Özgürlüğü gölgeleyen sansürdür

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Yerel ve yaygın basının önemine dikkat çekerek, basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran tek unsurun sansür olduğunu söyledi.

Özgürlüğü gölgeleyen sansürdür

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Yerel ve yaygın basının önemine dikkat çekerek, basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran tek unsurun sansür olduğunu söyledi.

107. YILDÖNÜMÜ

Basında sansürün kaldırışının 107. Yıldönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Çaturoğlu, Demokrasinin 4. kuvveti olarak kabul edilen basının hiç kuşkusuz, demokrasinin ve birbiriyle ilintili olarak yaşamak durumunda olan insanlığın en vazgeçilmez unsuru olduğunun altını çizdi.

ÖNEMLİ HİZMETLER YAPIYORLAR

Çaturoğlu yayımladığı mesajında şöyle dedi:

“Bölgede basın sektöründe görev yapan gazetecilerin kısıtlı imkanlarla önemli hizmetleri yerine getirdiklerinin biz siyasiler olarak en büyük tanıklarından biriyiz. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için üstlendiği görevi yerine getirmeye çabaladıkları da tartışılmazdır.

24 Temmuz tarihinin hem basın hem de Türkiye için çok önemli ortadadır. 24 Temmuz günü basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü. Bu 24 Temmuz tarihi bildiği gibi II. Meşrutiyet`te 1908`de Anayasa`nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde 24 Temmuz`da çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gün. Bir başkaldırı simgesi olan 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

“SORAN SORGULAYAN GAZETECİLER ÖNEMLİ”

Gazeteler, televizyon ve radyolar toplumun yararı, gelişmesi için vazgeçilmez unsurlardır. Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki engellerden biridir. Bölgemizin kalkınmasında, daha iyi noktalara gelmesinde soran, sorgulayan ve fikir veren basın çalışanlarının olması önemli bir artıdır. Bu artıyı avantaja çevirmek için yapılan eleştirilerin değerlendirilmesi ve yerel basına destek verilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda 24 Temmuz Basın Bayramınızı canı gönülden kutlar tüm basın mensuplarımıza başarılar dilerim.”

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 07:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER