PLAJA YENİ MAKYAJ

PLAJA YENİ MAKYAJ
gundemeregli.com-Alaplı ile Ereğli arasındaki duble (bölünmüş yol) yol kapsamında dar alan Ereğli Plajı modernize edildi. Belediye’nin 500 bin TL ödenek ayırarak, hayata geçirdiği plaj için hizmete alım töreni düzenlendi.

Çok sayıda davetliğin katıldığı törende konuşma yapan Posbıyık,“Şu sıralar bunlara alışacaksınız sık, sık temel atma töreni yapacağız. Ereğli’nin her yerini şantiyeye çevirdik inanılmaz bir hareketlilik var. Dünyanın yatırımını yaptık, biliyorsunuz 18 Haziranda Ereğli’nin kurtuluş günü kepez mahallesinde fakültenin yanında daha doğrusu Denizcilik Yüksekokulunun yanında büyük bir piknik alanı yaptık” dedi.

Kdz Ereğli Belediyesi tarafından baştan sona yenilenerek halka daha modern hizmet verebilmek için düzenlemeler yapılan Kdz Ereğli Belediye Plajı törenle hizmete açıldı.

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık plajın hizmet alım törenin de yaptığı konuşmada, “Devletimizden Allah razı olsun karayollarını yaptı tünelleri yaptı. Yapanlardan Allah razı olsun emekleri için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Hizmet eden insanları daima ön plana çıkarmaktan büyük onur duyuyoruz. Yolumuzu yaptılar, sağ olsunlar peki sadece yolla oluyor mu bu iş? Ereğli ile Alaplı arasında insanların en çok mutlu oldukları yer o ağaçların dibinde çocuklarıyla beraber oturup denize girip keyif yapmaktı .” dedi

“BU İŞ EKİP İŞİ”

Bu ortamı yaratmak için kısa bir süreliğine ihaleye çıktık projeler hazırladık ve bir müteahhit arkadaşımız burayı aldı. Kendisine teşekkür ediyorum. Gayet samimi bir şeklide, talimatlarımıza uydu ve geceleri de çalışma yapıldı burada. Bu bir ekip işi. Başkan yardımcısından, çöpçüsüne, düz işçisine kadar bütün çalışanlarımızla beraber Ereğli’nin neresinde güzellikler yaratılıyorsa bunu sadece belediye başkanı yardımcıları değil, alın terini döken işçilerimin memurlarımın birlikte çalıştığımız ekip arkadaşlarımındır. Hepsine çok ama çok teşekkür ediyorum.

“DEVLETİMİZDEN ALAH RAZI OLSUN AMA?”

Allah razı olsun, yanlış anlaşılmasın bu yolları yaparken bu millet nerede denize girecek dibine kadar ayakları oraya kadar çekiyorsun bu insanlar burada denize girebilecekler mi, bu insanların sosyolite’ye ihtiyacı yok mu sadece yol yapmakla yeterli oluyor mu, bu insanlar nasıl yaşayacak, burayı yazın görüyorsunuz arabalar buraya yığılıyor, her an can gitmesi an meselesi otopark yok bilmem ne yok bu karayolları bu yolları yaparken birazcıkta insan boyutunu düşünüp te biraz geniş bir otopark buraya çizemiyor musunuz, aciz misiniz yoksa insana değer mi vermiyorsunuz, bu soru işareti insana değer vermiyorlar diye düşünüyorum, sadece yolu yap, tünelleri yap, yine söylüyorum Allah razı olsun, insan gibi yaşamak istiyorum, yazın denize girmek istiyorum, kışa pikniğe gelmek istiyorum benim arabamı park edecek bir yeri olması lazım çoluk çocuğum eğlenmeye gittiğimiz zaman kaza olmaması lazım, yazın burada çekilen arbede’yi görüyorsunuz.

BURANIN ADI, BELEDİYE UZUNKUM PLAJI OLSUN

Plajımızı genişletmeye çalışıyoruz artık insanlarımıza yetmiyor burası artık o kenarlarda oturan mangal yakan insanlar artık belediye plajına gelmek zorunda kalıyor. İleriye ırmağın olduğu yerlere kadar yeni betonlar döktük plajımızı bir hayli büyüttük ileriye kadar masalarla donattık ve kapalı mekân bakıyorum, sistem şu yaşlılarımız, teyzelerimiz, bacılarımız geliyorlar kendileri masalara çekiliyorlar, Tüp’ü çaydanlığı yanlarına koyuyorlar, evden sarmalarını dolmalarını getiriyorlar, çocuklar denize girerken onlarda piknik yapar gibi oturuyorlar, buradaki sitem bu yıllardır izlediğim izlenim o ama gölgelik olması lazım, rahat olmaları lazım onu sağladık, bu sistemi tamamen burada kurduk, denizin kumunda taşlar vardı bir firma ile anlaştık, bir makine getirdik buraya kiralık bütün kumu elden geçirdik, kumu tamamen içine alıyor, taşları tamamen bir hazneye atıyor ve tertemiz bir kum çıkardık, hani bir Uzun kumumuz vardı ya burada girenler Uzun kumda denize girecekler hatta şimdide adını koyalım buranın adı Uzun kum plajı olsun belediye Uzunkum plajı olsun, plajı tamamen yeniledik, alanlar değişti tuvaletler elden geçirildi, Cankurtaranlarımız burada, Revirimiz, doktorumuz, hemşiremiz burada elimizden geldiği kadarıyla hiçbir eksik bırakmayacak şekilde çiçeğimizle, güzelliklerimizle ortaya çıktık.

PLAJIMIZI DAHA’DA BÜYÜTECEĞİZ

Ama hedefimiz bu kadar değil kantar bölgesini biliyorsunuz hiç kimse müdahale etmedi. Biz mücadele ettik onları mahkemeye verdik. Çünkü orası plaj alanı olarak geçer idari mahkemede kazandık, şu an Danıştay’da, Danıştay’dan neticeyi bekliyorum. Netice geldiği takdirde oraya Erdemir’in ilerisindeki araziyi Aquapark’lı, muhteşem ikinci bir plaj yapacağız, bize Danıştay kararı gelsin, bize teslim etsinler diye bekliyorum. Plajımızı bir o kadar daha büyüteceğiz.

AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİNE ALIŞIN

Şu sıralar bunlara alışacaksınız sık, sık temel atma töreni yapacağız. Ereğli’nin her yerini şantiyeye çevirdik inanılmaz bir hareketlilik var. Dünyanın yatırımını yaptık, biliyorsunuz 18 Haziranda Ereğli’nin kurtuluş günü kepez mahallesinde fakültenin yanında daha doğrusu Denizcilik Yüksekokulunun yanında oraya büyük bir piknik alanı yaptık, şömineler var, oturma yerleri var, salıncaklar var, muhteşem bir şey oldu. Belki büyük ihtimalle hazırlıklar tamamlanırsa, 18 Haziran günü sizleri oraya davet edip açılışı gerçekleştireceğiz, yine gelecek hafta 20 dönümün üzerine 22 bin metrekarenin üzerinde bir piknik alanı yaptık, inanılmaz bir yerde, çok beğeniyorum, dün yine oradaydım, havuzlarıyla midilli atları ile hayvanat bahçeleri ile oturma yerleri ile et pişirmek mazgallarıyla ve yürüyüş yolları ile bu bölgede Zonguldak Batı Karadeniz bölgesinde bu kadar büyük alanı doldurulduğunu hiç zannetmiyorum, Hiç bir masraftan kaçınmadan büyük bir gayretle ile oranın açılışı için hazırlıklar yapıyoruz, gelecek, Haftalar dada açılış ve temel atma törenlerimize devam edeceğiz bizleri takip etmenizi ve özellik birlikte olmamızı istirham ediyorum, Çünkü açılış ve temel atma törenlerinde dostlarımız gördüğümüz zaman son derece mutlu oluyoruz, plajımızın gençlerimize, insanlarımıza, hemşerilerimize, hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Açılış töreninin ardından Kdz. Ereğli belediyesi itfaiye müdürlüğü dalgıç ekipleri tarafından plajda meydana gelebilecek boğulma olaylarına karşı tatbikat düzenlendi
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2013, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER