Palamut bollaştı, hamsinin kilosu 2,5 liraya düştü

Zonguldak’ta palamut balığının bollaşması, balıkçı esnafını ve balıkseverleri sevindirdirken, kilosu 2,5 TL’den satılan hamsiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Palamut bollaştı, hamsinin kilosu 2,5 liraya düştü
Zonguldak’ta palamut balığının bollaşması, balıkçı esnafını ve balıkseverleri sevindirdi. 


Zonguldak’ta kent merkezinde yaklaşık bir aydır tezgahlarda nadir görülen palamut, tekrar yerini aldı. Bol olduğu dönemlerde vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen balıklar arasında yer alan palamut, bir ayın ardından tekrar tezgahlarda boy gösterdi. Şu ana kadar hamsi konusunda bereketsiz olduklarını belirten balıkçı Ceyhun Yılmaz, Karadeniz pek hamsi vermedi. Biraz ince, biraz az çıktığı için çok ucuzlamadı. 5 TL’ye kadar düştü. Bu sene palamuttan biraz yüzümüz güldü. Bol palamut çıktı. Vatandaşlar bol bol yedi. Çinakop biraz yüzümüzü güldürdü. Bu sene mezgit var zargana var. Çeşitlerimiz bol ama fiyatlar yavaş yavaş yukarı çıkıyor. Çünkü balıkta azalma var. İnşallah bundan sonra hava düzeldikçe bol çeşit çıkar biraz daha ucuzlar dedi.

Tezgahlarda yerini alan hamsi 5, mezgit 15, zargana 15, palamut 5, barbun ise 15 TL’den alıcı buldu.

HAMSİNİN KİLOSU 2,5 LİRAYA DÜŞTÜ

Zonguldak’ta kilosu 2,5 TL’den satılan hamsiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Zonguldak Kent merkezinde dün 7,5 TL’den satılan hamsi bugün 2,5 TL’ye düştü. Ucuza satılan hamsiye vatandaşlar akın etti. Zonguldak Merkez balıkhanesi önüne tezgah açan balıkçılar hamsinin kilosunu 2,5 TL sattı.

Balığın bol olduğunu ifade eden Balıkçı Çağrı Eliyazıcı, “Hamsi bugün 2,5 liraya düştü. Vatandaş yesin diye indirim yaptık. Ama pekte randıman yok bu aralar, Havalar böyle giderse fiyatlar bu şekilde devam eder dedi. Balıkçı Mustafa Aydan ise “Garibanlar için emekliler için iyi bir şey, balık bol olduğundan ucuz yakında hava bozduğu zaman balık fiyatları yükselir. Hava on gün sonra bozar çinakop olur 20 TL olur, önceden balık fiyatları daha yüksekti. Vatandaş balık yiyemiyordu. Şimdi ise fiyatlar uygun dedi.

Kilosu 2,5 TL’den satılan hamsi hemen tükendi.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER