Özcan,Kimse Kusura Bakmasın

Kdz. Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan “Hiç Kimse Kusura Bakmasın” adı altında düzenlediği basın toplantısında başta Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR) olmak üzere TSO ve Ereğli Belediyesine Eleştirilerde bulundu.

Özcan,Kimse Kusura Bakmasın

Kdz. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu üyesi ve Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan “Hiç Kimse Kusura Bakmasın” adı altında düzenlediği basın toplantısında başta Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR) olmak üzere TSO ve Ereğli Belediyesine eleştirilerde bulundu.

Kdz. Ereğli İlçesi sahil bandında bulunan Kahverengi kafe’ de düzenlenen basın toplantısında Yaklaşık 1 Yıl önce başlatılan Mücadele platformunun duraklamadığını devam ettiğini belirten Özcan “Ereğli’de yaklaşık 6-7 aydır bir duraklama var. Kimse bir şey konuşmuyor, susuyor, bizlerde bu 6-7 aylık süre içerisinde kendi istihbaratlarımızı kendi bilgilerimizi topladık, bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

Konuşmasına Ülkede meydana gelen Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet dileyerek başlayan ve Kederli ailelerine başsağlığı dileyen Özcan, Toplantını adını “hiç kimse kusura bakmasın” adı altında gerçekleştirdiğini hatırlatarak açıklamasının ilk bölümünde Ereğli İçin Mücadele Platformunun bir yıl önce kurulduğunu ve bu süre zarfında yapılan çalışmaları anlattı.

Özcan,Bir yıl önce başlattığımız mücadeleninim devam ettiğini belirtmek istiyorum. 24 Eylül 2014’de başlayan “Ereğli İçin Mücadele Platformunun geçen zaman içinde yaptığı çalışmaları, olanı biteni kamuoyu ile paylaşmak istedik. Bu toplantılara katılan iş adamlarımıza, sanayicilerimize bin bir ihtar ve tehditlerde bulundular. Arkadaşların toplantılara katılması engellendiNakliye politikası üzerinden Erdemir’e yönelik yaptığı eleştiride Erdemir’in dışarıdan bazı firmalara imtiyaz sağlandığının altını çizdi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker’e de bölge için bir şey yapmadıkları iddia ederek, kamuoyunu meşguledecekpek çok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, Erdemir, Kdz. Ereğli TSO, Kdz. Ereğli Belediyesi´ne sert eleştirilerde bulunan Özcan, açıklamalarında kısaca şu görüşlere yer verdi: Biz ilk geldiğimizde Erdemir ruhunu seni arıyoruz. İstanbul´a gittik, eylem yaptık, bunun üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Bizim önümüzü kesmek için çaba gösterenler Kdz. Ereğli´ye bir şeyler yapıldı da, katma değer sağladı da biz mi bilmiyoruz? Erdemir, Kdz. Ereğli´nin olmaz ise olmazıdır. Kimse zannetmesin ki biz Erdemir´e bir kavga içerisinde, onları üzecek bir şey söylemek istemiyoruz. Bizim söylemek istediğimiz Erdemir OYAK Vakfı Türkiye´nindir, Kdz. Ereğli´nin kalbidir. Bunun içerisindeki Erdemir´i yönetim kısmındaki insanların bazı kişileri özel ilgi göstermesi, içerisinde yaptıkları adaletsizlikleri önlemek adına söylüyoruz. Kimse bedava sac, nakliye istemedi. Adapazarı, Düzce, Bolu, Bartın, Devrekli gelen herkes yükünü istediği şekilde çekti de bizim aynı şekilde çekmemizde ne mahsuru olabilir? Biz ne istemişiz, hiçbirşey istediğimiz yok, biz bunları defalarca söylesek dahi kabul edilmedi, görülmedi. Bir Konya, Kayseri, İzmirli´ye yapılan Ereğli esnaf ve tüccarımıza yapılmıyor

ÖZCAN, OYAK YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZBAHADIR’A ÇAĞRIDA BULUNDU

