etmişimdir, her şeyi yapmışımdır. Şimdi ben de diyorum ki; sende ağabeyliğini yap biz gerekeni nasıl yapıyoruz. Heyecanlıyız, mücadeleyi seviyoruz, bizi başka yerlerde yorma, çıkalım yollara mücadele edelim, savaşalım, derdimizi gider en iyi şekilde anlatırız. Duygusallık bazı projelerin önüne geçiyor, duygusallık olmaz bu işlerde. Ereğli’nin ihtiyacı varsa, insanlarda görev vermişse gideceksin eğileceksin, bunu ‘A’ partisi ‘B’ partisi olmaz”

EREĞLİ ASLINDA ÇOK ŞANSLI AMA?

‘’Ereğli o kadar şanslı ki; İç İşleri Bakanı Ereğli ile bağlantılı, Tarım Bakanı Ereğli ile bağlantılı, Sanayi Bakanı Ereğli ile bağlantılı, Ereğli’deki insanların Rıfat Bey’in üzerinde hakkı var, bu özelleşmeden sonra bir sefer buraya gelip bu insanların, bu tüccarın, bu sanayicinin, esnafın bir sefer derdini sormadı. Bu kadar oda başkanı bir araya gelmiş bir şey talep ediyorsa bunun verilmeme gibi bir lüksü yok, kimse bedava bir şey istemiyor. Ülkenin gelişmesi açısından yapılacak iş istiyor. Yeni hareket planımız 3 ay içerisinde, projeler yapılıyor diye yine bekleyeceğiz, bu projeler olmazsa Ereğli sivil toplum örgütlerinin önüne bundan sonra tabutları atarak ondan sonra yine yeni harekete başlayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 09:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ereğlili
Ereğlili - 8 yıl Önce

Sayın Niyazi Özcan bey,açıklamalarınızı dikkatlice dinledim.
1- Siz 1994 den beri TSO yönetimde olduğunuzu beyan ediyorsunuz. Şimdi soruyoruz; Erdemir´in özelleştirmesine yapılırken niçin,özelleştirmeye karşı çıkmadınız? Basını toplayıp Ereğli´nin çıkarları için Erdemir

SIRADAKİ HABER