ÖZTÜRK, TEKİN’İ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ

AK Parti Alaplı Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk, Kendisinin Meclis toplantısındaki açıklamalarını eleştiren Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi.

ÖZTÜRK, TEKİN’İ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ

gundemeregli.com-AK Parti Alaplı Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in, son derece seviyesiz ve asılsız hakaretler içeren, Alaplı’ya hiçbir katkısı olmayacak, huzuru bozmaktan başka işe yaramayacak açıklamasını, Nuri Tekin’in esnaf kişiliğine ve asaletine yakıştıramadığını belirtti.

Öztürk konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

Bazı yerel haber sitelerinde okuduğum açıklamasında şahsen Nuri Bey’in kendisi tarafından kaleme alınmış olduğuna inanmakta zorluk çektiğim, son derece seviyesiz ve asılsız hakaretler içeren, Alaplı’ya hiçbir katkısı olmayacak, huzuru bozmaktan başka işe yaramayacak bu açıklamasını doğrusu Nuri Bey’in esnaf kişiliğine ve asaletine yakıştıramadım. Öncelikle Nuri Bey’e bir an evvel içerisinde bulunduğu bu kavgacı ve sataşmacı üsluptan kurtulmasını tavsiye ediyorum. Göreve geldiği ilk günlerden itibaren satır aralarında yaptığı açıklamaları özellikle bazı gazeteciler aracılığı ile haber yaptırıp daha ilk günlerden ortamı germeye başlamıştır. Ancak bu son yazısı ile siyasi nezaket kurallarını da çiğnemiş seviyeyi iyice düşürmüştür.

SÖZLERİM ASLA ELEŞTİRİ SINIRLARINI GEÇMEMİŞTİR

Şahsen ben Nuri Tekin’in kendisine ya da siyasi çalışma arkadaşlarına, ya da bir başka kişi hakkında en ufak bir hakaret ya da ağır söz sarf etmiş değilim. Sözlerim asla eleştiri sınırlarını geçmemiştir. Geçmesi de mümkün değildir. Kendisinin şahsımla ilgili sarf ettiği “iş yerinden çıkıp, esnafın, halkın durumunu gözlemleme zahmetine katlanmayan, halkın ve esnafın gündeminden uzak yaşayan, insanlara tepeden bakan Sayın Hüseyin Öztürk’ün esnafımızın, halkımızın halinden anlamasını beklemek zaten hayalcilik olurdu.” ve “ikiyüzlü” gibi hakaretleri nedeni ile kendisini tekrar düşünmeye ve özür dilemeye davet ediyorum. Bu konudaki hukuki haklarımı da saklı tutuyorum. Kendisini iyi biri olarak bilirim, beni de iyi tanıdığını düşünürdüm demek ki yanılmışım.

BU UZUN AÇIKLAMASINDA BAHSETTİĞİ ŞEYLERE DE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUM

Öncelikle ben, 1999-2002 yılları arasında 3 yıl süre ile belediye meclis üyeliği yaptım. 2009 yılından bu yana aktif siyasetin içerisinde değilken 30 Mart seçimlerinde tekrar belediye meclis üyesi seçildim. Beraber görev yaptığım ilçe başkanımız da belediye meclis üyelerimiz de bu görevlere yeni seçilmiş kimselerdir. Oysa Nuri Tekin uzun süredir hem belediye meclis üyeliği hem de CHP ilçe başkanlığı görevini sürdürmüştür. Dolayısı ile geçmiş dönemin hesabını benim şahsıma ve arkadaşlarıma sormaktan çok öncelikle geçmiş dönemde İlçemizin bu giriş konusu ve diğer sorunları ile ilgili ne çabalar sarf etmiş, kaç önerge vermiş ya da hatalı gördüğü uygulamalar konusunda kaç itirazda bulunmuştur bunu açıklaması gerekir. Oysa açıklamasında sanki o dönemde kendisi siyasetle ilgilenen biri değilmiş gibi tam tersine o dönemde siyaset dışında olan bizlere bu soruları yöneltmektedir.

MİLLETVEKİLİMİZLE DE ARAMIZA NİFAK SOKMAYA ÇALIŞMASINI KINIYORUM

Yine açıklamasının bir bölümünde, belediye meclis oturumunda görüşlerimi ifade ederken sözüm kesilerek bana sorulan, milletvekilimiz Sayın Ercan Candan’ın bir açıklaması ile ilgili şahsıma yönelik olarak “Siz bu açıklamayı tasvip ediyor musunuz?” sorusuna yönelik benim tasvip edip etmemem önemli değil, açıklamanın sahibi ben değilim, sorunun muhatabı da ben değilim” şeklindeki ifadelerimi çarpıtarak adeta milletvekilimizle de aramıza nifak sokmaya çalışmasını kınıyorum. Kaldı ki milletvekilimizin açıklamalarını elbette doğru buluyorum ve Sayın Nuri Tekin, Sayın Ercan Candan’ın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha kanıtlar şekilde davrandığını bu açıklamaları ile de teyit etmiştir. Nuri Tekin Alaplı’nın bacaklarına kurşun sıkmaya devam etmektedir.

ASIL SORUMLU OLAN BİZ DEĞİL, DOLAYLI OLARAK HÜKÜMET VE HÜKÜMETİN YEREL TEMSİLCİLERİDİR

Açıklamanın bir yerinde “Yetkili karayollarıdır, karayolları da hükümete bağlıdır” başlığı altında biz projemizi yaptık, karayollarına verdik, yetkili karayollarıdır karayolları da hükümetinize bağlıdır yani bu sorunun çözümünden asıl sorumlu olan biz değil, dolaylı olarak hükümet ve hükümetin yerel temsilcileridir” ifadelerini kullanmıştır. Eğer bu dediklerinize inanıyorsanız, neden projenizi hem hükümetin yerel temsilcileri ile hem de Alaplı halkı ile paylaşmıyorsunuz? Neden bu konuda beraberce çözüm aramak yerine hiç istişare etmeden ortamı geren açıklamalar ve önergeler ile Alaplı’ya vakit kaybettiriyorsunuz. Kaldı ki madem böyle olduğuna inanıyordunuz neden seçimlerden önce “vururuz kepçeyi açarız” şeklinde bu konuyu hafife alan beyanlarda bulundunuz? Gerçekten bir projeniz varsa bunu neden halkımızla belediye meclisi ile paylaşmıyorsunuz?

NURİ TEKİN BEY’E VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA DEFALARCA ANLATMIŞ OLMAMA RAĞMEN HALEN ANLAMAMIŞ OLDUKLARINI FARK ETTİĞİM BİR KONUYU DAHA TEKRARLAMAK İSTİYORUM

Bizler hem Ak Parti ilçe teşkilatı mensupları olarak , hem belediye meclis üyeleri olarak, Alaplı’mızın tüm giriş ve çıkışlarının kolaylaştırılmasını, güzelleştirilmesini ve daha güvenli halen getirilmesini canı gönülden istiyoruz. Aynı şekilde Ereğli- Alaplı istikametinden, Taşbaşı mevkiinden de ilçemize girişin can güvenliği, trafik güvenliği gibi riskler ortadan kaldırılarak açılmasını, kolaylaştırılmasını istiyoruz. Bu yol açılmasın diye çaba sarf etmemiz asla mümkün değildir. Ancak tek bir kişinin burnu kanasın istemeyiz. Can güvenliği vazgeçilmez bir şarttır. Diğer kavşaklarla ilgili de en kısa sürede güvenliği arttırıcı tedbir alınması gerektiğini, Resimli radar ve EDS sistemi gibi teknik yeniliklerden de yararlanmak sureti ile ilçemizdeki yol güvenliği seviyesini yükseltmemiz gerektiğini savunuyoruz. Bunun için de üzerimize düşeni yapmaktan çekinmeyiz. Geçmişte de bu yönde çalışmalar yapıldığını ve bu sürecin devam ettiğini Nuri Bey’de bilmektedir. Neden hiçbir gayret sarf edilmemiş gibi davranmaktadır anlamak imkânsızdır.

“KENDİSİNDEN BUNU İZAH ETMESİNİ BEKLİYORUZ”

Tartışmanın başladığı ilk andan bu yana kişisel olarak savunduğum şey yolun açılmasının gereksiz olduğu değil, Sayın Nuri Tekin’in izlediği yöntem ile bu yolun açılmasının imkânsız olduğudur. Sayın Milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk vasıtası ile TBMM’de verilen soru önergesi de dahil, “Alaplı’yı böyle uyutmuşlar”, “Bir dilekçe dahi vermemişler”, “ İhanetin adı yok” gibi başlıklarla hem yerel basında hem internet ortamında ve sosyal medyada açıklamalar da , paylaşımlarda bulunulması sorunun çözümüne nasıl katkıda bulunabilir kendisinden bunu izah etmesini bekliyoruz.

BİR KOMİSYON KURULMASI GEREKİR

Tekrar etmek istiyorum, konu teknik bir konudur, bir komisyon kurulması, bu komisyonda mühendisler, şehir planlamacıları gibi teknik kişiler yanı sıra, siyasi partilerden , sivil toplum örgütlerinden , belediye meclisinden temsilcilerin bulunması en doğru yol olacaktır. Komisyon çalışmaları halkımız ile şeffaf olarak paylaşılmalı herkesçe beğenilen en akılcı proje üzerinde ittifak sağlanarak, her partiden milletvekillerimizin de desteği alınarak beraberce üst mercilere gidilmelidir.

SİYASETTE, BELEDİYE BAŞKANLIĞI DA BİR BAYRAK YARIŞIDIR

Siyasette, Belediye Başkanlığı da bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı taşıma görevi son seçimlerde değerli halkımız tarafından Sayın Nuri Tekin’e verilmiştir. Eksik kalan işleri kaldığı yerden devam ettirmesini, kendi projelerini hayata geçirmesini tavsiye ediyorum. Bunları yaparken de ilçemizin, ilimizin huzur ve işbirliği içerisinde, dostluk ve kardeşlik anlayışıyla top yekun birlik beraberlik içerisinde olmasının hem kendi başarısına hem de halkımıza çok daha faydalı olacağını belirtmek isterim. Geçmiş döneme göndermeler yapmanın, kısır çekişmelerin ne kendi başarısına ne de ilçemize bir katkı sağlamayacağını hatırlatmak isterim.

AZİM VE KARARLIĞIMIZI ASLA AZALTMAYACAĞINI BİLMENİZİ İSTERİM

Gerek şahsıma, gerek partimize, gerekse çalışma arkadaşlarımıza yönelik bu tip ifadelerin ve hakaretlerin, doğruları savunmak ilçemize hizmet etmek yönündeki azim ve kararlığımızı asla azaltmayacağını bilmenizi isterim. Çok değerli halkımızın böylesine gereksiz ve böylesine düşük seviyeli bir tartışmaya muhatap edilmiş olmasından dolayı tekrar üzüntülerimi ifade ediyor ve hem şahsım hem de çalışma arkadaşlarım adına Alaplı halkından özür diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER