Polise inanmadı, “Komiser Murat ile görüşüyorum” dedi

Bankanın önünde bir kişinin telefonla konuştuğunu gören polis şahsı uyarmak istedi. Polisi karşısında gören mağdur, “Bir saniye Komiser Murat ile görüşüyorum” dedi.

Polise inanmadı, “Komiser Murat ile görüşüyorum” dedi
gundemeregli.com-Zonguldak’ta telefon dolandırıcıları vatandaşları tuzağına düşürmek için çalıştı. Bankanın önünde bir kişinin telefonla konuştuğunu gören polis şahsı uyarmak istedi. Polisi karşısında gören mağdur, “Bir saniye Komiser Murat ile görüşüyorum” dedi. Polisin ısrarı üzerine vatandaş son anda dolandırılmaktan kurtarıldı. 

Polisin tüm uyarılarına rağmen telefonla dolandırıcılık olaylarının önüne geçilemiyor. Vatandaşları arayarak kendilerine savcı veya polis olarak tanıtan dolandırıcılar her gün onlarca kişiyi tuzağına düşürüyor.

Zonguldak’ta Ali Ç. isimli bir kişiyi arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıttı. Ali Ç.’ye hesabının terör örgütleri tarafından kullanıldığını ve hemen parasını çekerek verilen hesap numarasına yatırılması gerektiğini ifade eden dolandırıcılar, telefonun da açık tutulmasını istedi. Ali Ç. çevresindekilerin tüm uyarılarına rağmen bankaya doğru yola çıkınca olay Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. 115 Haber Merkezi’nin ekipleri yönlendirmesi ile polisler Soğuksu’da bulunan banka şubesine hızla hareket etti.



POLİS MAĞDURU ARARKEN TESADÜFEN BAŞKA DOLANDIRICILIĞI ÖNLEDİ

Banka şubesinde dolandırılmaya çalışılan Ali Ç.’yi arayan polis telefonla konuşan başka bir şahsı görünce yanına giderek isminin Ali Ç. olup olmadığını söyledi. İsminin Ali olmadığını söyleyen mağdur hem telefonla konuşmaya hem de polisi dinlemeye çalıştı. Polis memurunun konuşmalardan şüphelenmesi üzerine mağdura, ‘Sizi polis olarak tanıtıp dolandırmaya çalışıyorlar’ dedi. Durumu anlayan vatandaş gerçek polise dönerek, “Bende şimdi komiser Murat ile konuşuyordum” diyerek telefonu yanındaki polise verdi.



PARAYI YATIRMADAN POLİS ÖNLEDİ

Öte yandan dolandırılmak istenen Ali Ç. de polisin dikkati sayesinde kurtarıldı. Her iki şahısta ifadeleri alınmak üzere Soğuksu Polis Merkezi’ne götürüldü.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyararak, “Hiçbir polis vatandaştan para ve hesap bilgilerini istemez” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER