PARALARINI ALAMADILAR İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR

PARALARINI ALAMADILAR İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi inşaatı intihar girişimine sahne oldu. Yüklenici firma ile müteahhit arasında sürekli yaşanan alacak- verecek sorununa okul inşaatında da bir yenisini eklendi.

Ereğli’de Kasım 2011 yılından bu yana bitmeyen ve 400 iş gününde bitirilmesi gereken  okulun belirlenen sürede tamamlanamamasın yanı sıra işçilerinde maaşlarını alamaması üzerine çatıya çıkan işçiler paralarının ödenmesini istedi.

İşçileri olay yerine gelen Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylaç,  Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Ereğli Emniyet Müdürü Timur Özgen ikna etti.

-----Kdz. Ereğli İlçesinde inşaatı 2011 yılının Kasım ayından bu yana devam eden İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi binası inşaatında çalışan M.Ç. ve F.G. isimli işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle okulun çatısına çıkarak eylem yaptı.

Yaklaşık 2 saat çatıda kalan eylemcileri olay yerine gelen Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylaç,  Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Ereğli Emniyet Müdürü Timur Özgen ikna etti.

Maaşlarını alamadıklarını ve mağdur olduklarını belirten inşaatta kalfa olarak çalıştığı öğrenilen M.Ç ve F.G isimli iki kişiye daha sonra 2 işçi daha katıldı. Kaymakam İbrahim Çay ve müteahhit firma sahibinin gelmemesi durumunda kendilerini aşağıya atacağını belirten kişileri ikna etmek için Ereğli Devlet Hastanesinde görevli psikiyatri doktorları getirildi. Uzun süren uğraşların ardından ikna edilemeyen 4 kişi yaklaşık 2 saate yakın eylemlerini sürdürdü.

 Polis ve İtfaiyenin güvenlik tedbiri aldığı olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri gerekli tüm önlemleri aldı.

Vali Yardımcısı  Aylanç ve Ereğli Kaymakamı Çay  tarafından ikna çabaları oldu.  İlçe Emniyet Müdürü Özgen, Konuşarak sorunlarını çözeceğiz inmenizi istiyoruz sözleri ile konuşurken Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ise mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli girişimlerin başlatılacağını belirtti. İşçilerde yetkililerden söz aldıktan sonra aşağıya indi. Vali Yardımcısı Aylanç, Kaymakam Çay ve Emniyet Müdürü Özgen bir süre şantiyede işçiler ile görüştü.

İşçilerle sorunlarını ilgilileri anlattıktan sonra ifadelerinin alınması üzerine Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 07:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
çalışan mağdurkişi
çalışan mağdurkişi - 7 yıl Önce

yukarda mağduriyetiniz giderilecek denildi ama dahada mağdur edildik ve halen mağduruz bu nasıl oluyorsa artık bizi amnet etiğiniz devlet büyüklerimiz işte bukadar söz verdilermi yerine getiriyor lar

SIRADAKİ HABER