‘ÖZEL GÜVENLİK’ FESTİVAL’E GÖLGE DÜŞÜRDÜ

‘ÖZEL GÜVENLİK’ FESTİVAL’E GÖLGE DÜŞÜRDÜ
Foto Galeri İçin Tıklayınız
 
gundemeregli.com- Ereğli ilçesinde bu yıl 20.’si düzenlenen uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk, kültür ve Sanat Festivali’nde özel güvenlikçilerin hem gazetecilere hem de konser alanındaki insanlara saldırması festivale gölge düşürdü.

Karadeniz Ereğli’de 20.’si düzenlenen uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’nde görevlendirilen özel güvenlikçilerin hem konser alanındaki vatandaşlara hem de gazetecilere tekme tokat saldırması festivale gölge düşürdü.

Üç gün süren festivalde özellikle akşam konserlerinde görevlerini yapmayan özel güvenlikçiler, konser alanındaki vatandaşlara orantısız güç kullandılar. Kendilerine verilen görevlerin dışına çıkarak saldırgan tavırları ile tepki toplayan özel güvenlikçiler özellikle festivalin son akşamı tekme, tokat saldırıya geçtiler.

Gazeteciler festivalin son akşamı görüntü ve fotoğraf çektikleri platformun gazeteci olmayanlarla dolduğunu ve çalışamadıklarını söyleyerek, alandan gazeteciler dışındakilerin çıkartılması talep etti. Tarkan’ın fanlarının gazetecilerle tartışması sırasında özel güvenlikçiler devreye girdi. Sözde Tarkan’ın fanları ile gazetecilerin tartışmasını sonlandırmak için araya giren özel güvenlikçiler bir anda gazetecilere vurmaya başladı. Objektif gazetesi İmtiyaz Sahibi Yıldırım Yılmaz’ı tartaklayan özel güvenlikçiler Cihan Haber Ajansı Ereğli Muhabiri Sinan Kabatepe’ye de yumruk attılar. Arkadaşlarını kurtarmaya çalışan 67 TV Ereğli Temsilcisi ve Doğan Haber Ajansı Ereğli Muhabiri İlhan Çetin özel güvenlikçiler tarafından yere yatırılıp, yerde tekmelendi.

Özel güvenlikçilerin saldırısını Tarkan’ın özel korumaları araya girerek durdurabildi. Gazetecilere saldırmakla kalmayan özel güvenlikçiler konser alanındaki bir bayanı yaka paça dışarı çıkartmaya çalışırken bayılmasına neden oldular. Bayılıp yere düşen bayan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Bu olaydan yarım saat sonra ise Tarkan hayranı bir kişiye tekme-tokat saldırdılar. Tarkan hayranı izleyici vatandaşların araya girmesi sonucu güvenlikçilerin elinden güçlükle kurtarıldı.

Bu arada özel güvenlikçiler tarafından saldırıya uğrayan ve fotoğraf makineleri kırılan gazeteciler Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürlüğü’nde giderek özel güvenlikçilerden şikayetçi oldular. Özel güvenlikçilerin saldırı anları kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Konser alanında tek işleri çıkabilecek olası kargaşaları önlemek olan özel güvenlikçiler daha çok kendileri kargaşa çıkarttılar.

İsmi ‘Sevgi, Barış, Dostluk’ olan festivalde özel güvenlikçilerin hem konser alanındaki halka hem de gazetecilere öfke, kin ve şiddet uygulamaları ise festivalin adına gölge düşürdü.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 14:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ateş
Ateş - 11 yıl Önce

Üç günlük festival için işe alınan, üç gün sonra işten çıkacak olan güvenlik görevlileri acaba eğitimli ve sertifikalı mı idi.
Bu şekilde çalıştırılanlar, güvenlik görevlisi olamaz ancak bar fedaisi olur.

SIRADAKİ HABER