Yeni gelen paşamız var, OYAK Yönetim kurulu Başkanı Ömer Necati Özbahadır’ın kendisine özellikle sesleniyoruz, tamamen alt kademesindeki Coşkun Ulusoy, Ali Pandır, Başak Hanım da dahil hepsini sorgulaması, denetlemesi lazım. Yapılan ne kadar adaletsiz, haksız olaylar var ise hepsini ortaya çıkarması lazım. OYAK yeniden Kdz. Ereğli ile birleşecek noktaya gelmesi lazım. Singapur´a Ali Pandır, OYAK adına bir temsilcilik açtı. Bu temsilcilikte hiç sac satılamayacağını bilmiyor mu? Erdemir bu ülkenin malıdır, yeniden satış politikasını hızlandırıp rekabet gücünü en iyi yerde tutup ayakta durması gerekiyor. Her ne kadar 300 milyon dolar kar yapıyorum dese bile gelinen noktalarda faizden, paradan bunu yapabilir. Erdemir diyor ki ben faizcilik yapmıyorum, senden 3 trilyonluk alışveriş yapan insanlar var bu insanlara, ‘uygulanacak faiz oranı yüzde 4 diyorsun´ Kdz. Ereğli´deki esnafın suçu ne, 40 yıl sana hizmet etmek senin malını tanıtmak mıydı? Bunu yapanlar Erdemir´in satıştaki yöneticileridir. Bu kadar Kdz. Ereğli´ye acı çektiren Erdemir, 15­-16 yaşındaki genç çocuklarımız, gençlerimiz Erdemir plajına girmek için tel örgütleri patlatıp orada denize girmeye çalışıyorlar. Allah´ın denizini bile çok gören Erdemir, ilçedeki mülki amirlere sesleniyorum bu mu Kdz. Ereğli´deki yönetim sistemi ama yapamazsınız, oğlunuzu, ablanızın çocuğunu, kardeşinizin çocuğunuzu Erdemir´e işe koyarsanız, mağdurun, mazlumun işini göremezsiniz

ŞU AN İTİBARİ İLE 34 BİN RESMİ KAYITLI İCRA VAR

İcralar ile alakalı ise daha önce 50 bin söylemiştik, bir Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı bir toplantıda çıkıp diyor ki; Burada 3 bin icralık dosya var diyor, neden bunu bu kadar abartıyorlar diyor. Resmi kayıtlar ortada, şuan itibari ile 34 bin resmi kayıtlı icrası var. Yüzde 68´e gelmiş tapu dairesindeki bankalar ipotek altına almış Kdz. Ereğli´yi. Konuşmayıp da ne yapacaksın. Bu mücadeleye taş koyanlara sesleniyorum, Allah karşısında nasıl hesap verecekler?

BAŞLAYALI 25 YIL OLDU, GELİNEN NOKTA 24 FABRİKA

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu buraya geldi. Ben Ramazan iftarlarına katılmıyorum, daha değişik yerlere kullanalım diye. Orada kendisi bir şey beyan etmiş, Yaşar Bey Ankara´ya geliyor beni hiç rahat bırakmıyor´ diye. Merak ettim Ankara´ya gidip onu rahat bırakmıyorsa Kdz. Ereğli´de bir şey mi yapıldı, Katma Değer mi sağlandı? Ya da kimler için gidildi, kimlerin işi görüldü? Birilerine mi çalışıyor Kdz. Ereğli. Kdz. Ereğli’nin en büyük mülki amiri Belediye Başkanımız, halk tel örgülerinin altından zorla giriyor 1,5 aydır ses seda yok. Sesin çıkmaz, akrabalarını Erdemir´e koyarsan sesin çıkmaz, yürekli, cesaretli olamazsın. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgi verelim. Bu takdirdir, bizi farklı yere baktırıp merkezdeki işleri kaçırmaktır. OSB´nin başlayalı 25 yıl oldu gelinen noktada 24 çalışan fabrikamız var, toplam 56 fabrika olması gerekiyor yani yüzde 40´dayız. Her yerde böbürlene böbürlene anlatıyoruz. Çalışan sayımız bin 151. İzmit´te bir firma bugün bin kişi çalıştırıyor. 25 Yılda böbürlendiğimiz yine de Allah razı olsun. Erdemir´de 10 OSB kapatılmış, 10 bin 850´den 4 bin 700´e gelmiş işçi sayısı bunlara müdahale edilmiyor.

TERSNALER KONUSUNDA 5 YIL UYUTULDUK

Tersaneler konusunda bizi 5 yıl uyutulup, tersaneleri bugün açıyorum, Afrika´ya şunu yaptırdım, siparişlerimiz geliyor, Gambiya´ya şu gidiyor, anlatıldı, 5 yılda 1 adam dahi alınmadı, bırak gemiyi bir sandal bile yapılmadı. Şimdi bugünün şartlarında insanlar çıkıp, mücadeleciyim, ben mücadeleme devam edeceğim deniliyor biz bu kadar mı uyuyan insanız? Sorgulamamız gerekiyor her ne olursa olsun. 2008 yılında Kdz. Ereğli´de vergi sıralamasına 137 kişi girdi bugün ise 5 kişi. Kdz. Ereğli’nin nereye geldiğini daha nasıl anlatayım? Ya da çıksınlar anlatsınlar bu kadar mı sessiz, suskun olunur? Vergi tahsilât durumu şuanda eskiye nazaran yüzde 65 düşmüş. Kdz. Ereğli´yi büyütmemiz lazım, 300­-400 bin nüfuslara gelmesi, yeni projeler yapılması gerekir. Mücadelenin sonunda kazanan taraf biz olacağız ama beni bir yanıltsınlar, sivil toplum örgütleri, belediye başkanlarımız hepsi bir arabaya binsinler, başkasının çektiği yükü Kdz. Ereğli´ye kazandırsınlar. 10 Tanesi gitsin 1 tane Kdz. Ereğli´ye nakliye işi için esnaf ve tüccar, bin kişilik esnaf 400 kişilik nakliye işini halletsinler, yapsınlar, ellerinden öpelim. Yeter ki onlar yapsın, Ereğli´ye katma değer sağlansın biz de onların elini öpelim, asla da gocunmam.

MİLLİ SERVET ÇÜRÜYOR

Kdz. Ereğli’nin ekonomik durumundan dolayı geçmişte hızla araç alımları olmuştur. Bu araçlar zamanla insanlar borçlarını ödeyememe durumuna girmiştir, bankada araçları bağlamıştır. Sonra paralar ödenmiştir, bu araçlar da belediye parkına çekilmiştir. Bin araca yakındır, sadece park paraları 1 aracın 1.5­2 bin lira. Bu milli servetler burada çürüyor. Encümende alınacak kararla beraber bu arabaları tekrar ekonomiye kazandırsak fena mı olur. Belediyenin oradaki park paralarına çok mu ihtiyacı var. İnsanlar arabalarını alsınlar binsinler.

MİLLETİN VAY HALİNE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’un 250 bin TL hibe kararı var Kdz. Ereğli için. Buraya TOBB gönderirken meclis kararı almanız gerekiyor bu para için. Aynı zamanda 5 yıl benden de bir şey istemeyeceksiniz. Bu kadar acı çekerken, üniversite de yeni öğrenci verecek, az bir ay dur, meclisi toplayıp durup değerlendirmesi yapalım. Bu başkana diyelim mi hayır bize 250 değil 500 ver, biz oda da eski malzemelerle idare ederiz, hastane yerine yapalım, yurt yapılacaksa bunlara destek verelim, Kdz. Ereğli´nin katma değerine katkı sağlayalım. Ne yapacağız biz 1.5 sene sonra seçim var, odanın şeklini boyayalım, altını yapalım, park yapalım, makam aracını yapalım şoför koyalım. Erdemir, Belediye, Ticaret Odası doğruyor, milletin vah haline, hiç doğramayan yok.

AKTİF ÜYE SAYISI 200’LERE DÜŞTÜ

Kdz. Ereğli TSO´ nun 4 bin olan üye sayısı aktif olarak bin 200´lere düşmüştür. Bir TSO’nda üye sayısı nasıl bu kadar düşer, daha ne söyleyelim. Söyleyecek söz bulamıyorum dedi.
 
ÖZCAN GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI
 
Özcan,açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı
Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER