ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİNDEN SERT ÇIKIŞ

ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİNDEN SERT ÇIKIŞ
gundemeregli.com-Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri İşletmecisi Akın Kavi korsan çalışmalarla rant elde edilmesine karşı çıkarak Zonguldak halkına ve kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi.
Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan ve Zonguldak’ta bazı güzergâhlarda yolların çok kötü olduğunu iddia eden firma sahibi Kavi, her seferde araçlarının maddi hasarlarının arttığını belirtti. Kavi yaptığı açıklamada, “Bizler, Zonguldak Belediyesi adına halkımıza özenle hizmet sunma mücadelemizde yalnız kaldık. Korsan çalışmalarla rant elde edilmemesine karşı çıkarak halkımıza ve bizlere haksızlık yapıldığını, yetkilileri acil göreve çağırma mücadelemizi halen duyuramadık. Bizler bu olayın hak gaspı olduğunu söyleyerek nemalanmada payı olan zavallılara haksızlık mı ettik” dedi.

“KANUNLARI ÇİĞNEYENLERE, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANANLARA FIRSAT VERMEDİK”
Bozuk yollar sebebiyle bazı güzergâhlara seferlerini durdurma kararı aldıklarını ifade eden Kavi, araçlarının seferleri sırasında hasar gördüğünü belirterek, “Özellikle, Kırat, Dilaver, Üzülmez, Birlik Mahallesi, Fındık Suyu, Yeşil Mahalle, Dilek Tepe yollarının yıllarca bozuk oluşuna seyirci kalınmasından dolayı parçalanan araçlarımız için Milli servet hassasiyet olgunluğunu bile hissettiremedik. Bu mahallelere yol yapılacak ümidiyle hizmetimizi devam ettirmek adına diğer araçlarımızı da ikinci sefer parçalatmamız, tamamen bizim suçumuz mu? İlgili yolların durumlarını bildiren kamera kayıtlarını da belediyemize sunarak, bu yolların araç kullanımına açıldığı süreçte daha fazla araç zayi edemeyeceğimizi özellikle halkımıza teessürle duyururuz. AVM-Sahil hattında, halen ilçe araçlarının yolcu alması önlenemezken, bizler iki araçla 15’er dakika aralıkla hizmet vermeyi taahhüt ettiğimiz, hatta 13 tane trafik ışığı ve yol çalışmaları da eklenince durakta peronda izdiham yaşayan halkımıza başka araç yönlendirmemizin suç olmasındaki hassasiyet, neden ilçe araçlarına aynı hassasiyeti veremiyor? Ayrıca o hassasiyetin ilgili güzergaha kaç dakikada tur yapılacağı ve araç sayısını kestiremeyişi vahim bir olaydır” diye konuştu.

“HALKA HİZMET EDİYORUZ, TRAFİK CEZASI YİYORUZ”
“Peronlarımızın bize yetmediği halde ilçe araçlarına ve bazı servis araçlarına da tahsis edilmesiyle bizi tercih eden halkımızın peronlarda izdiham yaşamasında amaç nedir?” ifadelerini kullanan Akın Kavi, “Halkımıza önce hizmet politikasıyla kendi bünyemizde oluşturduğumuz aynı perona ikinci araç geçici yöntemimizde yediğimiz trafik cezalarında asıl suçlu biz miyiz? Bu araçların başka yerlere verilmesiyle ilgili dilekçelerimiz neticesiz kalmıştır. AVM, marketler, terminal servislerinden ruhsat geliri elde etmek adına Zonguldak şoför esnafının görmezden gelinerek zarara uğratılması, bunca esnafa haksızlık değil mi? Toplu taşıma hizmetlerinin tüm belediyelerde ulaştırma müdürlüklerinde olduğu halde, bizim belediyemizde fen işlerinde olmasıyla bizler, acaba yol ya da yol yapım hizmetlerinde çalıştığımız intibasına kapılmaktayız. Belediye başkanımızın taleplerimizi çözme çabalarında sürekli bizleri yeni müdürlüklere ve meclis üyelerine yönlendirmesi sonrasında bir arpa boyu bile yol alamayışımız da inanıyorum ki asıl kabahatli bizler olmaktayız. Önce inandık, bunca engellemelere rağmen, ısrarla halkına kendi imkanlarıyla hizmet verme mücadelesini tek başına üstlendik. Israrla yetkilileri göreve çağırdık, kanunları çiğneyenlere boyun eğmedik, görevi kötüye kullananlara fırsat vermedik. Haksızlığa uğrayanların ve bizlerin haklarını aradık ve doğruları haykırdık, ısrarla düzelecek diyerek bekledik. Artık düzelsin diyoruz” şeklinde konuştu.
Otobüs fiyatlarını 1 TL’ye düşürdüklerini belirten Kavi, “Yeşil Mahalle, Kırat ve Dilaver Mahallesi seferlerinin de durdurulduğunu dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER