Pat-patlar dualar ile dağıtıldı

Alaplı ilçesinde çiftçilere “pat pat” tabir edilen tarım aracı dağıtım töreninde, yaşanan kazalardan endişe eden müftü vekili, “Bu aletlerden birçok kazalar meydana geldi, çocuklar vefat etti.

Pat-patlar dualar ile dağıtıldı

gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde çiftçilere “pat pat” tabir edilen tarım aracı dağıtım  töreninde, yaşanan kazalardan endişe eden müftü vekili, “Bu aletlerden birçok kazalar meydana geldi, çocuklar vefat etti. Yarabbi halkımıza selametle ve güvenlik içerisinde bunlara binme bilincini ihsan eyle” diye dua etti.

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında tarım makineleri kasası imal eden bir tesisin önünde düzenlenen törende, 70 kişiye “pat pat” diye tabir edilen çiftçilerin ulaşım ve yük taşımada kullandığı kasalı tarım aracı olmak üzere 249 çiftçiye çeşitli makine ve ekipman desteğinde bulunuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, yaptığı konuşmada, bu yıl il genelinde 2 bin 284 çiftçinin makine ve ekipman desteklenmesinden faydalanmak için müracaata bulunduğunu söyledi.

Çelik, yapılan değerlendirme sonucu 745 çiftçinin makine ve ekipman almaya hak kazandığını dile getirdi

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç da çiftçilerin ekipmanları bilinçli ve doğru bir şekilde kullanıldığı taktirde ürünlerinin kalitesinin ve gelirlerinin artacağını dile getirdi.

Törende “pat pat”ların kullanılması sırasında yaşanan kazalara işaret eden İlçe Müftü Vekili Fatih Eryiğit de “Bu aletlerden birçok kazalar meydana geldi, çocuklar vefat etti. Yarabbi halkımıza selametle ve güvenlik içerisinde bunları binme bilincini ihsan eyle” şekilnde dua etti.

Yapılan konuşma ve duaların ardından makine ve ekipmanlar sahiplerine teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 07:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER