POLİS HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI…

POLİS HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI…

gundemeregli.com-
Polis teşkilatının kuruluşunun 169. Yıldönümü Tüm ülkede olduğu gibi bu yılda Zonguldak, Ereğli ve diğer ilçelerde coşkuyla kutlanarak törenler kapsamında ziyaretler gerçekleştirilip günün anlam ve önemine uygun konuşmalar yapıldı.

Kdz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Kdz Ereğli’de MOBESE’NİN kısa sürede hayata geçirileceğini müjdeleyerek, bu projenin gerçekleşmesi ile birlikte ilçede polisin daha hızlı bir şekilde gerek trafik konusunda gerekse suç ve suçlu ile mücadele sistemin kurulacağını söyledi.

Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kdz. Ereğli İlçesi’nde de törenlerle kutlandı.

Etkinlikler Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı. Burada saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Timur Özgen günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

Özgen, MOBESE’NİN Ereğli’de kısa sürede hayata geçirileceğini müjdeleyerek, bu projenin gerçekleşmesi ile birlikte ilçede polisin daha hızlı bir şekilde gerek trafik konusunda gerekse suç ve suçlu ile mücadele sistemin kurulacağını anlattı.

Bu konuda büyük emek ortaya koyan başta Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Zonguldak Valisi Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü M. Seyfi Sazak ile Kaymakam İbrahim Çay’a teşekkür eden Özgen, tüm Polis teşkilatının 10 Nisan Polis Haftasını kutladı.

Ardından makamına geçen Özgen, tebrikleri kabul etti.

Anıt önünde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, bazı belediye meclis üyeleri, gaziler ve sivil toplum örgüt temsilcilerini katıldı.

POLİS TEŞKİLATININ 169.YILI

Zonguldak´ta, Türk Polis Teşkilatı’nın 169. yıldönümü etkinlikleri nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.
Zonguldak Emniyet İl Müdürü Metin Seyfi Sazak, Türk Polis Teşkilatı’nın 169. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zonguldak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi.
Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Zonguldak Emniyet İl Müdürü Metin Seyfi Sazak, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, birim müdürleri ve polis memurları katıldı.
Törende. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Emniyet İl Müdürü Metin Seyfi Sazak, “Türk polisinin, yasaların kendisine verdiği yetki çerçevesinde, ülkede huzur ve güvenliği temin etmek, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamak, devletin bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla zaman mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalışmaktadır. Güvenlik hizmetlerinin sunumunda sivil kalım, şeffaflık, denetime açıklık, hesap verebilirlik gibi evrensel değerlere son derecede önem verilmekte Asayiş hizmetlerden, Kaçakçılık ve Organize İşlerle mücadeleye, terörle mücadeleden, trafik hizmetlerine kadar tüm alanlarda vatandaş memnuniyeti ve vatandaş esas alınmaktadır. Bütün bunların yanı sıra değişen dünyaya hızla uyum sağlayarak bilgi çağının gerekleri doğrultusunda yeniden yapılan teşkilatımız, ulaştığı yüksek ileri teknoloji, personel kalitesi ve performansı ile çağdaş dünyanın en başarılı teşkilatları arasında da önemli bir yer edinmiştir. Çağdaş, demokratik değerlere bağlı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, insan haklarına saygılı, sürekli gelişen ve kendisini yenileyen emniyet teşkilatı demokratik ve laik hukuk devletinin savunucusu, cumhuriyetin Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusudur. Bu vesile ile başta ulu önder Atatürk olmak üzere kendisine verilen görevleri yerine getirirken devleti, milleti ve bayrağı için canını feda etmekten kaçınmayan şehitlerimizi ve vefat etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı, meslektaş ve cefakar ailelerimize teşekkürlerimizi törene katılan izlere de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törenin ardından, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak makamında Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Malikoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt ile birlikte kutlamaları kabul etti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr.Hüseyin Uysal Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 169. Yılını yayımladıkları mesaj ile kutladılar;
 
AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ PROF DR ERCAN CANDAN;

“10 Nisan 1845 yılından kurulan, dün olduğu gibi bugünde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayan, Polis Teşkilatımızın 169’uncu yıldönümünü kutlamanın coşkusu içerisindeyiz.

Polisimizin gece gündüz demeden aralıksız olarak zor koşullar altında fedakârca görevini yerine getirirken, son yıllarda yaptığı atılımlarla, eğitime verdiği önemle, teknolojiyi kullanma ve takip etme yönünden gerçekleştirdiği yeniliklerle de Avrupa’nın sayılı Polis Teşkilatlarından biri haline gelmiştir.

Emniyet Teşkilatımız, köklü geçmişinden, şerefli mazisinden, kanunlarla kendisine verilen yetkilerden ve milletimizden aldığı güçle, insan haklarına duyarlı, topluma güven veren, suçluları caydıran misyonunu her zaman devam ettirmiş ve ettirmeye de devam edecektir.

Polis Teşkilatımızın 169. kuruluş yıl dönümünde, emniyet şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anar, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan ve yurdumuzun her köşesinde görev yapan tüm emniyet teşkilatımızın ve polislerimizin Polis Haftası´nı kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.”

KDZ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL;

“Özellikle terör ve bölücülük başta olmak üzere, suç ve suçlulara karşı gösterilen eşsiz mücadelede Kahraman Türk polisininbüyük rolü olduğu tartışma götürmez bir gerçektir.

Bu itibarla emniyet teşkilatımızın tüm mensupları millet olarak iftihar kaynaklarımız arasındadır.Bu duygu ve düşüncelerle, TürkPolisTeşkilatı´nın 169´uncu kuruluş yıl dönümünde, başta Kdz.Ereğli’de ve Zonguldak’ta görev yapan polislerimiz olmak üzere tüm polislerimizin haftasını kutluyor, hepsine en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hain saldırılar sonucunda şehit düşmüş tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. “

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER