ÖZEL OCAKTA EMEKLİ OLDU.KAÇAK OCAKTA ÖLDÜ

ÖZEL OCAKTA EMEKLİ OLDU.KAÇAK OCAKTA ÖLDÜ
gundemeregli.com
-Zonguldak´ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki kaçak kömür ocağında meydana gelen göçük sebebiyle hayatını kaybeden Mehmet Aygün (40), gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Dün öğle saatlerinde Dereiçi mevkiindeki ruhsatsız kömür ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana gelmiş, isminin Mehmet Aygün(40) olduğu öğrenilen 3 çocuk babası bir işçi göçükte mahsur kalmıştı. Türkiye Taşkömürü Kurumu´na (TTK) bağlı ekipler ve bölgedeki diğer maden ocaklarında çalışan işçilerin katılımıyla devam eden kurtarma çalışmaları akşam saatlerine kadar sürdürülmüştü. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği çalışmalar sonucunda göçükte mahsur kalan Mehmet Aygün’ün cansız bedenine ulaşıldı. Kaçak ocakta hayatını kaybeden Mehmet Aygün’ün kızları o sabah babasına, “Baba bugün işe gitme, bırak işi” diye söylediği belirtildi. Ancak baba Aygün, kızlarını okutmak için ve aynı zamanda kimseye muhtaç kalmamaları için işinin başına gitti. Ancak acı haber kısa zaman sonra geldi. Mehmet Aygün babası Mustafa Aygün, oğluna telefonda “Çalışma, bırak” dediğini ifade etti. Baba Aygün, “İki tane kız çocuğunu imam hatip de okutuyordu. Yetiştiremiyorum diye kaçak ocaklarda çalışıyordu. “Ben çocuklarımı 900 TL maaş alıyorum okutamam baba, ben sonuna kadar okutmak istiyorum” derdi. Akşam aradım, “Oğlum gel” çalışma dedim. Bu canı nerede bulacaksın sen dedim. Devamlı ocakta kaza geçiriyordu. Kız çocukları babasına o sabah demiş ki, “Baba sen işe gitme, bırak işi” demişler. Fakat oğlum da, “Kızım ben sizi hangi parayla okutayım, nasıl okutayım. Ben sizleri kimseye muhtaç etmemek için sonuna kadar okutmak istiyorum” diye bu şekilde konuşmuşlar” dedi.
Aygün cenazesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak önce Kilimli İlçesindeki evinin önüne, ardından baba ocağı olan Çaycuma ilçesinin Şeyhoğlu köyüne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında eşi, çocukları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Evinin önünde okunan Kuran-ı Kerimden sonra helallik alındı. Cenazeye, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Çaycuma İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, İlçe Tarım Müdürü Özgür Uslubaş, Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öğle namazından sonra evinin önünde İlçe Müftüsü Ömer Keskin tarafından kılındı. Aygün cenazesi Şeyoğlu Aile Mezarlığı’na defnedildi. Hayatını kaybeden Mehmet Aygün, evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 06:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER